Merhaba; 5 yaşına 3 ay sonra girecek oğlum yaklasık 1 ay önce ilk kez kreşe başladı ancak 3. Günden beri kreşe gitmek istemediğini,öğretmenini sevmediğini sürekli azarladıgını,kızdıgını soyluyor.gelen videolarda evet iyi görünüyor ama tam manasıyla içten bir gülümsemesini görmedim.Alışma dönemi dedik,kurallar dedik,ilk tecrübe dedik ama 1 ay oldu hala mutsuz gidiyor.diğer branş öğretmenlerini sevıyor onlarla sorunu yok.Asıl benım dıkkatımı ceken konular şunlar bana akıl verin bende tecrübesizim bunlar normal mi bilemiyorum. 1. Öğretmenin ceza sistemi : Kendisi veya arkadasları yaramazlık yaparsa öğretmen sınıf kapısında bekletme yapıyormuş yada parkta kurallara uymazsa ‘seni bidaha parka cıkarmayacagım’ gibi tehditler ediyormuş. 2. Konu okula başlarken seneye anaokuluna gideceğini belirtmeme rağmen 5 yaş grubu olmasından dolayı 1. Sınıfa hazırlık sınıfına vermişler çocuk rakamları çiziyor hatta haftaiçinde 1 gun 2 sayfa haftasonu 3 sayfa ödevle geliyor ben sıkılabılecegını dusunuyorum. 3. Konu ise kapıda bizi karşılayan müdüre şahit oldum çocugun ağlamasına izin verilmiyor yani cocuk annesini özlemiş sarılırken ağlıyor ama annenin yanında bile ‘ama konustuk ağlamak yok,ağlarken konusmuyoruz,vs gibi soylemleri var bunu benim cocuguma da yaptı. içeride de bu devam ediyormus cunku oğlum anne ogretmenim ağlayanları sevmıyormus dıye anlatıyor.Bu sekilde duyguların bastırılması eve gelince çığırından cıkmıs bir cocuga dönüşüyor.Aşırı agresif,enerji patlaması yaşayan bir çocuk getiriyorum eve.Vurma huyu olmayan çocugum arkadasını ısırıyor,itiyor boyle seyler başladı bunların olması normal bi süreçmi kreş öğretmenlerinden ve tecrübeli annelerden yardım bekliyorum.