Çocuk Hastalıkları Kreş hastalık antibiyotik

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Lutfen yardimci olun

Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2015
22
1
38
Merhaba anneler, bebeğimi 18 aylıkken kreşe bıraktım.orada çok mutlu ama 2 aydır sürekli hasta soğuk algınlığı diye antibiyotik vermemiştim ama 2 gün önce ateş ve titreme vardı.doktor akciğerin altına kadar iltihap var dedi.kreşe bırakılan çocuklar ilk bırakıldıklarında hasta olurlarmış ama bu ne kadar sürer??diğer sorumsa şu: antibiyotik dişlere zarar veriyor mu, şimdi verse bile 2. Dişlerini etkiler mi??

çok çok fazla içerse zarar verir ama büyüdükleri sürece kullanacaklar inşallah bir zarar vermez minicik bedenlerine.kreşe gitmese okula başlayınca totoları hastalıktan kurtulmuyor.

Okula başlayan çocuklar daha sık hasta oluyorlar özellikle ilk sene,bağışıklığı gelişir endişe etmeyin.
zamanla daha hafif atlatmaya başlayacak.
antibiyotik verdikten sonra su içirin , dişlerini fırçalasın veya siz tülbentle dişini silin.bu şekilde leke kalmaz dişlerinde. her ant. yapmıyor ama yapanı da var..

Merhaba anneler, bebeğimi 18 aylıkken kreşe bıraktım.orada çok mutlu ama 2 aydır sürekli hasta soğuk algınlığı diye antibiyotik vermemiştim ama 2 gün önce ateş ve titreme vardı.doktor akciğerin altına kadar iltihap var dedi.kreşe bırakılan çocuklar ilk bırakıldıklarında hasta olurlarmış ama bu ne kadar sürer??diğer sorumsa şu: antibiyotik dişlere zarar veriyor mu, şimdi verse bile 2. Dişlerini etkiler mi??
dişlere zarar veren antibiotik sadece tetrasiklin içerenlerdir. dişlerde sararma olur. ecz. değilim ama cok araştırmıştım bir dönem. ve maalesef topluluk içinde birbirine geçen en cok karşılaşılan enfeksiyon faranjittir. hijyene cok dikkat edilmesi gerekiyor.

Öncelikle geçmiş olsun. Doktor akciğerin altına kadar iltihap var demiş siz hala çocuğunuzun dişlerini düşünüyorsunuz. O iltihap denilen şeyin vücuda ne kadar zararı var biliyor musunuz? Bırakın dişlerini, büyüyünce beyazlatırsınız olur biter. Ben iltihap yüzünden 2 aydır hastanelerde sürünüyorum, Allah korusun kalbine falan vurur o iltihap bir an önce tedavisine bakın.

Antibiyotik içince dişe ne oluyor

Küçükken de Büyükken de içtim bende bir şey yok

Oğlum da içti bazı durumlarda onda da yok bir şey sonuçta iltihap daha önemli

Geniz eti ameliyatında diş kırılabiliyor mesela ama bu riske rağmen ameliyat olunuyor

dişi kararacak sararacak diye ciğerdeki iltihaba verilen antibiyotik içmek için tereddüt edilmez ki

1- bir sene kadar bu hastalık dönemi oluyor sanırım çocukların alışma sürecinde
2- her antibiyotik diş sarartmaz
3- sarartsa bile bu çıkan süt dişlerinin hepsi dökülecek
4- diş için değil böbrek ve karaciğer için sıkıntı olup olmadığını kontrol esin antibiyotik kullanırken bence o daha önemli gerçekten
5-akciğermiş altına kadar inen iltihapta öncelik vücudu iltihaptan kurtarmaktır,çok ciddi sıkıntılar oluşabilir bunun sonunda beyaz dişli ama hasta çocuk istemediğinize eminin
6- çocuk hastalanınca doktora götürmek geçer diye beklemeyin

çocuğa gore değişir umarım fazla hasta olmaz hem bağışıklık kazanması iyi birşey okul donemine kadar sıkıntıları atlatır sız bol bol meyve verin çocuğa... kışın portakal kıvı mandalına yazın kayısı erik kiraz...

X