Saç Kesim Şekilleri Kuaför korkusu ve titizlik

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

erwin

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2019
20
14
18
Merhaba.
Önceden böyle değildim. Kuaföre giderken hiçbir hastalık mikrop aklıma gelmezdi. Ama son zamanlarda kullanılan tarak havlu vs malzemelerden korkmaya başladım. Hijyenik olmamasından. Sadece kırıklarımı aldıracağım kuaförde. Ama bunun için bile korkuyorum. Saçlarımı yıkayacağı lavabo ne kadar temiz, ya tararken kafama çok bastırırsa tarağı ve cildime gelir tahriş ederse gibi. Ama yarın da saçlarımı kestirmem gerek. Mecburi bir durum.
İstanbul’da tuzla’da Kuaför önerisi alabilir miyim sizden. Ya da bu korkum ile ilgili tavsiye verebilir misiniz. Benim gibi hisseden birileri var mı, varsa nasıl idare ediyorsunuz bu durumu.
Çok stresli hissediyorum.
Teşekkür ederim.

Her konuda böyle takıntılıysanız psikolog öneririm.
Ama bir yerde hak veriyorum size de. Milletin şeyine sürdüğü ağda spatulasını tekrar tekrar kullanan kuaförler var, iğrenç.

kuaforde calisirken patronum cok titizdi bu konuda her aksam butun fircalar taraklar guzelce yikanir havluya birakilirdi kurusun diye
lavabolar falan gunluk defalarca temizlenirdi
yere dusen tarak firca makas asla kullanilmazdi tekrar
gittiginiz kuaforun hijyene onem verip vermedigini anlamak icin buna dikkatbedebilirsiniz yere dusen taragi makasi fircayi tekrar kullaniyosa sıkınti var demektir
manikur aletleri nereden cikariliyor mesela?
manikur sehpasinin cekmecesindense suphelenirim
sterilize makinadasindan onunuzde cikmasi lazim makinadan ciktiginda sicak olmasi lazim
alkolle silinmeleri lazim önünüzde
bunlar yoksa pistir

Saçımı kestireceğim zaman yıkayıp ıslak ıslak gidiyorum orada yıkatmamak için. Tarak vs konusunda yapacak bir şey yok gideceğin yeri dikkatli seçmekten başka

Saçımı kestireceğim zaman yıkayıp ıslak ıslak gidiyorum orada yıkatmamak için. Tarak vs konusunda yapacak bir şey yok gideceğin yeri dikkatli seçmekten başka
Bu mantıklı geliyor. Ama toplu taşımayla gideceğim. Ne kadar ıslak olsa iyi olur mesela? Nasıl muhafaza ediyorsunuz gidene kadar
Topuz yapsam olur mu banyodan sonra

Ben de bu tarz konularda takıntılıyım. Kuaföre gidince havlulardan, taraklardan rahatsız olurum ama düşünmemeye çalışıyorum. Gün içinde kafama takıp dert etmiyorum.
Eve gidince duşumu alırım, üstümdekileri de her gün yaptığım gibi kirliye atarım.
Kuaförde saç kestirmek dışında bir şey yaptırmıyorum zaten. Manikür-pedikür, kaş vs kendim hallediyorum.
Kuaförde manikür yaptırdığım dönemlerde de kendi setimi götürüyordum.

Ama her konuda temizliği bu kadar dert ediyorsanız bir psikiyatristle görüşün.

Bende evde kesiyorum.
Alistim artik
Katli kesiyorum birde.
Basit bir katli kesim bile istedigim gibi cikmiyordu cnku
Katlarim kisa olmasin en kisa katim buradab baslasin diye gosteriyorum her zaman.

Ama hic dedigim yerden baslamiyordu.
Eskiden bir emo saci vardi tepesini oyle kisa kesiyorlar
Ve son gittigimde baskasinin havlusu yere dustu aldi kullandi.
Kadin da birsey demedi.
Bende bunalip kendim ogrendim.
Kursa da gitmistim ben Almanya da ama

Aslında her konuda değil. Bu zamana kadar bu konuda dediğim gibi normaldim herkes gibi hissediyordum. Ama biraz stresli zamanlarıma denk geldi. Böyle hissetmeme sebep oldu.

Ben de dert etmemeye çalışacağım sizin gibi. Sadece kırık aldıracağım. Saçlarım ıslak gidebilirsem öyle yaparım.
Gideceğim kuaför birkaç yıl önce de gittiğim kuaför. O zamanlar bir şey olmadı. Umarım şimdi de zarar görmem.

Bu mantıklı geliyor. Ama toplu taşımayla gideceğim. Ne kadar ıslak olsa iyi olur mesela? Nasıl muhafaza ediyorsunuz gidene kadar
Topuz yapsam olur mu banyodan sonra
Ben tesettürlüyüm ama kendi oturduğum yerde 2 kuaför var kesim için birisine kaş bıyık için birisine gidiyorum uzağa gitmiyorum yani. Toplu taşımayla gidersen uzaksa kuruyabilir, topuz yaparsan belki idare eder

Ben tesettürlüyüm ama kendi oturduğum yerde 2 kuaför var kesim için birisine kaş bıyık için birisine gidiyorum uzağa gitmiyorum yani. Toplu taşımayla gidersen uzaksa kuruyabilir, topuz yaparsan belki idare eder

İyi fikir verdiniz bana :) öyle yapacağım umarım kurumaz

Çok klasik olacak belki ama gün içinde dokunduğumuz her şey bu durumda. Otobüsler, merdiven küpeşteleri, kapı kolları... Yani çok darlanmayin bence, şimdiye kadar ölmedik bir şey olmaz. :)

Evet ben de kendimi önceki deneyimlerimle sakinleştirmeye çalışıyorum. Birkaç yıla kadar kuaföre saç kestirmek için o kadar rahat giderdim ki... ve toplu taşıma kullanıyorum istanbul’da
Bir şey olmadı şu ana kadar allah’a şükür, buna dayanarak devam etmem gerek

Ben de sizin gibiyim o yüzden her saç kestirişimden sonra hemen yıkanıyorum. Zaten sadece saç kesimi için giderim o da iki senede bir falan olur. Sadece bir kere boyatmıştım, lavaboda saçım yıkanırken ne çektiğimi anlatamam, boynumun temas ettiği yerler bile huylandırdı beni, zor dayandım. Saç kesiminde yıkandığına hiç rastlamadım ama, sprey şişesiyle ıslatıyorlar ben bildim bileli.

Ben de takıntılıyım ama temiz olduğuna güvendiğim bir yere gidiyorum genelde. Gerçi ne kadar hijyen olduğu bilinmez bir arkadaşım aşırı titiz. Belli bir kuaförü var oraya bile giderken havlusunu tarağını götürür. Çok rahatsız olursanız sizde böyle yapabilirsiniz.

Aslında yapmak isterdim de farklı taraklar kullanıyorlar sanki ne kullanacağını bilemiyorum
Makasları da değişik ona bakılırsa
Bilemedim

Bu konuda böyle hassas olmadan önce de sadece huylanıyordum ve tabii eve gidip yıkıyordum değişik bir koku siniyor kuaförde insanın üstüne kimyasal kokusu gibi

Saçlarım çok uzun bir de yıkanması da zor oluyor kuaförde sanki
Belki de bana öyle geliyordur

Ayy ben de boyattığımda saçlarım uzundu, boyayı akıtırken lavaboda saçlarımı çamaşır yıkar gibi çitileyip lavabonun içine bastırması falan ıyy çok fena olmuştum yaa.

Bende de var titizlik hayatımda bir kere Ümraniye de baya ünlü bir manikürcüye gittim Allahh kaç gün mikrop kaptım diye fenalık geçirdim ben saçımı da kendim kesiyorum boyuyorum bazen küçük beslemeye benziyorum ama kuaför derdi yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…