balim benim illa kremali tarifler yokki firin patatesi bilmem ama bende firinda makarna tarifi var ne süt ne krema girmiyo tavsiye ederim
onun disinda kremanin yerini ne tutar inan bilmiyorum
balim benim illa kremali tarifler yokki firin patatesi bilmem ama bende firinda makarna tarifi var ne süt ne krema girmiyo tavsiye ederim
onun disinda kremanin yerini ne tutar inan bilmiyorum
canım fırında makarna için değilde daha çok kremalı mantarlı makarna ve fırında patates için araştırıyordum .. üstteki yoğurt süt karışımını deniyim yazarım buraya..
ben kremayi cok seviyorum ama ne yalan söyliim herseyede yakistiramiyorum sütüde öyle
miktar olarakta yazsana canim söyle aklimin bir kösesinde bulunsun ve deniyeyim belki benimde hosuma gider
Ölçü kullanmadan göz kararı yapıyorum, şöyle söyleyeyim, unu tencerede çok hafif kavuruyorum kısık ateşte.. Sonra 1 yemek kaşığı kadar yoğurt ekliyorum, kıvama gelinceye kadar da azar azar süt koyuyorum.. Kıvamı tutunca çok az çevirip yine kısık ateşte, alıyorum ocaktan.. Ama dediğiniz gibi her şeye yakışmıyor, ağırlaştırıyor sanki yemeği.. Ama mantar ve tavuk çorbalarında kullanıyorum ben güzel oluyor a.s.
hazır krema yerine süt kaymağı kullanılabilirmi acaba? bende hep kremaya alternatif arıyorum ,süt kaymağı nerden buldun derseniz ben sütümü kapıda sütçüden alıyorum kaymağım her zaman oluyo.