Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşe yazdırmalıymıyım?18 ay

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

SkylineStar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2018
183
23
98
35
Merhaba oğlum 18 aylık benim bazı hatalarımdan dolayı çok şeyi öğrenmemiş yeni fark ediyorum.Çok ağlıyor inatlaşıyor sanırım 2 yaş sendromuna erken girdik.Evime yakın kreş var günde sadece 3 saat vermeyi düşünüyorum motor ve beyin gelişimi için iyi olacağını düşünüyorum.Oğlum tv ye maruz kaldı gelişim geriliği var sanırım biraz aynına göre bazı şeyleri yapmıyor evde sıkılıp ağlıyor.Psikoloğa gittiğimde kreşe vermemin çok iyi olacağını söyledi hızlı ilerleme kaydeder yaşıtlarıyla dedi.Bir ayda olsa denemek istiyorum ama eşim karşı.Çocuğunu kreşe veren anneler yorumlarınızı bekliyorum çocuğunuzda nasıl bir gelişim oldu.

Çevrende veya muhitinde hiç mı çocuk yok neden bu kadar televizyona vs maruz kaldı ? Sosyalleşmesi lazım o ay veya yaştaki çocuğunuzun tam oyun çağı . Yapilacak etkinlik listesi park örnek veriyorum kahvaltıdan sonra kum veya toprakla oynama saati sonra yemek dinlenme sonra bir daha park veya oyun,arkadaşları ile paylaşma veyahutki evde etkinlikler. Psikoloğun da söylemi tabi ki doğru bunları gerçekleştirebilecek bir alanın vs yok ise ama şu durumda 18 aylık çocuğun kendini kreşte kollayabilecekmi veyahutki kreş tüm bu sorumluluğu alabilecek mı . Öyle yakın diye her kreşe verilmez ki . Bir de 3 saat dediğin için soruyorum oyun grubu şeklinde ve başında olacaksanız yani yanında amenna ama diğer türlü biraz ürkütücü çünkü ilerleyen günlerde ne olacağı belli değil. Bizde kızıma nu sene için söz verdik kreş e göndermek için ama malum sebeplerden dolayı gönderemiyoruz ve ilk kez sözümüzü çiğnedik. Sağlığından önemli değil çünkü ana bi yandan da gelişimi de tabi ki önemli . İlgisini çekebilecek aktiviteler cs lerde yapabilirsin. Aslında kendin bile paylaşmak nedir öğretebilirsin . Kullanılmayan bi buzdolabı kantonunu alıp şöyle de bi çimenlere yaydırıpver eline boya kalemini çizsin eğlensin boyayı boşaltımı o kartondan ev yapsın evden de sıkıldı mi yere uzanıp gökyüzü izleme şekillendirme tanıma halısı yapsın . Yani çocuklar o kadar müsait ki hayal dünyalarını genişletmeye ama buna en başta sebebiyet verecek olanda biz ebeveynleriz. Yanlış anlama kendi evlâdım gibi aklıma ne geldiyse çözüm odaklı hepsini söyledim sana şu anda :KK54: mesela bi kursa da verebilirsin jimnastik olur basketbol olur olur da olur kurslarda da mevcutlar çok azalmaya başladı çünkü

Merhaba oğlum 18 aylık benim bazı hatalarımdan dolayı çok şeyi öğrenmemiş yeni fark ediyorum.Çok ağlıyor inatlaşıyor sanırım 2 yaş sendromuna erken girdik.Evime yakın kreş var günde sadece 3 saat vermeyi düşünüyorum motor ve beyin gelişimi için iyi olacağını düşünüyorum.Oğlum tv ye maruz kaldı gelişim geriliği var sanırım biraz aynına göre bazı şeyleri yapmıyor evde sıkılıp ağlıyor.Psikoloğa gittiğimde kreşe vermemin çok iyi olacağını söyledi hızlı ilerleme kaydeder yaşıtlarıyla dedi.Bir ayda olsa denemek istiyorum ama eşim karşı.Çocuğunu kreşe veren anneler yorumlarınızı bekliyorum çocuğunuzda nasıl bir gelişim oldu.
kreş kesinlikle etkili gelişiminde, sosyal çevre sağlaması açısından iyi oluyor.

Bir öğretmen olarak içerisinde bulunduğumuz dönem sebebiyle kreşe vermemenizi öneririm. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama kreşe vereceğiniz parayla çocuğunuzla evde pek çok faaliyet yapabilirsiniz. Normalde tabi faydalı olur ama pandemi sürecinde bence vermeyin.

Kesinlikle oyun grubuna vermelisiniz en azindan. Tv maruziyeti cocuklari cok kotu etkiliyor malesef. Evde ne de olsa kresteki ortam saglanamiyor.

Merhabalar, bir insanın hayattaki en büyük şansının iyi bir öğretmenle karşılaşması olduğu söylenir. Kreş tabii ki çocuğunuzun gelişimi için faydalı bir yerdir ancak göndermeden önce öğretmeni, kreşi detaylıca araştırmanızı tavsiye ederim aksi halde kaş yapayım derken göz çıkarmış olursunuz. Tabii kreşin covid-19 tedbirlerine uyup uymadığını da kontrol etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Sağlıkla kalın🌸

Back