küçük bir iş kurmak

yasasinozgurluk

Tatlım yalnız o evrim değil, FONDÖTEN!!
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
490
721
25
Arkadaşlar herkese selam. Ben 21 yaşındayım sosyal medya üzerinde (instagram) minik bir iş kurma hayalim var daha önce hiç deneyimim olmadı. Bazı sayfalara denk geliyorum öğrenci genç işletmeler oluyor ve ürün satıyorlar fakat daha önce hiç deneyimim olmadığı için nasıl başlasam, ne yapsam bir fikrim yok. Bu konularda bilgili olanlar yardım edebilir mi lütfen

Ne satacaksınız? Aklınızda hiç bir şey yok mu?

Öncelikle şirket kurmakla başlamalısınız işe. Bunun için cebinizde belli bir miktar sermaye olmalı tabi ki, kuruluş giderleri ve stok için. Alayım satayım fatura kesmeyeyim derseniz maliye peşinize düşer üç kuruş kazanayım derken 30 kuruş ceza yersiniz.

Arkadaşlar herkese selam. Ben 21 yaşındayım sosyal medya üzerinde (instagram) minik bir iş kurma hayalim var daha önce hiç deneyimim olmadı. Bazı sayfalara denk geliyorum öğrenci genç işletmeler oluyor ve ürün satıyorlar fakat daha önce hiç deneyimim olmadığı için nasıl başlasam, ne yapsam bir fikrim yok. Bu konularda bilgili olanlar yardım edebilir mi lütfen
Ne üzerine? Ürün yapıp dolap ya da shopier üzerinden satmakla baslayabilirsin

Sosyal medyayı küçümsememek gerek.
Bir profil oluşturmak, onu para kazanır hale getirmek günlük 7 8 saat, belki aylar demek. Kafanın gerisinde hep bir şekilde o olması demek.
Genelde o küçük işletme(?) lerin bir şey sattığı yok aslında, reels çekiyorlar ki çok satıyorum sanılsın diye, fatura kesmeden 3 5 harçlık yapmaya çalışıyorlar sadece. Bunun bir de 3 sabun 5 kahve sattım 5000 kazanıyorum kısmı var, ona da inanmayın.

Sosyal medya işe dönüşür mü? Dönüşür. Ama hobi olarak değil, yine çok emekle. Bir de resmi yollarla.

Ne üzerine? Ürün yapıp dolap ya da shopier üzerinden satmakla baslayabilirsin
Hiç bir fikrim yok. Butik üzerine düşündüm fakat arkadaşlarım çok zahmetli olacağını ve sayfayı büyütmenin zor olacağını söyledi. Belli bir çevrenin olması gerekiyormuş
Sosyal medyayı küçümsememek gerek.
Bir profil oluşturmak, onu para kazanır hale getirmek günlük 7 8 saat, belki aylar demek. Kafanın gerisinde hep bir şekilde o olması demek.
Genelde o küçük işletme(?) lerin bir şey sattığı yok aslında, reels çekiyorlar ki çok satıyorum sanılsın diye, fatura kesmeden 3 5 harçlık yapmaya çalışıyorlar sadece. Bunun bir de 3 sabun 5 kahve sattım 5000 kazanıyorum kısmı var, ona da inanmayın.

Sosyal medya işe dönüşür mü? Dönüşür. Ama hobi olarak değil, yine çok emekle. Bir de resmi yollarla.
Ne satacaksınız? Aklınızda hiç bir şey yok mu?

Öncelikle şirket kurmakla başlamalısınız işe. Bunun için cebinizde belli bir miktar sermaye olmalı tabi ki, kuruluş giderleri ve stok için. Alayım satayım fatura kesmeyeyim derseniz maliye peşinize düşer üç kuruş kazanayım derken 30 kuruş ceza yersiniz.

Hiç bir fikrim yok. Butik üzerine düşündüm fakat arkadaşlarım çok zahmetli olacağını ve sayfayı büyütmenin zor olacağını söyledi
Öncelikle sana köstek olan,"öyle kolay olsa herkes yapardi" diyen arkadaşlarınızi hayatınızdan çıkarın. Onlarla bir santim uzayamazsiniz,gittikçe vizyonunuz küçülür
YouTubede böyle çok hesap var. Videolarını izleyin bakalım ne yapmışlar. Instagram'dan soru sorun, arkadaş olun. Eminim bilgilerini paylsmak isteyen çok insan çıkar
Ama önce ne yapacağınıza karar vermelisiniz.
Butik üzerine bir şeyse sizin önce almanız,sonra da satmaniz gerekiyor.

Hiç bir fikrim yok. Butik üzerine düşündüm fakat arkadaşlarım çok zahmetli olacağını ve sayfayı büyütmenin zor olacağını söyledi. Belli bir çevrenin olması gerekiyormuş

Mesela butik üstünden yorum yapayım sana, sayfayı büyütmenin zorluğundan falan bahsetmiyorum bile. Ki takipçi=müşteri değil.

Benim kocam tekstil toptancısı. Ben perakende için bir grup kurdum, kalabalık bir grup değil. Ürünlerin profesyonel çekimlerini atıyorum(zaten çektiriyoruz yani bu iş için değil) , istediği mecrada istediği fiyattan paylaşabilir. İstediği fiyattan satabilir bu grup. Benden alış fiyatı x. Üstüne genelde x kadar daha kazanacak kadar payı var ortalama. Bana sipariş bilgisini atıyor, x ücretini atıyor, kargosunu mağazadan ben yapıyorum. Neden? Çünkü benim perakende satış kovalayacak vaktim yok. Bu şekilde elimde işe yaramayacak tekleme mal kalmamış oluyor.

Bizim kızların da hepsi aynı anda network işi de kovalıyor, butik de, kozmetik de, ama taş çatlasın bir kişinin ayda getirdiği sipariş 6 7. Küçümsediğim için değil, normal bu. Dolap üstünden yapıyorlar satışları hep. Hatta önden alım zorunluluğu getirmeyen tek beni biliyorlarmış, pek seviliyorum :KK70:

Instadan para kazanmak için müşteri dönme potansiyeli takipçinin %1-2sidir demişti biri. Senelik olarak. Ben de instagram üstünden iş yapıyorum başka alanda, e iyi demiştim %9-10 falan çünkü benim. Yani 10 bin organik, bol etkileşimli takipçide satış ihtimalin 2 3 günde bir, 1 tane kargo çıkarmak olur. Yine emek bol.

Yapamazsın demiyorum ama bu işlerde biraz şey, atı alan Üsküdarı geçti gibi.

İnstagramda bu sektör yeni yeni oluşurken bu işi ilk yapmaya başlayanlar yürüdü gitti biryerlere geldi ondan sonrakiler maalesef hep onların arkasında kaldı.Artık instagram algoritmasıda değişti.Eskisi gibi değil hiçbirşey.İnstagramda bu işi yapan binlerce sayfa var aralarından sıyrılmanız gerekir.Bu da şu dönemde biraz zor.İmkansız mı değil ama çooook emek harcamanız lazım

İşin açıkçası çok fazla sayfa var instada bu şekilde, ciddi anlamda bir çevren olması lazım. Çevre içinde sürekli vakit ayırmak, paylaşım yapmak, reklam vs uğraşman gerekiyor. İşin birde resmi ticari kısmı var tabi.
Şuan dolap gibi uygulamalar daha başarılı gidiyor. Kullanımı daha kolay.
Ben senin yerinde olsam öncelikle oralardan başlarım. En azından bir ön deneyim kazanmış olursun, en çok ne satılıyor, ne kadara gidiyor, bir fikir edinirsin, yine diğer platformlarda da hesap açarsın.

Ben zamanlama olarak doğru olduğunu düşünmüuorum içinde bulunduğumuz ortamın . Yaşın çok geç şimdilik sgk lı bir yerde maaş lkarşılığı girip çalışmak en doğrusu .

Sermayeniz ne kadar? Mum satıs sayfaları ragbet görüyor ama tabi sayfanın iyi oturması lazım gelirin bir bölümü reklam parası olmalı

Dolaptan sıfır ürünler satan öğrenci bir arkadaşım var, toptancıdan alıp ürünü oradan satıyor kar ediyor, 1-2 derken şuan aylık bin TL üzeri kazanıyor. Hemde 2 ay oldu başlayalı. Daha da artacaktır kazancı. Bir öğrenci çok çok iyi bu kazanç.
bu fikir gerçekten çok iyi oldu teşekkür ederim

Mesela butik üstünden yorum yapayım sana, sayfayı büyütmenin zorluğundan falan bahsetmiyorum bile. Ki takipçi=müşteri değil.

Benim kocam tekstil toptancısı. Ben perakende için bir grup kurdum, kalabalık bir grup değil. Ürünlerin profesyonel çekimlerini atıyorum(zaten çektiriyoruz yani bu iş için değil) , istediği mecrada istediği fiyattan paylaşabilir. İstediği fiyattan satabilir bu grup. Benden alış fiyatı x. Üstüne genelde x kadar daha kazanacak kadar payı var ortalama. Bana sipariş bilgisini atıyor, x ücretini atıyor, kargosunu mağazadan ben yapıyorum. Neden? Çünkü benim perakende satış kovalayacak vaktim yok. Bu şekilde elimde işe yaramayacak tekleme mal kalmamış oluyor.

Bizim kızların da hepsi aynı anda network işi de kovalıyor, butik de, kozmetik de, ama taş çatlasın bir kişinin ayda getirdiği sipariş 6 7. Küçümsediğim için değil, normal bu. Dolap üstünden yapıyorlar satışları hep. Hatta önden alım zorunluluğu getirmeyen tek beni biliyorlarmış, pek seviliyorum :KK70:

Instadan para kazanmak için müşteri dönme potansiyeli takipçinin %1-2sidir demişti biri. Senelik olarak. Ben de instagram üstünden iş yapıyorum başka alanda, e iyi demiştim %9-10 falan çünkü benim. Yani 10 bin organik, bol etkileşimli takipçide satış ihtimalin 2 3 günde bir, 1 tane kargo çıkarmak olur. Yine emek bol.

Yapamazsın demiyorum ama bu işlerde biraz şey, atı alan Üsküdarı geçti gibi.
Şu an bu işler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bilginiz olan bir konuda, hevesiniz ve heyecanınız olan bir konuda çalışın.
Atıyorum çanta meraklısı olabilirsiniz, toptancılardan çanta alıp satarsınız...

Geçen gün burda bi genç arkadaşa daha yazdım. Hiç zor bir şey değil, kendim yaptım ordan biliyorum.
3 sene önce kurdum markamı, ve sadece İnstagram'dan satış yapıyorum. Ayda 30bin kazandığım bile oldu, her ay değil tabi ama ne kadar vakit ayırıp özenli davranırsanız, o kadar geri dönüşü oluyor.

Bir Shopier hesabı açıp, İnstagram bio'nuza dükkan linkinizi koyuyorsunuz.
İnstagram'ınız kişisel değil, iş hesabı olmalı. (Ayarlar'dan seçebiliyorsunuz)
Ürünlerinizin net göründüğü, şık fotoğraflar çekin bol bol ve koyun instagramınıza. 20 ürün kadar olduktan sonra reklam vermeye başlayın (2 günlüğü 100küsür şu an). Bol bol arkadaşlarınıza duyurun, her postunuzu hikayenize de koyun.
Siz ne kadar özenir ve vakit ayırırsanız, o kadar dönüşü olacaktır.

X