- 4 Şubat 2020
- 338
- 550
- 27
- Konu Sahibi Fightfreedomm
Merhaba herkese. Zaten detaylı konu açmıştım ama konuyu tekrar anlamanız için kısaca bahsedilen. Benim bebeğime anne karnında çok nadir bir hastalık tanısı kondu. Tesadüf kendiliğinden oluşan bir genetik rahatsızlık dendi mikrodelesyon sendromu çeşidi. Ölü doğum yaptım. Sonra eşimle benden yine de kan alındı kromozom analizi için. Eşimle benim sonuçlarimiz temiz geldi çok şükür. Bir genetik doktoru ve bir perinatoloji doktoru tekrarlama oranı %1 altında herkeste olduğu gibi dedi. Ama geçen gittiğim kasin doğum uzmanı sonuca baktı acaba daha detaylı mi test yapılsa dedi. Çünkü gerçekten bu mikrodelesyon hastalıkları klasik incemelerde çıkmıyor onu bende biliyorum ama bizim de sorunumuzu bilerek kan aldılar netice de ona göre bir teknikle çalışma olmuştur diye düşündüm hep. Sonra genetiğe tekrar gittik doktor izinliymiş sekreteri vardı. Aklım karıştı şimdi bu işlere hakim bilen uzmanı birisi varsa lütfen cevaplarsa sonucumu paylaşmak istedim. Ben biraz araştırdım üç farklı teknik kullanıldığı yazıyor kağıtta ama anlamadım pek bir şey.