Küçük çocuk ile bosanmak

4 aylıkken evden çıkmışsınız ama 4-5 kere döndük diyorsunuz. 2 yaş çocuğunun kafasını çorba yapmışsın resmen. Asıl sorun bu net olmayan durum, hala bile tereddütte geldiniz bana. Eğer kararınız kesinse uzman yardımı alın derim çocuğunuz için. Mahkeme öyle dedi diye de iki haftada bir görüştürmeyin daha sık görüşebilirler eğer baba da istiyorsa
Evet biraz saçma oldu bu dönüşler,daha da saçması ayrı olduğumuz dönemde bu evi de kendi evi gibi kullanmasına izin vermem oldu, çocuğun kafası karıştı.

Yok tereddütsüzüm hatta anlaşmalı olsun tek seferde bitsin diye çok uğraştım

merhaba,

benim.basima gelmedi ama cok yakinimdan gozlemliyorum. cocuk yaklasik 2.5 yasimdayken anne baba ayri yasamaya basladi. ama baba hergun cocugu gormeye devam etti ve ediyor. bu cocuk da surekli babali cumleler kurmakta.

arkadasim sunu gozlemlemis cocuk anneden bir sey isteyecevi zaman once baba ile ilgili konusup sonra isteyecegini istiyor (oyuncak, dondorma vs.) yani 3 yas cocugu duygulari manipule ederek anneyi kullanmayi ogrenmis. her baba dedigi tabi ki anneyi manipule etmek icin degil ama oylesi de var.

bu arada bu bahsettigim erkek çocuğu anne baba birlikte yasarken de baska babalara ve erkeklere cok duskundu. simdi ortamlarda babalar ile denk gelince onlara cok yakin duruyor, extra ilgi ve hayranlik gosteriyor.

yillardir cocuklar buyusun bosanacagim diyen bir ablam var. cocuklar bosanmadigi icin ablaya saygi duymuyorlar artik. onlari babalarinin baskisina mecbur biraktigi icin annelerine de kizginlar ve konusmama derecesine geliyorlar bazen.

cok ordan buradan yazdim ama umarim faydali olur.
Her gün görüşme izni konusunda ben de aynısını yaptım,demekki hata bu.İşte esas merak ettiğim şey bu,neleri yapmam ve neleri yapmamam gerektiği...Böyle örnekler gerekiyor teşekürler ❤️

bu da cok trajik degil mi. baba normalde iyi bir karakter olmadigi icin anne ile ayriliniyor ama cocugun iyi bir karakter olmasi icin bu kisi ile gorusmesi gerekiyor.
Bence de..Mesela ben tam da o babayı model almasın diye katlanmayi bıraktım o ortama.Baba olmayı öğrenir ama kadınlara nasıl kötü davranilir onu da ondan öğrenirdi

Her gün görüşme izni konusunda ben de aynısını yaptım,demekki hata bu.İşte esas merak ettiğim şey bu,neleri yapmam ve neleri yapmamam gerektiği...Böyle örnekler gerekiyor teşekürler ❤️

yardimci olabildiğime sevindim.

hepimiz cocuklarimizi cok seviyoruz. ama bu hayata da bir kere geliyoruz. mutsuz anne=mutsuz cocuk. ben buna cok inaniyorum. o nedenle çocuğunuzun daha mutlu olabilecegini dusunerek evliliginizi devam ettirmeyin. ama siz hala evliliginizde gelecek görüyorsanız devam edin.

pek cogumuz cevremizden gormusuzdur. cocuklar buyudugunde annelerin yaptiklari fedakarliklara yapmasaydin diyebiliyorlar. o nedenle biraz bencillik hepimizin hakkı.

bu esnada cocugunuz etkilenmez asla diyemiyorum cunku benim cocugum bile arkadasinin anne babasinin ayri yasamasindan etkileniyor. dis kapinin dis mandali yani. ama zamanla taslar yerine oturacaktir. kendinize cok yuklenmeyin.

yardimci olabildiğime sevindim.

hepimiz cocuklarimizi cok seviyoruz. ama bu hayata da bir kere geliyoruz. mutsuz anne=mutsuz cocuk. ben buna cok inaniyorum. o nedenle çocuğunuzun daha mutlu olabilecegini dusunerek evliliginizi devam ettirmeyin. ama siz hala evliliginizde gelecek görüyorsanız devam edin.

pek cogumuz cevremizden gormusuzdur. cocuklar buyudugunde annelerin yaptiklari fedakarliklara yapmasaydin diyebiliyorlar. o nedenle biraz bencillik hepimizin hakkı.

bu esnada cocugunuz etkilenmez asla diyemiyorum cunku benim cocugum bile arkadasinin anne babasinin ayri yasamasindan etkileniyor. dis kapinin dis mandali yani. ama zamanla taslar yerine oturacaktir. kendinize cok yuklenmeyin.
Tutunacak bir dalı kalmadı bu evliliğin zaten,oğluma mutlu anne olayım artık

Kötü bir evlilik içinde çocuk buyutmektense böylesi daha sağlıklı olur çocuk için bence. Benim annem de boşanmak için bizim büyümemizi beklemiş ama ben hep keşke biz küçükken bosansaydin diyorum. Çocuğun anne baba arasındaki huzursuzluga şahit olarak büyümesi çok daha kötü.

Baba figuru ariyor cocugunuz. Dayisi, dedesi yok mu? Umarim cocuk icin de olsa davadan vazgecmezsiniz. Merak etmeyin cocuklar alisiyor. Ilk baslarda boyle olmasi normal. Dayisi veya dedesi ile o acik kapatilabilir.

Aslında kararım net,boşanma davası açan benim, duruşma günü de belli, dönüşü olmayan bir yol bana göre olması gereken de bu ama işte çocuk kısmını nasıl yapacağım ne yaşayacağım onu hiç bilemiyorum.

Yahu kaç tane konunuz var. Bu ilk bosanma girisimi degil, bu konuda bile 4 defa geri gittim dediniz. Bu sekilde cocugun psikolojisini iyicene bozarsin. Cocugu kötü eden bosanmak degil. Cocugun düzeni olursa, kararlilik olursa cocuk bu, herseye adapte olur. Ancak sürekli bir öyle bir böyle. Anne kaygili ve bunu his ediyor.

Tabiki cocuk babasindan bahsedecek. 2 haftada 1 görmek ayrica çok az. Babasi iyise, cocuga bakabiliyorsa (yani cocugu babaannede birakmiyorsa), bence her hafta görmeli. Atiyorum hafta sonlari babada olsun. Yada pazar günleri babada olsun. Hafta/hafta sistemide çok yaygin (bir hafta annede, bir hafta babada).

Önemli olan bu konuda bir sistemin olmasi. Cocugun neyi bekledigini bilmesi. Yani "babasi her istediginde görsün" olayida yanlis. Cok belirsizlik olur cocuk için. O yaslarda cocuk herseyden çok düzen ister.

Cocuk ille anne baba istemiyor. Düzen ister, huzur ister. Huzursuz ama anne babanin oldugu bir ev, cocuk için iyi degil yani. Ayri ama düzenli, anne babanin huzurlu fakat iletisimde oldugu en iyisi bir cocuk için.

Yahu kaç tane konunuz var. Bu ilk bosanma girisimi degil, bu konuda bile 4 defa geri gittim dediniz. Bu sekilde cocugun psikolojisini iyicene bozarsin. Cocugu kötü eden bosanmak degil. Cocugun düzeni olursa, kararlilik olursa cocuk bu, herseye adapte olur. Ancak sürekli bir öyle bir böyle. Anne kaygili ve bunu his ediyor.

Tabiki cocuk babasindan bahsedecek. 2 haftada 1 görmek ayrica çok az. Babasi iyise, cocuga bakabiliyorsa (yani cocugu babaannede birakmiyorsa), bence her hafta görmeli. Atiyorum hafta sonlari babada olsun. Yada pazar günleri babada olsun. Hafta/hafta sistemide çok yaygin (bir hafta annede, bir hafta babada).

Önemli olan bu konuda bir sistemin olmasi. Cocugun neyi bekledigini bilmesi. Yani "babasi her istediginde görsün" olayida yanlis. Cok belirsizlik olur cocuk için. O yaslarda cocuk herseyden çok düzen ister.

Cocuk ille anne baba istemiyor. Düzen ister, huzur ister. Huzursuz ama anne babanin oldugu bir ev, cocuk için iyi degil yani. Ayri ama düzenli, anne babanin huzurlu fakat iletisimde oldugu en iyisi bir cocuk için.
Yok sonuncuda dava açtım ve bu yolda ilerliyorum artık dönüş yok.Bazen duygusal olunuyor sadece yoksa sürekli bir mutsuz halde değilim.

Evet ben de iki haftada bir görüşmeyi seyrek bulduğum için her cumartesi olarak değiştirdim.Calisiyor hafta boyu almak ona uymaz cumartesi günleri yüz yüze,iki gün de WhatsApp'tan kamera araması olur dedim ve bir duzenin dışına çıkılmasıni artık istemediğimi de söyledim.İsten erken çıktım geliyorum vs olmaz dedim,belki bu şekilde çözülür bu sorun

Baba figuru ariyor cocugunuz. Dayisi, dedesi yok mu? Umarim cocuk icin de olsa davadan vazgecmezsiniz. Merak etmeyin cocuklar alisiyor. Ilk baslarda boyle olmasi normal. Dayisi veya dedesi ile o acik kapatilabilir.
Dedesi var onunla da kavga edip duruyorlar,dedesi kızdırmaya bayılıyor onu

Dedesi var onunla da kavga edip duruyorlar,dedesi kızdırmaya bayılıyor onu

Yok sonuncuda dava açtım ve bu yolda ilerliyorum artık dönüş yok.Bazen duygusal olunuyor sadece yoksa sürekli bir mutsuz halde değilim.

Evet ben de iki haftada bir görüşmeyi seyrek bulduğum için her cumartesi olarak değiştirdim.Calisiyor hafta boyu almak ona uymaz cumartesi günleri yüz yüze,iki gün de WhatsApp'tan kamera araması olur dedim ve bir duzenin dışına çıkılmasıni artık istemediğimi de söyledim.İsten erken çıktım geliyorum vs olmaz dedim,belki bu şekilde çözülür bu sorun

Tabiki git geller oluyor. Bende bosandim, insan evet duygusal oluyor cocugu için. Ancak sen zaten 4 defa denemissin bile. Cocuk tarafini iyicene düsünmüs olman lazim. Her cumartesi görüsme günü iyi bir plan. Cocuk psikologundan ekstra destek alin bu tür konularda.

Bize sey demisti, "bir cocuk için salt bir olay travmatik olmaz, o olayi yasama sekli o olayi travmatik yapar. Mesela cocugu babasinda biraktiginda yada gelip aldiginda, anne baba negatif bir tavirda olursa, o cocuk için travmatik olur. Ama alip gitmesi, gidip gelmesi olayi travmatik tarafi degildir. O olaya nasil yaklastiginiz önemli" demisti psikolog.

Hani ille çok pozitif olmakta gerekmiyor baba ile, olmayan bir arkadaslik, bir tiyatro olmasina hiç gerek yok. Hatta zararlidir. Ama normal bir sekilde yaklasilmasi önemlidir.

Boşandım. Boşanmadan önce oglum ıcın destek aldık. Cunku sızın anlattıgınız gıbı sureklı baba gelcek baba gıtcek baba yesın baba yatsın sayıklaya sayıklaya uyur uyanırdı. Bosanalı 2ayı gectı fakat sımdıde yeme reddı basladı oglumda. Yemın ederım 1 krakerle sabahtan aksama yasıyor onceden kek sevdıgı ıcın kek yaparken kakaolu kısımlarını ayırıp bunlar babanın derdı ısırıp ayırırdı kenara. Ama yıne de barısmadım. Bunlarda gececek uzulmeyın

Siz esinizden bosaniyorsunuz. Cocuk babasindan bosanmiyor ki, ozlemesi, sayiklamasi, istemesi cok normal. Sık sık görüssünler.

Ihanet, siddet gibi cozulmeyecek problemleriniz mi var? Cozulmeyen problemlerin icinde, uzgun, gergin ebeveynlerle buyuyecegine bazi gunler babayi ozleyerek buyumesi daha saglikli.

Boşandım. Boşanmadan önce oglum ıcın destek aldık. Cunku sızın anlattıgınız gıbı sureklı baba gelcek baba gıtcek baba yesın baba yatsın sayıklaya sayıklaya uyur uyanırdı. Bosanalı 2ayı gectı fakat sımdıde yeme reddı basladı oglumda. Yemın ederım 1 krakerle sabahtan aksama yasıyor onceden kek sevdıgı ıcın kek yaparken kakaolu kısımlarını ayırıp bunlar babanın derdı ısırıp ayırırdı kenara. Ama yıne de barısmadım. Bunlarda gececek uzulmeyın
Ne kadar görüyor çocuğu?

Ah kuzum ya,Allah onların da bizim de yardımcımız olsun.Dava açtığım gün şoka girip gelip bu evde ağlamıştı,o kalmis oğlanın aklında.Uzeeinden iki ay geçmiş olmasına rağmen babasının o gün oturduğu koltugun oturduğu tarafına ben hariç kimseyi oturtmuyor, baba yine gelicek burada oturacak,baba ağlıyor,anne baba seni çağırıyor vs diyor ara ara 😔
Pedagog görüşmesi sonuç vermedi mi

Back