• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş kazaları

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

speedy26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
593
359
158
Ankara
Oğlum 2,5 yaşında 3 haftadır kreşe gidiyor ve dün kaşı patlamış halde geldi. ne yapacağım nasıl davranacağım bilemiyorum. hastaneye götürdüm röntgende birşey çıkmadı ama sizce kreşten almalımıyım?

Elbette kreşde ufak tefek çizikler oluyor dizi morarıyor filan.Ancak kaşının patlamasının hesabını nasıl verdiler bilemiyorum.
Ne yapıyormuş öğretmenleri kaşı patlarken çocuğunuzun merak ettim.
Tepkinizi ciddice belli edin,bunun gayriciddi bir yaklaşım olduğunu söyleyin.Sert konuşun.Eğer kendilerine bir çeki düzen vermiyorlarsada kesinlikle değişikliğe gidin.

Arakdsim kusura bakma ama cocuk o..ogretmen de insannn..istermi ole busey olsun...arkani saniyeligine donuosun cocuk pat biseye carpmisss..'ogretmenler nerdeymis filan demem uygun deil..
Konu sahibi arkdsim krese gt ogreeniyle gorus.nedenini ogrem e tatli bi dille biljorum sizin hataniz deil yeterince ilgilsii izdir falan filan de..eger hatasi varsa emin ol duzelecektr ona guvenio konsuursaniz..ama gercekten sucu yok sucalarsaniz kkresten alirsaniz gereksiz yere kalp kirmis hatta ogretmenlikten sogutmus olcaksinzi..yapici olun eminim kazanan siz olcaksiniz..
Gereksiz gazlara gelmeyin lutfen:71:

öncelikle geçmiş olsun. ben olsam önce çocuğun öğretmeniyle konuşur olayın iç yüzünü öğrenirdim. eğer göz göre göre bir ihmal varsa öğretmen uyarılmalı. ama şöyle de bir durum var kendi evimizde bile gözümüzün önünde çocuğumuz kaşını gözünü patlatabiliyor. illa birinin suçlu olmasına gerek yok. kızım gözümün önünde kaç kere düştü .yanında olmama rağmen müdahalede bulunamadım. bence de kızgınlıkla sonuçları farklı olacak kararlar vermeyin.

çocuğunuzun kaşı ne sebeple yarılmış en mühim nokta bu..
biz geçen haftalarda kreş kreş gezdik kızımız için, yanımda çocukların serbest saatinde çocukların birbirlerine ağır oyuncak parçaları fırlattığına şahit olduk..bir diğer tarafta üç yaş civarı bir bebeğin küçük boncukları ağzına soktuğunu gördüm ve ben ikaz ettim öğretmenini...
yani bu gibi bir ihmalkarlık söz konusu ise; tabii ki o kreşten alırdım, yerinizde olsam..fakat bir arkadaşı yanlışlıkla bir oyuncakla vurmuştur vs... ozaman farklı olur düşüncem..
özellikle üç dört yaş grubu çocukları yalnız başlarına bırakmak sakıncalı..bize misafir geldiğinde ben başlarından ayrılamıyorum, her ihtimale karşı..ama benim gezdiğim yerlerde rahat rahat girip çıkıyordu öğretmenler..onların dışarda olduğu esnada herşey olabilir...güvenemedim böyle bir ortama ..
çalışıyorsunuz herhalde, çocuğunuz çok küçük orada derdini rahatça anlatabiliyor mu acaba? evinde bir büyük gözetiminde kalabilse dört yaşa kadar en azından..anneanne babaanne desteği yok mu? tabii ki siz kendi durumunuzda en iyi kararı vermişsinizdir ama gözlemlediğim kreşlerde üç yaş altı bebeklere gitti aklım..
geçmiş olsun, kazasız mutlu günler diliyorum yavruya..

Arakdsim kusura bakma ama cocuk o..ogretmen de insannn..istermi ole busey olsun...arkani saniyeligine donuosun cocuk pat biseye carpmisss..'ogretmenler nerdeymis filan demem uygun deil..
Konu sahibi arkdsim krese gt ogreeniyle gorus.nedenini ogrem e tatli bi dille biljorum sizin hataniz deil yeterince ilgilsii izdir falan filan de..eger hatasi varsa emin ol duzelecektr ona guvenio konsuursaniz..ama gercekten sucu yok sucalarsaniz kkresten alirsaniz gereksiz yere kalp kirmis hatta ogretmenlikten sogutmus olcaksinzi..yapici olun eminim kazanan siz olcaksiniz..
Gereksiz gazlara gelmeyin lutfen:71:

Siz öyle diyorsunuz ama yalnış o fikir verme biçiminiz.Bende bir çocuk gelişimciyim tamam olur uafak tefek çizikler ama yok öğretmenlikten soğutursunuz falan...Öğretmen çok sıcak olsaydı tatmin edici ve olayın büyük paniğiyle bile defalarca durumu anlatıp anneyi tatmin ederdi..Annede buralarda kreş değiştirmeyi bile düşündüğü için fikir sormazdı.Çocuk hiç düşmemeli demiyorum bakın ben çalışırken gözümün içine baka baka öğrencim kafasını sertçe duvara vurdu yanlışlıkla dengesini kaybedip ama ben bunun özrünü ve açıklamasını tam herşeyiyle 2 saat izah ettim öle kaşını balon gibi şişirip anneyi bu biçimde çocuğunu eline tutuşturup tedirgin ettiği için üzülmüyosa o öğretmen zaten soğusada ısınsada pek fark etmez..Sıcak soğuk oyun değil bu iş sevgi işi kusura bakmayın ama bu işleri böle yapa yapa insanlar güvensizlikten artık çocuklarını sokağa salamaz oldular disiplin sahibi insanlar olsun bakıcılar,öğretmenler olamayanlarda elensinde millette çocuğunu bırakırken bi rahat etsin.Bu işlerde esneklik olmuyo kaldırmıyo...

Son düzenleme:
arkadaşım bende çalışıyorum-benim oğlum 19 aylık bende kreşemi versem diye düşünüyordum..şimdilik annem bakıyorda-ama erken sanırım.....paylaşım için teşekkürler..

Back