Kskanlan kii ne yapmal?

Kuzey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2007
2.027
13
116
Diğer
Kıskanılan Kişi Ne Yapmalı?

Kaybetme korkusunu azaltan en büyük şey sevgidir. Sevgi arttığı zaman kıskançlık gibi negatif duygular azalır. Kıskanılan kişi eşinin kıskançlığını, korkusunu, güvensizliğini gidermek için savaşmak yerine daha çok sevgi vermeye çabalamalıdır.

İkili ilişkilerde en büyük ihtiyaçlardan biri karşılıklı güvendir. Sürekli kıskanılmak, güvenilmemek elbette kıskanılan tarafı da yoracak ve gerecektir. Böyle bir muameleye maruz kalan kişi eşine şu şekilde yaklaşmalı: "Bana vereceğin en büyük armağan bana inanmandır. Ya bana güven, ya da güvenmemekte haklı olduğu kanıtla. Sen yoluna git, ben yoluma gideyim" tarzında kesin bir dil kullanmalıdır. Eşinize vereceğiniz kaçamak cevaplar onun şüphesini daha çok arttıracak, üzerinize daha çok gelecektir.

Hastalık derecesinde kıskanç bir insanla birlikte yaşamak zorunda kalanlar günün her saatinde karşılarındakinin güvenini yeniden kazanmak zorunda bırakılırlar. Çünkü karşılarında kişi kendilerini sürekli sıkıştırır, hesap sorar. Böyle insanlara şaka bile olsa yalan söylememeli, her şart altında dürüst olmalısınız. Aksi halde en ufak bir yalanı, dil sürçmesini vs. size karşı kullanacaklardır.

Hastalık derecesinde kıskanç kişilerle yaşamak zorunda kalanlar mutlaka sabır eğitimi almalıdırlar. Karşılarındaki kişi tartışmayı çok sever. Tartışmayı uzatmamak için onlara çok kesin ve net yanıtlar vermek gerekir. Sorun neyse masaya yatırıp açık açık konuşmak lazımdır. Bu bir risktir ama bu, göze alınmazsa hayat daha da çekilmez hale gelir.

Kıskançlık birçok evliliğin yüz yüze kaldığı ve aile içi ahengi bozan bir durumdur. Kıskanan kişi de kıskanılan kişi de bu sorundan ötürü yaralanır. Bu nedenle sorunu elbirliği ile mümkün olduğunca açık ve empatik yollarla çözmeye çalışmak faydalı olacaktır.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan

2,5 senedir bir ilişki yaşıyorum ve sözlüyüm erkek arkadaşımla sorunlarmız her ilşkide olduğu gibi zaman zaman oluyor ve genelde kıskançlık üzerine beni kıskanıyor olması beni kaybediceği korkusuna kapılması elbette hoşuma giden şyler ama öyle an geliyorki çok abartıyor..ve onun beni kıskandığı kadar bende onu kıskanıyorum ve abartıyorum kendimi onun yerine koyuyorum -başka bir kız dost manasında olması hoşuma gitmiyor,kız akrabaları kuzenleriyle yakın olması hoşuma gitmez kıskanırım,annesine çok çok yakın davransa kıskanırım bazen oluyorda ama annesi sonuçta belli etmiyorum bazen düşünüyorum bi çocuğumuz olursa beni unutursa diye:1shok::1shok:-sanırım 2mizde hastalıklıyız ama elimde değil onunda elinde değilkaydirigubbakcemile3:asigim:

Son düzenleme:
öyle zarar veren bir kıskançlığım olmadı.ama daha yeni ayrıldım sevgilimden sırf kıskançlıkları yüüzünden.cicek bahcesi emin ol kimse benim sevgilim kadar kıskanç olamaz,,ne biliyim belki de sevgimi tam olarak göseteremedim kendisine yoksa bu kadar sorun yaşamazdık

sırf eşler arasında olmuyo kıskanclık maalesef. komsuluk ilişkilerinde iş ortamlarında .... cok gorülen bişey kıskançlık her nekadar olmaması iyi olsada oluyo. su an ben apartmanızmızda en genç kücük olarak kıskanıldıgımın istenilmedimin farkındayım. bazen düsünmüyo degilim bende 30 lu yaslara gelince boylemi olcam diye ama iysallah olmaz.

uyyyy tehlikeli bi konu kendimi toplum içinde rencide etmeden suradan sessizce okuyum

ya aslında ben ablamı kıskanıyorum her acıdan. o 29 yasında ben 25 yasımdayım. ama yanımda bi bebek felan sevse caktırmadan cimcikliyorum bebegi.yada bi çoçukla yada biriyle ilgilense nevrim dönüyor
ablam eglenior sanırım ona cok düşkün oldugumu gördükce ama erkek arkadasından tiksinmem onu üzüyor.biliyorum.iyi bir insan sanırım o da ama ablam onunla vakit geciriyor yaa offffffffff
biz cok baglı yasadık kardeslik degerlerimizi.cocukken bana annelik yapdı.ben ona genclik yıllarında cok güzel olmasından dolayı korumalık yaptım.cok sıkıntıyı astık beraber.cok büyük kavgalarımızda oldu amannnn ne biliiiiiiiimm işteee sanki bigün beni hiç hatırlamayacakmıs gibi hissediyorum mutsuz oluyorum.etrafımda cok insan var kardesinden eski komsusu gibi bahseden.ben de bigün onlardan olmakdan cok korkuyorum. Kanımın yarısı beni her an hissetsin istiyorummm

Minik kelebeğimm benimmmmm.

kıskançlık mı ıyyy illah geldi artık. 1,5 yıldır bi ilişkim var ondan izin almadan evden çıkamıyorum genellikle de hep kavga edioruz bu konuda ardı arkası kesilmeyen bi soru sorma potansiyeli var.sanırım çok sabırlı bi insanım ve umarım bu sabrım bigün tükenmez

aynen katılıyorum sana.benimki tükendi ama seninki inşallah tükenmez.

kıskanılmaktan bende hoşlanıyodum ama dozunda.nişanlım evin içinde bile perdeleri sıkı sıkı kapatıyor hatta güneşlikleri çekiyor ışıktan belli olma dışarıdan bakan görmesin diye.önceleri hoşuma gidiyordu ama sıkmaya başladı.bu konuyu kendisiyle konuştum fakat.tamam rahat olcamartık dıyor ama maaalesef bir saat sonra aynı şekilde devam ediyor.bunun hastalık olduğunu düşünmeye başladım artık.ne yapmam gerektiğini bilen varsa bana yardımcı olsun lütfeeeeeennnn.şimdiden teşekkürler

Ya eş dost akraba kıskançlıklarına ne demeli? Basit bir bluz giydiğinizde bile nerden aldın aynısını bende alıcam bana yakışır diye hasetlenen kişilere ne demeli?

Listeyi uzatmak mümkün kıskanç insanlardan hiç hoşlanmıyorum çevremde olmarınıda istemiyorum her ne kadar engelleyemesemde...

ayy kıskanclık mııı yarama tuz bastınıızzzzz ay bnm erkek arkadasım herseime karısır kıskanırrrr mannak gibi yhaaaaa...

Aynı bizim qibisiniz sizde :CüvCüv: Ya bende kıskancım ama onun kıskançlıqı artık tavan yapmş durumda bızde 15 aydır cıkıyoruz cok sevıyoruz bırbırımızı ama benı benden buyuklerden bıle kıskanıyor akrabalarımdan kıskanıyor.tamam bende bazen kıskanıyorum ama qereksız kıskanclıkları ıcımde yasıyorum ama bu sekılde bızım sonumuz ne olucak bılmıyorum korkuyorm fisfisfis

arkadaşlar kıskançlığın cok sevmekle bi alakası yok lütfen kendimizi kandırmayalım. 4 senellik ilişkim var kısmetse bu yıl sonu evlenmei düşünüoruz ve birbirimizi cok sevioruz. Ancak ben ne kadar rahatsam erkek ark.ım o kadar kıskançtır. Tamam cok seviorum seni ondan kıskanıorum faln filn dior ama bence tamamen kişilik meselesi kıskançlık, kaybetme korkusu, kendine güvensizlik.Öle olmasa benimde bu kadar severken,aşıkken kıskanmam gerekmezmi?

o kadar çok isterdim ki eşim taraından biraz kıskanılmak için ...
nasıl bir şey onu bile bilmiyorum
biliyorum kaybetme korkusu kendine güvensizlik o her neyse,
bence birazda kaybetme korkusu olmalı
''garanti'' düşünce yapısı kıskançlıktan daha tehlikeli...

benım erkek arkadasım benı zaman gelıyor ınanılmaz kıskanıyor, zaman gelıyor umursamıyor bıle, ben onu cok cok kıskanınca o da benı kıskanmaktan vazgecıyor sonra benım yaptıgımın aynını yapıyor, denge kurmaya calısıyor olabılır. ama kıskanclıgı bazen benı cıldırtacak raddeye gelıyor, nefe s alamıyorum

benim evlenmeden önceki erkek arkadaşım ruh hastasıydı. buna eminim. böyle bir kıskançlık yeryüzünde görülmemiştir.

kıskançlığı ikimizede zarar vermeye başladı.. psikolojimi bozdu benim..terkettim onu ama aylarca peşimi bırakmadı.. ayrı olduğmuz halde kıskanıyordu hesap soruyordu bana.
aman allahım o günleri hatırladıkça deliricek gibi oluyorum. bide evlenseydim yanmıştım tımarhanedeydim heralde..
benden tavsiye bu tarz bir erkek varsa hayatnızda hemen çıkarın hayatınızdan sonra ben ne yaptım, allahım neydi günahım diye dövünüp durursunuz, çünkü bunun tedavisi yok evlenince geçme gibi bir durumuda aslaa yok..

kendini kimsenin geLmediği gitmediği bi yere hapsetmeLi kıskanan kişyLe birLikte

size şöyle desem nasıl olur acaba biraz farklı yoldan anlatayım
ben bi melektim
sevgilim benim kanatlarımı kopardı kıskançlık uğruna
sesimi çıkarmadım sevdiğim için.
yetmedi..
bi de kafese koydu
bi müddet de böyle devam ettik (yani devam etmeye çalıştık, daha doğrusu ben devam etmeye çalıştım, ona göre bi sorun yoktu, her şey normaldi)
2 yılın sonunda artık ayrıyız, başka kızlarla çıkmasını ve benim değerimi anlamasını istiyorum, deli gibi kıskancım ben de, ama başka kızları da görüp benim değerimi bilemediğini anlamasını istiyorum, kimse ona 1 aydan fazla katlanamaz, ben sevdiğim için katladım, ben de onu çok kısıtlıyordum ama onun kadar değil.. şimdi kanatları kırık kaldım bi başıma.. :çok üzgünüm:

kıskançlığı en iyi bilenlerden biride benim.eşimin kısakançlığı iyice bunalttı.bana güvensizlikle alakası yok çevredeki tüm erkeklerin bana baktığını beni incelediklerini zannediyor.sen erkekleri bilmezsin diyor.bakalım nereye kadar devam edecek sabrediyorum istediklerini yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…