• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krlan di

geliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2007
14
0
86
38
İstanbul
merhaba, benim üst sol taraftaki kök dişimin arkası küçük bi bölümü kırıldı. yıllar önce bu dişe kanal tedavisi yapılmıştı. Bugün dişçiye gittiğimde bu dişin dolguyla da yapılabileceğini ancak kaplama yapmanın daha iyi olacağını söyledi . Bense dişimin kesilip kaplama yapılmasını istemiyorum. her sene düzenli olarak dişçiye de giderim . dolgu yapılsa bi sorun olabilir mi

sağol cevabın için . perşembe günü tekrar gidicem . kaplama belki daha sağlam olur ama o kadar acı çekmek ve üstüste gitmek istemiyorum. tekrar dolgu yapmasını rica ederim artık

kanal tedavili dişlerde kırılganlık arttığı için eğer tutucu yüzey de azaldıysa kaplama önerilir. Dişiniz ölü olduğu için zaten acı gibi bir his olmayacaktır.Dişinizi görmedim ama eğer kaplama önerildiyse bence en sağlam yöntem o olacaktır.

Bu bölüm de sadece Diş Hekimi Cihangül Yıldırım sorularınızı cevaplıyor.

Üyeler cevaplarsa bu bölümün anlamız olmaz...Teşekkürler

merhaba, benim üst sol taraftaki kök dişimin arkası küçük bi bölümü kırıldı. yıllar önce bu dişe kanal tedavisi yapılmıştı. Bugün dişçiye gittiğimde bu dişin dolguyla da yapılabileceğini ancak kaplama yapmanın daha iyi olacağını söyledi . Bense dişimin kesilip kaplama yapılmasını istemiyorum. her sene düzenli olarak dişçiye de giderim . dolgu yapılsa bi sorun olabilir mi

tabiiki dolgu yapılabilir.ama kanal tedavili dişler kuvvete çok dayanıklı değillerdir.büyük bir dolgu yapılmak zorunda kalındığından daha uzun süre kullanabilmeniz için kaplama yaptırmanız iyi olur.ama ben dikkatlii kullanırım diyorsanız bir süre daha dolgu yaptırırp bu şekilde devam edebilirsiniz.
sağlıklı günler

merhaba. benim üst ve altda ön dişlerim darbe sonucu uçlarından kırıldı...uçlarından az birşey olduğu için dişçim onlara dolgu yaptı... fakat dolgudan sonra 4 gündür sıcak ve soğuk hassasiyeti başladı... ne yapmalıyım??

Back