Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş için en uygun yaş nedir?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Lapetus

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
1.382
0
116
İstanbul
Arkadaşlar 19.ayın içinde bi oğlum var.Kreş için en uygun yaş nedir.? 3 yaştan kasıt doldurunca mı yoksa 3 e basınca mı acaba.

benim oglum ekim 2008 dogumlu ,ve ben bu sene eylüy ayinda krese vermeyi düsünüyorum.. aktif bir cocuk oldugu oynamayi eglenmeyi sevdigi icin gün boyu evde benimle yalniz sIKILiyor gibime geliyor..arkadas cevresi gelistikce cocugum icin daha iyi olacagini düsünüyorum. birde ben yurt disinda yasadigim icin tavsiye üzerine ilk basta ana dilini ögret denildi biz kreste nasil osa diger dil le konusacagiz.. o yüzden artik diger dili ögrenme yasininda geldigini düsünüyorum. Sanirim ayni yasitlar cocuklarimiz . hem ben tekrardan isime dönecegim icin en uygun olani bu diye düsünüyorum .

Canım evet akranlar çocuklarımız.benim oğlumda ekim 2008 doğumlu.Bende çalışıyorum oğluma anane ve babane dönüşümlü bakıyo.Güzel bakıyolar içim rahat ama.Çocuk önceleri başka bi çocuk gördüğünde çok korkuyodu.Şimdilerde ise direk saldırıyo.bende aynı şekilde biraz sosyalleşmesi için kendi için iyi olacağını düşündüm.Çocuk sürekli dışarıyı istiyo çünkü.Bende 1 ay içinde önce alıp bi 2 saat götürücem.Eğer severse hafta 2 gün falan vericem baktımki sorunsuz gidiyo.Çocuğa faydası var kreşe vericem tam gün.Yavaş yavaş alıştırayım diyorum.Çünkü evde hep tek başına alışık olduğu için.Birden bocalamasın çocuk

Arkadaşlar,kreş için uygun yaş her ne kadar 3 de denilse,bizim gibi çalışan annelerin bence en iyi çözümü,ya da bakıcıdan daha mantıklı gibi geliyor.Bence önemli olan,çocuğun akranları ile aynı sınıfta olması,yani bence gittiği sınıftaki en küçük olmamalı,yapabilirlikleri diğer çocuklardan az olduğunda ya da diğer çocuklar tarafından küçük diye ezilmeye başaldığında,kendini yetersiz ve eksik hissetmesi,okuldan soğuma gibi şeylerle karşılaşabiliriz.Bence bu nedenle yaş grubuna uygun bir sınıfta evde bir bakıcı ile geçirdiğinden çok daha güzel vakit geçirebilir,ve düzeni kişilerin ruh durumuna göre değil,eğitimli öğretmenlerin gerek duyduğu şekle göre düzenlenir.

bence 3,5 yaş civarı en uygunu çocuk kendini ve duygularını daha rahat ifade edebildiği zaman çünkü. ben kızımı 2,5 yaşında gönderdim hem kreşe alışamadı hemde onu orda bırakacağımdan falan çok korktu psikolojisi çok bozuldu. tabi her çocuk aynı olmaz birsüre sizde gidin orda durun durumuna göre bırakırsınız eğer istemez ağlarsa hiç bırakmayın derim.

Evet canım tabiki eğer istemezse ağlarsa üzülürse kesinkikle bırakmam.Alışır yada alışsın diye bi takıntım yok yani.O nasıl mutlu olacaksa çocuk için hangisi faydalı olacaksa o şekilde olmalı.Bakalım kısmet artık.15 güne kadar bi götürücem durumuna göre de karar vericez artık

3,5 yaşına kadar çocukların kreşe gönderilmesine sıcak bakmıyor uzmanlar. Ama çalışmak zorundaysan işte yapacak birşey yok. senağlama

biz 2,5 yaşında kreşi denedik... ben kendim daha 9 aylıkken kreşe başlamışım annem çalıştığı için ... kreşin bana kattıklarını düşününce bana çok mantıklı gelip olumlu bakıyordum kreşe...

ve 2 yaş sonrası artık çocuklar arkadaş istiyorlar... sadece anne , baba, annenne ,babanne ,dedeler yetmiyor... kendi yaşıtlarıyla oynamak eğlenme ihtiyacı hissediyorlar...

ammmmaaaaaaaaaaaaaa benim oğlum kreşe hiç alışamadı... çok ters tepti bizde... bende zorlamanın hiç bir sonucu olmadığını ve zaten kim bakacak derdim de olmadığından 15.günden sonra devam etmedik... ki biz günde 2 saat ile başlayıp be yarım gün göndermeyi düşünüyordum...

demek istediğim her çocuk farklı... bazıları daha 1,5 yaşında kreşe mutlu mutlu giderken , bazıları ise benim oğlum gibi hiç sevmiyorlar...

bir de seçeceğiniz kreş çok önemli... güvenli ve temiz olmasının yanısıra , öğretmenlerin çocuklara olan yaklaşımı da çok önemli...

ben oğlumu kreşe götürürken gördüğüm 2-3 şey de hoşuma gitmediğinden belki zormamaya karar verdim...

bireysel bu kreş işi ...
herkes şartlarını kendine göre değerlendirir , avantajlarını ve dezavantajlarını hesaplar öyle karar alıp uygulamaya geçer...

Ben kızımı 2.5 yaşında verdim kreşe ...
Çokta faydalı oldu.Disiplini öğrendi,arkadaşlığı,dostluğu öğrendi,saygıyı öğrendi bunlar hariç el becerisini geliştirdi aktif olmayı öğrendi okul da yabancılık çekmeyecek.
Şimdi anasınıfına başlayacak bu sene kısmetse...

okulöncesi öğretmeni olarak eğer imkanlarınız dahilinde ise çocuğunuzun 3 yaşını tamamlamasını bekleyiniz çünkü çocuklar 3 yaşına kadar anne ve evin ebağlı kendilerini bu şekilde güvende hissederler kaybetme anksiyetisi diye bir duygu yaşarlar 3 yaşına kadar terkedilmiş hissine kapılmamları için en uygun yaş3 yaşından sonradır ama bazen sartlar ailelri erken göndrmeye zorluyor

bende on ay kadar kendim baktım 1o ay annem baktı 9 ay da kayınvalidem bakacak yaklaşık 2,5 yaşında kreşe verecem annemlerle ayrı şehirlerde yaşadığımız için böyle bölük börçük oldu .ancak bu yaşa kadar ev şartlarında bakılacak sonra mecbur kreş inşallah herşey yolunda gider

Hayatım inş düşündüğün gibi olur ama bende aynı senin durumundayım anane babane ayrı şehirde dönüşümlü bakacaklardı çocuğa. Aslında babanemiz daha genç ve ilk torunları olduğu için babane bakacaktı. baktılarda çok şükür aklım hiç evde kalmadı nasıl davranıyolar, ağlıyomu diye. Ama şuan olsa ne yapardın desen asla böyle yapmazdım.Çünkü çocuk bölünüyo.Doğru düzgün düzeni olmuyo.senin ev düzenin olmuyo.
Şimdi benim oğlum 21.ayın içinde yemek yemiyo, sürekli atta diye ağlıyo.Kendi akranlarına ,yaşıtlarına muhtaç.Ve ben normal çalışan bi anneden 2 kat daha fazla yoruluyorum ve yıpranıyorum.Benden başkasından yemiyo öğlenleri bile eve gidiyorum.akşam iş çıkışı hemen dışarı çıkarıyorum 2 saat dolaşıyoruz.
Sen aileni iyi tanırsın bence iyi düşün gerçekten yapabileceklerse bence başla .Çünkü sonrası çocuk içinde anne içinde çok yorucu ve sıkıntılı oluyo.
Ama tabi annelerin çok dinç ve bakabileceklerine gerçekten inanıyosan o başka.

sevgili lapetus bende de benzer sorunlar var hangi bakıcı gelirse gelsin çocuğa olmadık şeyleri alışkanlık haline getirip biraz söylenincede çekip ortada bırakıp gidiyorlar....zavallı çocuğum mahvoldu....bende sabah akşam koşturmaktan hasta oldum...ama herşey minik derinin sağlıklı ve mutlu olması için tek tesellim bu
kreşi çok istiyordum aslında hala istiyorum fakat yemek uyku yoğurt ara öğün gibi durumlara hassasiyet göstermediklerinden dolayı veremiyorum birde hastalık tabii..biraz daha büyüsünde bakalım yanlız bir daha bakıcı lafı duymak istemiyorum derin büyüyünce çünkü bıktım

Son düzenleme:

Evet canım sende haklısın.Ama belki iyi bi kreş bulabilsen öyle olmaz çünkü çoğu çocuğun aksine yemesinin kreşte düzeldiğini duyuyorum.bakalım bizimkinde belli olacak giderse.Çünkü sadece süt iççiyor.Kısmetse önüüzdeki hafta kreş maceralarımızı yazarım.senin kuzun kaç yaşında bilmiyorum yumycim.Ama inan şu an benim oğlum evde güvenli ellerde olduğu halde ne yoğurt, ne meyve hiç bişeyi kalmadı.Allah hakkımızda hayırlısını versin inş.

kreş bakıcıdan çok daha iyidir herzaman arkadaşlar,bunu hem bi eğitimci hemde yakın çevresinde çook fazla örneğini görüp kıyaslama olanağı bulan biri olarak düşünüyorum. Bakıcıyla çocuk kesinlikle sosyalleşip kazanması gereken davranışları kazanamaz. Normalde hiç yemek yemeyen ama kreş ortamında sofra ve yeme alışkanlığı kazanan tanıdığım çocuklar var. Kreşte paylaşmayı,disiplini,kuralları ve temel bazı eğitimleri alır çocuk. Aslında bence en uygun yaş 4 yaş civarı ama tabi çalışan anneler çok daha erken vermek durumunda kalıyor kreşe çocuklarını.

arkadaşlar oğlum bugün kreşe başladı.20 aylık benim oğlum.Sabah ilk önce ağladı beni istedi.Ama eve gelmek,ordan çıkmak da istemiyo,beni orda istiyo.Bakalım nasıl devam edicez.Akşam nasıl olacak.Sürekli arıyorum kreşi.Napıyo ne ediyo diye.

lapetustecrübelerini paylaştığın için çok saol tek güvencem öğretmen olduğum için yarım gün çalışıyorum busene hatta ders saatlerimi azaltıp günde en fazla 4 saat ayrı kalacağım oğlumla,uykusunuda o saatlere denk getirirsem çok sorun olmaz diye düşünüyorum hemen kreşe vermek istemiyorum ya dayanamam gibi geliyo eninde sonunda verecem ama 3 yaşını doldurmasını bekleyecez galiba sırf bu yüzden annemlerin yanına tayininmizi istedik ama çıkmadı allah kahretsinki annem genç ve benden iyi bakıyo çünkü
herkese çocuklarıyla mutlu günler dilerim

Arkadaşlar sizlere kreş maceramın devamını yazıyım.İlk gün bi nebze daha iyi olan oğlum ikinci gün öğlene kadar ağladı.Hemde kesintisiz. Bizde babası geldi dayanamadık aldık çocuğu.Kreşe vereceklere tavsiyem benim hatam oğlum daha çok küçük bırakıp aşağıda beklemenin bi faydası yok.Çünkü çocuk kendini sonuçta yalnız hissediyo.Çocuk ortama alışana kadar anneyle yada bi yakınıylada olabilir beraber gitmesi.Sonra kendine güveni geldikten sonra bırakılması.Ben ağlayarak alıştırmayı uygun bulmuyorum.O yüzdende çocuğu aldım.Şimdi iş çıkışları bazen kreşe gidiyoruz bahçesinde oynuyoruz.Yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorum.Şuan anane bakıyo bakıcı tutmuştum yanına.Ama onuda istemedi.bıraktık.Kendi gönüllü gitmedikten sonra Yada söylediğimi anlıycak yaşa gelene kadar bu şekilde alıştırmaya çalışıcam.Yoksa anne yüreği dayanmıyo.

sık sık düşünüyorum anne olduktan sonra daha küçücükken terk edilip bırakılan bebekler nasıl büyüyor diye bizim yüreğimiz onları kreşe bırakmaya bile dayanamazken o yavrucaklar napar allahım onların yardımcısı ol

mrhaba bayanlar benim kızımda mart 2009 doğumlu ve 2 aydır kreşe gidiyo tamam kabul ediyorum kreşin eksi tarafları var ama artılarıda var.rabbim hepimizin kuzularını korusun onları ömür boyu iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın inşlllah.amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…