• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşte öğretmen ve çocuğu aynı sınıfta olabilir mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

bistrogirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2007
289
3
96
Adana
merhabalar benim 26 aylık bir kızım var. 23 aylık olana kadar bakıcıyla beraber evdeydi. Daha sonra şirketimize bağlı özel kreşe verdik. Kreşe çok kolay alıştı ve memnunuz açıkçası...

Ancak 2 hafta önce sınıf öğretmeninden biri değişti ve yeni bir öğretmen başladı. yeni öğretmenin birde çocuğu var. Kızımın sınıfının yaş ortalaması 25 ay olmasına rağmen 14 aylık bebeği bu sınıfa almışlar.

Şimdi anne ile çocuğun aynı sınıfta olması tehlikeli değilmi?

Diğer çocukların ruh sağlığı açısından olumsuzluk olur diye düşünüyorum. Sizce haksızmıyım.

O çocuk öğretmene anne deyince diğer çocuklar etkilenmezler mi...

Yada benim göremediğim başka neler olabilir...

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

canım,
emin ol hiç kimse mecbur olmasa 14 aylık bir bebeği yanına almaz siz bile 26 aylık bir çocuğu mecburiyetten dolayı kreşe bırakıyorsunuz değil mi? gönlünüzden geçmez mi bebeğinize kendiniz bakmak? ama şartlar gereği kuzularımızdan ayrı kalıyoruz ...
ayrıca ben diğer çocuklar arasında sorun olacağını düşünmüyorum çünkü kı<ımın anaokulunda müdire hanımın 2 oğlu da kızmın anaokulunda ki bir tanesi kızımın sınıfında (4 yaş grubu) ve 3 buçuk ay boyunca hiç sorun yaşamadık ve duymadık da..şimdi diyebilirsiniz kızınızla benim kızın arasında nerdeyse 2 yaş var diye ama yine de bir sorun olacağını düşünmüyorum..anne olarak endişelerinizi de anlayabiliyorum eğer içiniz rahat etmiyorsa bir süre çocuğunuzu gözlemleyin ve ona göre gerekli tedbirleri alırsınız..
kızınızı da güle güle büyütün :) sevgilerimle..

okul öncesi dönemler 0-3 ve 3-6 yaş olarak ayrılır. 0-3 yaşta genel olarak bakım verilir. 3-6 yaşta ise artık kendi kendilerine yetebilecek bakımı yapabilecekleri düşünülerek eğitim ve öğretime yoğunlaşılır. yani o dönem için kendi çocuğunu kayırmadığı sürece, aynı şekilde tüm çocuklara davrandığı sürece bir problem olacağını düşünmüyorum. zaten anne diyebilir. bu durumu velilerin anlatması bu problemi ortadan kaldıracaktır.

Back