iyi akşamlar hanımlar.benim 3 yaşını yeni doldurmuş bir kızım var ve yuvaya başladık.başlayalı 3.haftamız ama hala alışamadık.benimde yuvada kalmamı istiyor.ben kalırsam oda kalacak gitmeme izin vermiyor.sabır ediyorum ama artık zorlanmaya başladım.benim durumumda olan ve sonuç elde eden var mı.yada tavsiyelerinizi bekliyorum.
uzman bir psikologdan öğrendiğim kadarıyla bebeğin veya çocuğun yeni bir duruma ayak yeni bir duruma ayak uydurabilmesi (tuvaletini söyleme,ayrı yatma,kreşe alışma vs) üç haftaymış..üç haftadan sonra alışır ve düzene girermiş..siz de dönüm noktasındasınız..biraz daha sabredin..umarım sonuç alırsınız..
mrhb arkadaşım benim kızımda 3 yaşını doldurdu kreşe başladı bizimde 3. hafta ama tam daha alışamadı evdeyken gitmek istiyor götürünce titremeye başlıyor aglıyor.ilk hafta daha kötü idi 3. hafta biraz daha iyi ne yapacagımı bilmiyorum bende. ama çevremdekiler alışır merak etme diyor ögretmenide sabırlı olalım alışır inşlh diyor bekliyorum sabırla aglamadan gidecegi günü... allah hepimizin yardımcısı olsun..
selaam:)
benimde 5 yaşına yeni girmiş bi kızım var 1 ay sonra kreşe vericem ama o kadar endişeliyimki anlatamam bu sene okulların açılımında ana okuluna verdik ama hiç durmadı orda hiç sevmedi çok ağladı bende kıyamadım geri aldım geri almamın bi sebebi daha vardı oda okul hiç güzel değildi oğretmeni hiç gzüm tutmadı alışması için benim içerde durmama izin vermedi ağlayan çocukalrı içeri kapatıp kapıyı kilitlemesi bardağı taşıran son damlaydı yok olmaz boyle ben geri alıyorum dedim sınıfta çok ktüydü bir çocuğun ilgisini çekebilecek bişi yoktu kim kime dumduma bi durum vardı bende çıktım geldim o günden sonra kreş araştırmaya başladım uzun bi araştırmadan sonra bi tane tespit ettim gidip grüştüm çok hoşuma gitti orası herşey mükemmeldi kızım ordan hiç çıkmak istemedi çokta güzel ortamı vardı kurban bayramından sonra vericem inşallah alışır müğdür bey alışamaz diye bişi yok dedi mutlaka alışır ama sizin sabretmeniz gerekiyo dedi ilk 1 hafta anneyle beraber gidilecek sonra servis gelip alıcak tüm korkum kreşede alışamaması ama evde hep o kareşe gitmek istediğini sylüyor bende tamam seni getirecem akşam gelip alıcam dediğimde sende benim yanımda kal diyo ağlamaya başlıyo inşallah korktuğum başıma gelmez de bende azcık rahatlarım kızızmda azcık sosyalleşmiş olur:Saruboceq: