arkadaşlar 3.5 aylık bi oğlum var.sadece oturduğum zaman kucağıma alıyorum ayakta aldığım zaman oturmamı istemşyordu saatlerce ayakta evi geziyorduk bende unutturdum şimdi artık yattğı yerde oyuncaklarla oyalanıyor yada ben onla konuşuyorum fln öyle vaktimiz geçiyor.şimdi bi yerde okudum çocuklarınız 5 6 aya kadar kucağınıza alın yoksa ilerde özgüvenleri gelişmez diyor.şimdi iyimi yapıyorum kötü mü anlayamadım sizler ne yapıyorsunuz???
al canım ya,nolacak,ilerde ,az büyüsün,sen istesen de gelmeyecekler zaten.Şimdi tadını çıkar.Kucağa alma alışır diyeni de boşver,sen sev,öp,okşa,kucağına al,doya doya sev.
benim ki kucaktan inmiyor o derece ne yapayım çocuk öyle mutlu oluyor yani tuvalete gitmek bile sorun ama en nihayetinde geçici daha sonra alsan da durmayacak bence de yürümeyi keşfedecek falan çok güzel kokuyorlar çok tatlılar ona doya doya sarılmak insanın içi gidiyor )))yani al kucağına yapışık yaşa
al canım ya,nolacak,ilerde ,az büyüsün,sen istesen de gelmeyecekler zaten.Şimdi tadını çıkar.Kucağa alma alışır diyeni de boşver,sen sev,öp,okşa,kucağına al,doya doya sev.
siz evi gezerken, oğlunuz da evi, dünyayı keşfediyor. her şeye merak duyuyor. o yüzden kucaktan inmek istemez.
ayrıca kucaktayken, onun için en güvenli olan yerde. güven içinde dünyayı tanımaya çalışıyor.
emeklemeye başlayana kadar mutlaka sık sık kucağınıza alın, gezdirin evde bol bol. odaları gezerken konuşun, odayı anlatın, kişileri anlatın.
konuşamıyor diye anlamaz zannetmeyin, hepsini kaydeder, zamanı gelince kullanır :)
emekledikten sonra, kendi istediği gibi gezer, o zaman da gerektikçe kucağa alırsınız.
kıssadan hisse; kucağa almak, bebekler için iyidir(her uyanık anı, kucakta geçmeyecek tabii).
bebekler anne karnindayken onlari saran kucucuk bir yerde oluyorlar...dunyaya geldiklerinde yazik yavrucaklar o kadar cok seye alismalari gerekiyorki...agladiginda kucaga alip teselli etmeli, sarilip onlara teselli vermeli...
ben kendim bizzat yasiyorum ara ara bunu..bebegim agladiginda sarip sarmaliyorum onu, teselli edici seyler soyluyorum ses tonumdan dahi rahatliyor...ben sinirli oldugumda o da daha cok agliyor. kisaca olculu olduktan sonra neden kotu olsun??
biz yapışık ikiz gibiyiz kızımla,5. ayın içindeyiz. görenler annesine aşık bu çocuk diyor. kaşımı çatışımdan, gülüşümden anlıyor kuzucum. sesimi duyduğu an alacağımı bildiği için etrafta beni aramaya başlıyor. uyandığında ağlamıyor kesinlikle, bağırıyor bir kaç kez ve ses gelmesini bekliyor, ses vermezsem ağlamaya başlıyor o kadar hoşuma gidiyor ki. daha ne kadar bu durumda olacaklar ki, bence kuzunuda kendinide bunlardan mahrum etme canım. alma kucağına kokuna alışmasın diyenlere de ayrıyaten uyuz oluyorum. yahu benim evladım tabi benim kokuma alışacak mahalle muhtarına alışacak değil heralde
biz her şeyi birlikte yapıyoruz kızımla. kangurusuna koyuyorum, yemeği o şekilde yapıyorum, çamaşır seriyorum, topluyorum, evi siliyorum. her duvara her perdeye ayrı ayrı bakıyor tepki veriyor. dolabın üstündeki süslere bayılıyor, etrafını keşfediyor bundan daha güzel bir şey olabilir mi
Sakin alistirmayin benim gibi pisman olursunuz. Amann. Özgüvenmis neymis. Bel fitigi oldum resmen. Her tarafim agriyor inmek bilmiyor. Diger anneler bakiyorum binbir pisman oluyorum. Emzirince yere koyuyorlar öylece kendileriyle oyalaniyorlar, rahat uyuyorlar. Annelerde ohh ne güzel islerini yapiyor, kendinede vakit ayiriyorlar. Benim gibi yorgun ruhsuz suratsiz, ruh gibi dolamiyorlar tüm gün. Ben gerçi birinciden dolayi ikinciyi yapmaga korkuyorum,ama olsa bile katiyyen kucagima almicam. Emzirip yere birakicam. Kizimdan çok çektim!
Sakin alistirmayin benim gibi pisman olursunuz. Amann. Özgüvenmis neymis. Bel fitigi oldum resmen. Her tarafim agriyor inmek bilmiyor. Diger anneler bakiyorum binbir pisman oluyorum. Emzirince yere koyuyorlar öylece kendileriyle oyalaniyorlar, rahat uyuyorlar. Annelerde ohh ne güzel islerini yapiyor, kendinede vakit ayiriyorlar. Benim gibi yorgun ruhsuz suratsiz, ruh gibi dolamiyorlar tüm gün. Ben gerçi birinciden dolayi ikinciyi yapmaga korkuyorum,ama olsa bile katiyyen kucagima almicam. Emzirip yere birakicam. Kizimdan çok çektim!
biz oğlumla aylarca yapışık yaşadık.kucağımdan inmeyi bırakın mememi ağzından çekince yaygarayı basardı.aç olması şart değil öyle tutardı memeyi ağzında :) bende senin gibi ikinci çocuğumu alıştırmayacağım diyodum ama oda aynısı oldu.devamlı kucak istiyo kızımda.wc'ye bile zor gidiyorum.oğlum şimdi 1,5 yaşında ve tam bir fırtına.kucak falan kalmadı aşk yaşadığımız zamanlar dışında :) aslında bu 1 senenin tadını çıkartalım doya doya sarılalım bebeklerimize.biraz büyüyünce istesekte gelmiyolar kucağa.
canım bende bu kucak konusunu çok kafama takardım inanki 6 ay hiç kucağımdan indiremedim hep ayakta kucağımdayıdı hiç bi iş yapamıyordum şu da kızım 1 yaşında ve o yorgunlukları unuttum bile bence kucak istiyorsa al kucağına zaten 6. aydan sonra kendisi kucak istemiyor otumaya emeklemeye başlayınca hiç canını sıkma en fazla 2 ay daha dayanacaksın bu duruma