Ben götürdüm. 15 aylıktı ilk götürdüğümde. Oğlum kesinlikle talimat alacak, kuralları takip edecek, sıra vs tanıyacak halde değildi. Yeni bir yer ve insanlar gerginlik yaratıyordu. Bence o zaman çok küçüktü. Hiçbir çocuk hiçbir etkinliği takip edememiş, birbirlerinin de yüzüne dahi bakmamıştı. O denemeden sonra beklemeye karar verdim. 18 aylıkken tekrar götürdüm ve daha iyi oldu. Her gün evde oyun ve park döngüsü oluyordu. Ona bi çeşitlilik kattı. Oyun grubu olduğu gün yarım günü dolmuş oluyordu, nasıl eğleyeceğim diye düşünmüyordum. Oyun grubunda köpük, su, kum, çay gibi değişik dokular kullanılıyordu. Oğlum tıraş köpüğüne ve parmak boyasına dokunamıyormuş meğerse, haberim yoktu. Topluca ritim çalışması yapılınca da bundan çok eğlendiğini gördüm. Çocuğumu tanımamda, farklı fikirler edinmemde faydalı oldu. Evde de boya ve köpük verdim, zamanla hassasiyetlerini aştı. Ama çocuğumu olduğundan daha sosyal, daha bilgili veya daha başka bir şey yaptığını düşünmüyorum. 2 yaşından önce olmasa da olur, olursa da ancak bir eğlence olur diye düşünüyorum. 15 aydan önce ise ancak anne babaya bir değişiklik, insan içine çıkmak için bir vesile diye düşünüyorum. Çocuğa büyükler veya bakıcı bakıyorsa 15 aydan önce oyun grubu iyi olabilir. Bu kişilerin çocuğu eğlendirecek enerjisi veya motivasyonu olmayabiliyor. Oyun grubu bu eksiği tamamlayabilir. 3 yaştan önce ebeveynsiz oyun grubu görmedim. Eğer velisi olmadan gitsin kalsın diyorsanız kreşe gitmesi gerek.