• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş öğretmenine hediye önerisi

Löseve bağış yapıp, bi buket çiçekle birlikte sertifikasını hediye etmeye karar vermiştim.
Ama MerakliBirKiz24 MerakliBirKiz24 ve sevgitek sevgitek in önerileri de bi tık aklımı çeldi. Çanta almaya sıcak bakmıyorum. 500 tl ye iyi bi çanta alamam. Öğretmenin çanta zevkini de bilmiyorum zaten. Maviden kot giydiğini de şöyle biliyorum; oğlumun oryantasyon sürecinde ofisten ekrandan öğretmeni ve oğlumu izledim günlerce. Öğretmenimiz benim kotlarımdan giyiyordu, klasik mom jean ya da boyfriend falan. Değişim kartıyla beraber bir kot alsam, kendisi dilediği gibi değiştirse diyorum.
Hediye çekinden tamamen vazgeçtim :)) Bir süre (8 yıl) Amerikada yaşadım, orda herkes bayılırdı hediye çeklerine 😂

Arkadaşlar çok basit bi konu gibi görünüyor dışardan ama ben çok büyüttüm kafamda. Lütfen yardımcı olun ya 😔 Hediye çeki para sıkıştırır gibi mi olur? İncinir mi öğretmen? Klasik kalem, not defteri gibi bişey mi alıyım? Kısacık da olsa bi cevap yazsanız? Özellikle öğretmenlerden gelen cevaplara göre seçicem hediyeyi.
Öğretmen hediye kutuları var, ben onları beğeniyorum.
Maddi ya da meslekten bağımsız hediyeleri çok aşağılıyıcı buluyorum çünkü günün anlam ve önemine ters şekilde parayla öğretmenin gözünü boyama eylemi haline geliyor.
Bana yapılsa çok incinirim yok hediye çeki yok kılık kıyafet, sanki yok mu bir resim yaptıramadılar mı öğrencilerime diye düşünürüm/

Öğretmen hediye kutuları var, ben onları beğeniyorum.
Maddi ya da meslekten bağımsız hediyeleri çok aşağılıyıcı buluyorum çünkü günün anlam ve önemine ters şekilde parayla öğretmenin gözünü boyama eylemi haline geliyor.
Bana yapılsa çok incinirim yok hediye çeki yok kılık kıyafet, sanki yok mu bir resim yaptıramadılar mı öğrencilerime diye düşünürüm/
Öğretmen hediye kutusu ne bilmiyorum, bi bakayım onlara.
Galiba çok subjektif bi konuymuş öğretmene hediye seçimi. Bazı arkadaşlar da kişisel hediyeler (kıyafet, çanta, makyaj malzemesi) gibi önerilerde bulundu.
Ben bu tarz hediyeleri aşağılayıcı bulmuyorum.
Yani ben öğretmen olsaydım ve öğrencilerim beni anlayacak yaşta olsalardı öğretmenler günü hediyesi olarak onların bana el emeği bişey yapmalarını, duygularını yazmalarını, şiir okudukları bi ses kaydı atmalarını istediğimi açıklardım. Ama kreş öğretmeni olsaydım ve 2 yaşındaki çocuğuna baktığım bi veliden kıyafet vs. bi hediye gelseydi bunu aşağılayıcı bulmazdım. Yani aklıma beni yoklukta görüyor da ondan aldı diye gelmezdi. Ama işte şu noktada öğretmenimizin ne düşüneceği önemli. Dediğim gibi asla kırmak istemem.

Öğretmen hediye kutusu ne bilmiyorum, bi bakayım onlara.
Galiba çok subjektif bi konuymuş öğretmene hediye seçimi. Bazı arkadaşlar da kişisel hediyeler (kıyafet, çanta, makyaj malzemesi) gibi önerilerde bulundu.
Ben bu tarz hediyeleri aşağılayıcı bulmuyorum.
Yani ben öğretmen olsaydım ve öğrencilerim beni anlayacak yaşta olsalardı öğretmenler günü hediyesi olarak onların bana el emeği bişey yapmalarını, duygularını yazmalarını, şiir okudukları bi ses kaydı atmalarını istediğimi açıklardım. Ama kreş öğretmeni olsaydım ve 2 yaşındaki çocuğuna baktığım bi veliden kıyafet vs. bi hediye gelseydi bunu aşağılayıcı bulmazdım. Yani aklıma beni yoklukta görüyor da ondan aldı diye gelmezdi. Ama işte şu noktada öğretmenimizin ne düşüneceği önemli. Dediğim gibi asla kırmak istemem.
Şöyle düşünün, doğumgününde bir insana nasıl ev aleti, tabak, süpürge vb şey almıyorsak günün anlam ve önemi dışında alınan her şey aslında etik dışıdır.
Öğretmenler günü ise, ona yönelik bir hediye olmalı.
Doğumgünü kişisel olabilir, noelbabalı çorabı kırmızı donu temmuz ayında veriyor musunuz arkadaşınıza, hayır.
Her şeyin yeri, usulü ve mantığı var.
Bu günde ise şahsi hediyeler bence çok manasız ve bahsettiğim görgü kurallarına da aykırıdır.

Çok teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz fikirler için. Löseve bağış yapacağım, öğretmenler gününü kutlayan ahşap çerçeveli sertifika hazırlanıyor. Bir de lösev dükkandan öğretmenler günü temalı kupa ya da seramik kitap ayracı alacağım.
Şu noktada kişisel bi hediye almam riskli görünüyor. Çoğunuz çok uygun olmadığını söylemiş. Ben de çok kısa süredir tanıdığım için ne hissedeceğini bilemiyorum. Ama löseve yapılan bağıştan mutluluk duyacağına eminim.

500 tl değerinde bi hediye çeki düşünmüştüm. Ben de normalde hediye çeki almayı uygun bulmuyordum. Ama günümüz şartlarında daha işe yarar olduğunu düşünmeye başladım. Bahsettiğiniz hediyeler güzel ama hep manevi değeri olan şeyler. Sanki benden gelen sadece hatıra mahiyetinde olan bi hediye çok da mutlu etmez gibi geliyor, sonuçta sadece 1 aydır beni tanıyor. Ve hep bu tarz hediyeler geliyordur diye tahmin ediyorum. Yanlış mı düşünüyorum ya? Gerçekten öğretmenimize çok değer veriyorum ve onu mutlu edecek bişey almak istiyorum.
1 aylık öğretmene 500 tl hediye çeki?manevi değeri olan hediyeler mutlu etmez öyle mi?hanfendi öğretmeni seviyorsunuz tamam da bayram değil seyran değil,500 tl çek neden veresiniz ki?küçük bir hediye alın, yada çiçek yollayın,yada çikolata alın.

Şimdi söyleyeceğim şey için yanlış düşündüğümü düşünebilirsiniz ancak bağışı her öğretmenin sevineceğini sanmıyorum. Size sevindiğini söyleyebilir çok güzel olduğunu bile söyleyebilir ancak içten içe başka birşey alsaydı diye düşünecek. Karşınızdaki insanlar sürekli sorumluluk altındalar onların kıymetinin bilindiği tek bir gün var o günde biraz şımartılmaya ihtiyaçları var hediye istemiyoruz deselerde her insan gibi içten içe istiyorlar inanın çok fazla öğretmen arkadaşım var.
Ne olabilir o zaman?öğretmeniz bayan ve açıkçası ne kıyafete ne de mutfak eşyasına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.zaten bir bluz alayım desen en az 200 tl falan.her yer değişim kartı vermiyor.acikcasi 3 yıl hediye almadım.bu yıl son yıl diye ilkokul öğretmenine birşey alayım diyorum .çiçek,çikolata yada bağış sertifikası diye düşündüm.

1 aylık öğretmene 500 tl hediye çeki?manevi değeri olan hediyeler mutlu etmez öyle mi?hanfendi öğretmeni seviyorsunuz tamam da bayram değil seyran değil,500 tl çek neden veresiniz ki?küçük bir hediye alın, yada çiçek yollayın,yada çikolata alın.
Bu ne sinir ya? Öfken ekrandan taşıyo.
Fikir verin diye konu açtım, dövün diye değil. Hayır bi de seni ne kızdırmış olabilir bu kadar? Uygun değil de geç.

Ç.sepetinde kişisellestirilen hediyeler var.
Hediye çeki biraz küçümseyici vede yardıma muhtaçmis izlenimi veriyormuş gibi bı algı yaratabilir. Ayriyeten rüşvet gibi.
Çanta, pijama takımı,teraryum,kol saati olabilir bence.Yada diğer velilerle birleşip altın bir künye yaptırın,en şık hediye bence bu olur..

Ç.sepetinde kişisellestirilen hediyeler var.
Hediye çeki biraz küçümseyici vede yardıma muhtaçmis izlenimi veriyormuş gibi bı algı yaratabilir. Ayriyeten rüşvet gibi.
Çanta, pijama takımı,teraryum,kol saati olabilir bence.Yada diğer velilerle birleşip altın bir künye yaptırın,en şık hediye bence bu olur..
Teşekkürler fikir için. Hediye çekiyle ilgili ben de fikrimi değiştirdim. Diğer velilerle hiç tanışmıyoruz. Yani onlarla ortak bişey organize etmek zor olur benim için. Bağış yapmayı planlıyorum.

Daha önce yurt dışında yaşıyordum, okadar yaygındıki hediye çeki hediye etmek. Ve herkesi en mutlu eden şeydi aslında :) ben de alıştım baya; şu an bana bi teknoloji marketten bi hediye çeki gelse havada kaparım 😂 küçümseyici bi tavır olarak algılamam. Ama söylediğiniz noktayı çok iyi anladım :)

Back
X