Küçük çocugunu oyun grubuna veren var mı önerir misiniz ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.972
1.470
133
32
Doğum öncesi 2 ay sonrası 2 ay iznim var öncesinde 37. Haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum mümkün olduğu oldugu kadar doğum sonrasına bırakıcam izni. O halde bile 3 ay oluyor doğum sonrası. Sonra süt izni olacak. 9 aylık falan oluyor sanırım. 16-18 ayda başlayan oyun grupları varmış çocugunu oyun gruplarına veren var mı tecrübesi olan paylaşabilir mi önerir misiniz?

Ben götürdüm. 15 aylıktı ilk götürdüğümde. Oğlum kesinlikle talimat alacak, kuralları takip edecek, sıra vs tanıyacak halde değildi. Yeni bir yer ve insanlar gerginlik yaratıyordu. Bence o zaman çok küçüktü. Hiçbir çocuk hiçbir etkinliği takip edememiş, birbirlerinin de yüzüne dahi bakmamıştı. O denemeden sonra beklemeye karar verdim. 18 aylıkken tekrar götürdüm ve daha iyi oldu. Her gün evde oyun ve park döngüsü oluyordu. Ona bi çeşitlilik kattı. Oyun grubu olduğu gün yarım günü dolmuş oluyordu, nasıl eğleyeceğim diye düşünmüyordum. Oyun grubunda köpük, su, kum, çay gibi değişik dokular kullanılıyordu. Oğlum tıraş köpüğüne ve parmak boyasına dokunamıyormuş meğerse, haberim yoktu. Topluca ritim çalışması yapılınca da bundan çok eğlendiğini gördüm. Çocuğumu tanımamda, farklı fikirler edinmemde faydalı oldu. Evde de boya ve köpük verdim, zamanla hassasiyetlerini aştı. Ama çocuğumu olduğundan daha sosyal, daha bilgili veya daha başka bir şey yaptığını düşünmüyorum. 2 yaşından önce olmasa da olur, olursa da ancak bir eğlence olur diye düşünüyorum. 15 aydan önce ise ancak anne babaya bir değişiklik, insan içine çıkmak için bir vesile diye düşünüyorum. Çocuğa büyükler veya bakıcı bakıyorsa 15 aydan önce oyun grubu iyi olabilir. Bu kişilerin çocuğu eğlendirecek enerjisi veya motivasyonu olmayabiliyor. Oyun grubu bu eksiği tamamlayabilir. 3 yaştan önce ebeveynsiz oyun grubu görmedim. Eğer velisi olmadan gitsin kalsın diyorsanız kreşe gitmesi gerek.

evde de benzer etkinlikler yapanlar var ama orda çeşitkilik çoktur ve başka çocuklarla sosyalleşmesi güzel olur. Annelerimiz gelebilir mi bilmiyorum benim orta okula giden kardeşim var gelmesi zor gibi kayınvalidem bilmiyorum gelemem diyor ama zaten annemin bakmasını tercih ederim kv dikkat edeceğim şeylere dikkat etmeyebilir susmazsa ekran açabilir vs diğer torun ekranla büyüyor (annesi açıyor ben açma desem ben yokken susmazsa açar mı bilmiyorum ) bakıcı tercihim değil ama bakıcı yerine kv ye bırakırım mecbur keşke annem gelebilse. Kreş zamanına kadar nasıl yapıcaz bakalım. Oyun grubu güzel olur ama ebeveynli ise katılmam zor neyse o zamana bakalım ne olacak

Oyun grubunda hem çeşitlilik fazla hem de siz inanın evde o kadar uğraşmazsınız. O malzemeyi ayarlamak, arkasından dağınıklığı temizlemek, etkinliği düşünmek bir iş. üstelik çocuk elini bile sürmeden kenarda bekleyebiliyor, istemiyor. dediğim gibi 18 aydan önce başka çocuklarla sosyalleşme diye bir şey ben gözlemlemedim. parkta, oyun alanında, misafirlikte vs gördüğü çocuklar yeterli geliyor. ayrıca bir sosyalleşme ihtiyacı olmuyor. oyun grubu kesinlikle bakım verilen yer değil. önce bakım işini netleştirirseniz oyun grubuna siz hafta sonu mu götüreceksiniz, bakım veren hafta içi mi götürecek karar verirsiniz.

Evet bakım kısmını halletmek lazım sadece ben ebeveynsiz ise kreş gibi olur mu diye düşündüm neyse o zaman bakarız artık

Ben 1 sene götürdüm çocugumu ama pişman da oldum açıkcası sadece cocugum biraz eğlendi kötü diyemem ama iyi de diyemem bu oyun grupları için zaman kaybı gibi bişey nacizane ama evde durmaktan iyidir diyebiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…