• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kuaföre Gitmekten Biktiysaniz

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
E

EU1

Ziyaretçi
Kuaföre gitmekten bıktıysanız ya da yaratıcılığınızı kullanmak istiyorsanız, saçınızı kendiniz değiştirmeye ne dersiniz? Buna bir türlü cesaret edemiyorsanız, belki aşağıdaki yazı fikrinizi değiştirebilir.
Üstelik bu küçük tüyoları uygulamak için saçınızı kestirmeniz de gerekmiyor! İşte size saçınızda uygulayabileceğiniz birkaç eğlenceli tarz:
Köpüklü saç

Elinize bir avuç dolusu köpük sıkarak bunu nemli saçınıza sürün. Başınızı öne eğin ve bu şekilde köpüğü saçınıza yedirin. Saçlarınızı geri attığınızda hacimli ve dolgun görünüilü bir saça kavuşacaksınız.

Örgülü çıtır

Saçınızı ensenizde at kuyruğu yapın ve daha sonra da örün. Ucuna da renkli bir lastik takarak saçı tutturun. Bu şekilde tam bir yaz çıtırı olarak sokaklarda dolaşabilirsiniz.

Ayrığı değiştirin

Saçınız için çok basit ama etkili bir değişiklik mi istiyorsunuz? Hemen ayrığınızın yerini değiştirin. Saçınızı sürekli ortadan ayırıyorsanız bu sefer yandan ayırmayı deneyin. Bu değişim hemen farkedilecektir.

Seksi yaz güzeli

At kuyruğu yaptığınız saçınızı kuyruğundan yukarı doğru kıvırarak bunu büyük bir klipsli tokayla ensenizde tutturun. Bunuu yaparken yüzünüde de birkaç parça saç düşürmeyi de unutmayın.

Ahenkli gölgeler

Saçınızın rengi koyuysa çok açık renk gölge attırmamaya özen gösterin. Doğal renginizle uygun gölgeler sert ifadenizi yumuşatacaktır.

Saçınız parlayacak

Kuruladığınız saçınıza saçınızı canlı ve parlak gösterecek bir sprey sıkın. Bu sprey sayesinde saçınızdaki kırıkları ve cansız görüntüyü saklamış olacaksınız.

Aksesuarlarla renklendirin

Özellikle bahar ve yaz aylarında saçınıza takacağınız rengarenk tokalar ve saç yüzükleriyle hem kıyafetinizi hem de ruhunuzu canlandırmış olacaksınız.

Islak saçın büyüsü

Önce nemli olan saçınıza yumuşak bir sprey sıkın. Daha sonra parmaklarınızla saçlarınızı karıştırın. Islak görünümlü bu saçlarla çok hoş görüneceksiniz.

Bandana zamanı

Saçlarınızı geriye doğru tarayın ve kıyafetinize uygun renkte seçtiğiniz bandananızı saçınızın başlangıç çizgisinden biraz geriye gelecek şekilde takın.

Kıvırcık güzellik

Saçınızı bölümlere ayırın ve sıcak bigudilerle sarın. Soğuyana kadar bekleyin ve bigudileri dikkatlice çıkartın. Dalgaların etkisi geçene kadar kıvırcık saçın keyfini çıkartın…

saol cnm bikaçını uygulıcam kesinlikle çok gzl bi paylaşım

bigudiyle sac sarin
Dalgalı saçlar için:
Bigudiler, düz saçta harika dalgalar yaratabilir. Ancak, bunun için zaman gereklidir. Bu işlemi hızlandırmak ise elinizde: Saçlarınızı yıkadıktan sonra, sarmadan önce fönle kurutun. Daha sonra bigudiyle sarın ve her tutam saça bir miktar sprey sıkın. Bir bone takarak 10 dakika saçın kurumasını bekleyin. Sonuç olarak saçlarınız hacim kazanacak ve iri dalgalara sahip olacaksınız.

KırıImaya karşı: Saç, omuz hizasına ulaştığı andan itibaren kırık riskiyle karşı karşıya kalır. Saçta oluşacak kırıkları engellemek için, boyu henüz çene hizasındayken önlem almak gerekir. Uzun saçlara özel bir hazır bakım kürü uygulanabilir. Ya da her üç veya dört yıkama dan sonra, saçın uçlarına masaj yaparak yedirilecek bir kırık önleyici losyon da kullanabilirsiniz. Bu losyonun durulanması da gerekmez.

Doğru kurutma: Saça, özellikle de katlı kesilmiş saça, hacim ve kurutma kazandırmak için, kuaförler özel bir kurutma tekniği kullanır. Yıkadıktan sonra, yalnızca saçın dip kısımlarına sprey sıkın. Daha sonra, tutamlar halinde elinize aldığınız saçı fönleyin. Saç uçlarını ise, parmaklarınız arasına sarıp kıvırarak fönleyin.

ya bende çok seviyorum iri dalgaları ama bigudim yok. hep kuaförde yaptırıyom. aslında birkere bigudi aldım ama şu dikenli gibi olanlardan saçlarım yolundu resmen. birdaha almadım. İRİ DALGA İÇİN BİGUDİ MODELİ ÖNEREBİLİRSENİZ SEVİNİRİM.

canim bende sundan var bunun ile kalin yada ince ayarlayabiliyorum turkiye degeri asagi yukari 100 milyon civarinda
unbenanntxq8.png

bak saclarimi kestirmeden önce su tarzda yapiyordum gecenlde kivirciklarimi
orgulutopuzyanza1.jpg

lockenmitwhitesandsns7.jpg

sendemi böyle seviyorsun tatlim a.s.

üstelik bu model düzleştiriciyle yapılmış :))

evet bende ondanda var ama suan saclarim kisa oldugundan sadece düz yapabilmek icin kullaniyorum ama bir arkadasim ilk önce almisti bunu saclarida uzundu düzlestiriciyle yapiyordu
bab2551fy5.gif

bu arada bundan kullananlar bilir sakina sakin keramik disinda almayin digerleri hem saci cekiyor hemde cok yipratiyoryerimseniben

bende babylıss var

mesela bugün bi arkadaşımın kınası var

bugün düzleştircem yarın bukle yapıcam kaşı makyajı hep ben yaparım zaten kuaförde neymiş:)))

Çok hoş bunlar gülsem ama çok pahalı nan:asigim:

yaa fistigim bir kere alicaksin kendin yapicaksin ama
ya varya su asagidaki iki verdigim seyi alsan daha kuaföre ihtiyac duymazsin ya ben hic gitmiyorum hep kendim yapiyorum görenlerde kuaför yapti saniyorlar (havamida atiyim:roflol::roflol:)

bende babylıss var

mesela bugün bi arkadaşımın kınası var

bugün düzleştircem yarın bukle yapıcam kaşı makyajı hep ben yaparım zaten kuaförde neymiş:)))

bende tam turkcesini bilmiyorum bu aletin glätteisen diyoruz biz
iste neyse ondan demek sendede var ama demek ki saclarin uzunki sarabiliyorsun arasina benim saclarim suan omuzlarima indi sayilir denedim bir kac kere ama olmuyor aslinda genisligide en fazla 5 cm yinede alamiyorum tum sacimi olmuyor biraz daha uzamasi gerekli demek ki seninkiler bayagi sariliyor seninkinin genisligi ne kadar

Back