Mesela butik üstünden yorum yapayım sana, sayfayı büyütmenin zorluğundan falan bahsetmiyorum bile. Ki takipçi=müşteri değil.
Benim kocam tekstil toptancısı. Ben perakende için bir grup kurdum, kalabalık bir grup değil. Ürünlerin profesyonel çekimlerini atıyorum(zaten çektiriyoruz yani bu iş için değil) , istediği mecrada istediği fiyattan paylaşabilir. İstediği fiyattan satabilir bu grup. Benden alış fiyatı x. Üstüne genelde x kadar daha kazanacak kadar payı var ortalama. Bana sipariş bilgisini atıyor, x ücretini atıyor, kargosunu mağazadan ben yapıyorum. Neden? Çünkü benim perakende satış kovalayacak vaktim yok. Bu şekilde elimde işe yaramayacak tekleme mal kalmamış oluyor.
Bizim kızların da hepsi aynı anda network işi de kovalıyor, butik de, kozmetik de, ama taş çatlasın bir kişinin ayda getirdiği sipariş 6 7. Küçümsediğim için değil, normal bu. Dolap üstünden yapıyorlar satışları hep. Hatta önden alım zorunluluğu getirmeyen tek beni biliyorlarmış, pek seviliyorum
Instadan para kazanmak için müşteri dönme potansiyeli takipçinin %1-2sidir demişti biri. Senelik olarak. Ben de instagram üstünden iş yapıyorum başka alanda, e iyi demiştim %9-10 falan çünkü benim. Yani 10 bin organik, bol etkileşimli takipçide satış ihtimalin 2 3 günde bir, 1 tane kargo çıkarmak olur. Yine emek bol.
Yapamazsın demiyorum ama bu işlerde biraz şey, atı alan Üsküdarı geçti gibi.