Merhaba
benim hikayem 4 yıl önce başladı.ilk yıl 1 düşük, ikinci yıl 1 kimyasal gebelik yaşadım. Dr eşimin spermiyografi testine göre sperm sayı ve kalitelisinin düşük olduğunu söyleyerek tüp bebek tedavisine başlamamı tavsiye ettiler. Tüp bebek tedavisine başladığımda 9 tane 5. Gün embriyosu oluştu. 2 tane transfer edildi ve tutmadı. Dr hsg, histeroskopi ve genetik test istedi. Hsgg ve histeroskopi normal çıktı. Genetik testte ise yıkıldık resmen. Eşimin 3 tane kromozomunda translokasyon tespit edildi. 2 li translokasyon daha sık görülürken 3lü translokasyona pek rastlanmazmış. Array chg ile kromozom analizi yapıması gerektiği söylendi.Dondurulmuş 4 embriyo teste gönderildi. Bu sırada ben östrfem ve progeston ile transfere hazırladım. 1 tane sağlıklı embriyo çıktı. Rüya gibiydi. Transfer edildi ve tutmadı. bir süre ara verdik. Bu sırada başka dr lar ile görüşmeler yaptık. 6 ay kadar sonra kalan 3 embriyomuza array cgh yapıldı. Ben yine ilaçlarla transfere hazırlandım.ancak içime de doğduğu gibi sağlıklı embriyo çıkmadı. O gün çok üzülmedim. Hiç embriyomuz kalmamıştı. Yeniden başlamak için 'Bismillah' dedim. Ve tekrar dr ve tüp bebek merkezi arayışına girdik. şişli memorial da görüştüğümüz Ayşe Karahasanoğlu bizimle pek iç açıcı olmayan bir görüşme yaptı. 3 lü translokasyonun çok nadir görüldüğünü ondan öğrendik. Size ümit veremem dedi ve bizi hastanenin genetik doktoru ile görüştürdü. Dr Murat bey eşimden tekrar kan alaral bir süre araştırma yapmak istediğini söyledi. Yaklaşık bir ay sonra 3 numaralı kromozomdaki parça değişiminin çok küçük olduğunu, üstelik parça değişiminin kromozomun başında ya da sonunda değil arada olduğunu, sağlıklı olup olmadığını tesbit edecek bir test olmadığı söyledi.
Ben de kendinde veya eşinde 3 kromozomunda translokasyon olan arkadaşların neler yaşadığını merak ediyoru.
Allah herkese en hayırlısını versin