Krk bir tebessm

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
KIRIK BİR TEBESSÜM

Bazen soluk alamadığımı hissediyorum.Ne balkona çıkmak yetiyor,ne öylesine dolaşmak boş boş.Yazmakta istemedim o an.Ne durdururdu yüreğimin kanatlanmışlığını....Anılar mı...
Sarı zarflara gruplar halindeki fotoğraflarımı koymuştum.Albümlere sığmıyor...Bebekliğim,çocukluğum,genç kızlığım,çocuklarım,dostlarım,ailem vs vs..yüzlerce..Siyah,beyaz ve renkli.
Gözümü kapatıp birini alıyorum açınca...Canlarım şimdi hayatta olmayan arkadaşlarımın, dostlarımın tümü bir zarfta..Onları özlemişim.Her elime aldığımı uzun uzun hasretle seyrediyorum.

Kiminin eşi evlendi...Arkadaşlarımın bende anıları yaşarken,yeni eşe katlanamazdım.Yeni eş,çok çok iyi olabilir ..Affetsinler yapamıyorum..Beni bildiklerinden,hoş gördüler...görüşmedik.Karşılaşınca bir yerlerde,öylesine selâmlaşırız..Çocuklar koşar yanıma teyzemiz diye... Sık sık da evimize gelirler.

Fotoğrafların bazıları sararmış.Arada yazdıkları notlar,kartlar,mektuplar sapsarı.
Düşünüyorum da,bana bir şey olursa bu anılar ne olacak.Kim hatırlayacak..Şimdi bende,ya sonra..Ben yırtıp atamam,yok edemem.Arada yarenlik ediyorum onlarla..
.
Fotoğrafların ne zaman,nerede,nasıl çekildiğini hatırlıyorum..Gözlerim doluyor,nasıl mutlu,umutla bakıyorlar..Hiç terk etmeyecekler gibi hayatı..
Zarfa yerleştirirken,öpüyorum her birini,dualarımı yolluyorum.
Bunalmışlık huzura dönüşüyor.Kırık bir tebessüm yerleşiyor dudaklarıma gün boyu.

Yeşilimin duyguları:çiçek:

ahhhhhhhh yesilim.beni nerelere götürdün.ben hepsinden uzagim.senede bir ay gidiyorum.ama göremiyorum o arkadaslarimi.hepsi evlenmis.degisik yerlere savrulmus.tipki benim gibi.bir bilsen nasil özlüyorum.bir gün verseler tek gün bile yeter o eski günleri konussak neler vermezdim.ayyyyyyyy ya yine icime islettin ya helal olsun sana ya.ama düsünsene senden ücbin besyüz km. uzaktayim ama icime isliyebiliyosun.hersey gönlünce olsun.....

ceyhanlı seninde herşey gönlünce olsun.teşekkürler canım eski arkadaşlarımız savrulmuşlar bir yerlere ..
sarı papatya sağol

yeşilim duygularına sağlık,birşeyler boğazıma düğümlendi şu anda,geçmiş beni de çok duygulandırır,tatlı veya acı geçmişten kalan ne varsa...

yeşilim maalesef evlenince öyle oluyor,istesekte olmuyor görüşemiyoruz,geçen bir albüm aldım düzenleyeyim diye fotoğrafları ama yarıda kaldı,fotoğraflara teker teker baktıkca insanın aklına o güzel günler geliyor,gerilere gittim birden sonra bıraktım öyle:çok üzgünüm:

ben bu ulkeye gelirken yanimdada anilarimla dolu bir yigin fotograf getirdim...gurbette bunlara bakar teselli olurum diye...ama geldigimde onlari bir kutu icinde dolabin bir kosesine koydum ve yillarca bakamadim o fotograflara ilk ve sonkez bakmistim ve saatlerce aglamistim...anladimki onlara her baktigimda cok icim yanacak...ama artik bakabiliyorum...

yeşilim insanın yüreğindeki duyguları o kadar güzel okşuyorsunki,malesef insan geçen her sene ,geçmişte bıraktığı bir kişiye sıkı sıkı tutunma ihtiyacı hissediyor.Bazen yapılabiliyor ama eğer senin anlattığın gibi hayatta değillerse yüreğiyle sarılıyor onlara...ben diyorumki yaşadığımız zamanı dolu dolu değerini bilerek yaşamalıyızki,yıllar geçipte açınca o sarı zarfı,kırıkta olsa tebessümümüz hiç eksik olmasın dudaklarımızda.

unutulmuş isimlerde, bilinmez ki nasıl nerde
şimdi yalnız resimler de eski dostlar eski dostlar...

anılarımı, resimlerimi, senin kadar güzel saklamak,
öpüp yerine koymak isterim yeşilim,

ama vefa önemli yeşilim, yani İstanbul'da bir semt adı
değil sadece, ama bazıları öyle biliyor bu illerde,

hani yanlış anlaşılmayayım diyede düzgün kurmak istiyorum cümlelerimi ama,
ben görmedim dostumdan vefa...
iyi günde kötü günde yanında olduklarım,
kurdular hayatlarını düştüler kendi yollarına,
bana çıkmadı yolları
eskisi gibi olmuyor yani herşey
o yaşadığın anda sıkışıp kalıyor bazı kimselerle..
hayat işte herkesi farklı yere savuruyor,
eskisi kadar sık görüşemiyor ama daha sık hatırlıyoruz..
canları sağolsun mutlu olsunlar,

uzun zaman sonra bende bakmak istiyorum resimlerime
senin gibi kırık bir tebessüm, buğulu bir gözle,

güzel duyguların yeşilim'i
yüreğine sağlık

yeşilim ceyhanlının dediği gibi yine işledin içimize...

bende fotoğraflara bakmayı severim ve kırık bir tebessümle eskiyi hatırlarım...

size belki saçma gelebilir ben bir yerde yangın duysam ya da ona benzer bişey fotoğrafların yok olduğu aklıma gelir herşey yeniden yapılır ama onlar geri gelmez onlar geçmişimizdir anılarımızdır üzülürüm fotoğrafların yokolduğuna...

Ben de eski günlere gittim.Bana dostluğun önemini öğreten en sevdiğim arkadaşımı 17 ağustos depreminde kaybettim.Gülünce parlayan gözleri eski resimler solsa da ışıl ışıl parlıyor hala.Bazen karşıma alıp resmini dakikalarca bakıyorum,konuşmak,dertleşmek istiyrum ama o sadece gülümseyen yüzüyle bakıyor bana öylece.Birbirimize söz vermiştik,kızımız olunca ben onun o benim ismimi verecekti,kızım doğduğunda çok istedim ona ismini vermeyi ama onu her çağırdığımda içimi acıtır dayanamam diye düşündüm.Canım arkadaşım umarım affeder beni sözümde duramadım diye.
Emeğine duygularına paylaştığın herşeye teşekkür ederim Yeşilim,ben de paylaşmak istedim dostumu ve ondan kalan hatırasını anmak adına...

esyn,seyran,sellins,nixe,camdankalbim,mihrace,mehalp76,
hepimiz aynı duyguları taşıyor ve içimizi acıtıyorsa bazı zamanlarda,işte burada paylaşıyoruz.o güzel yorumlarınıza teşekkürler.

Ne mutlu onlara,ölümde bile yanlarındasın..
Herkese senin yüreğindeki dostluğu yaşatmayı nasıp etsin Allah..
Ama sakın onların yanına gitmek için acele etme..Daha çooooooooook sevenlerin var yaşayanlar arasında..
Güzel yüreğinden sevgiyle öpüyorum canım..

lente..teşekkürler uğrayıp yine yorum katmışsın...
lente arada göz atmakta fayda var,bu günümüzün kıymetini daha iyi anlamak adına...beni hem hüzünlendiriyor,hem kendime getiriyor..

yüreğine sağlık canım ben çok bakamam eski resimlere içim acır sevdiklerim çok uzaklarda genelde çünkü:1no2:

AH O FOTOĞRAFLAR AH.tuliana,yağmur,tatlıcadı
hoşgeldiniz anılarınıza... sizide götürdüysem..teşekkürler.

bugün şöyle dolaştım anılarda bahardan mı yoksa keyifsizlikten mi bilinmez duygulandım işte
o güzel anılar neden hüzünlendirir bizleri sordum kendime ama cevap veremedim havada asılı kaldı

ben sık sık bakarım eski resimlere kendimi yanlız hissettiğim zamanlar özellikle onlarla geçmişe gider bazen tebessümle bazende hüzünlenerek gözümden düşen damlalarla o anları yaşarım iyisiyle kötüsüyle
senağlamasenağlama

yeşilim abla ben daha çok genç ama çok sevdiğim arkadaşlarımı ya şile denizine ya kazaya ya bi serseri kurşuna kurban verdim şu an hepsi için içim ayrı ayrı yanıyor
korkumdan kabirlerine gidemiyorum hıçkırıklarımı tutamamaktan korkuyorum
onların vücutlarından bi parçaları bu dünyada kalmadığı için korkuyorum
bir evlatları olamadan hayattan göçtükleri için korkuyorum senağlama

yüreğinize,ellerinize sağlık..o kadar güzel işlemişsinizki satırları etkilenmemek mümkün değil..her insanın kendine özgü hatıraları vardır resimlerde..bende arada albümü alır bakarım,,bizdede sarı zarflar var çünkü resimler okadar çokki albüme sığmadı....bakarken ağlarım..zaman su gibi akmış.. resimlerde gördüğüm ama şimdi hayatta olmayan sevdiğim akrabalarım....kızımın küçüklüğü,benim çömezliğim,eşimin gençlüği hepsi bir arada beni duygulandırmaya yetiyor ve her seferinde gözyaşlarımı tutamıyorum.tekrar bana o duyguları yaşattığınız için çok teşekkür ederim size....
sevgiyle kalın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…