• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Krem Şantili Bisküvili Pasta

soncity

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2011
83
0
0
Ankara
Geçen hafta misafirim vardı. Tatlı olarak ne yapmam gerektiğine bir türlü karar veremedim :) Zamanım da kısıtlıydı. Akşamdan yapmaya fırsatım yoktu. Canım da pasta istemişti galiba :))) İnternetten buldum bu tarifi. Denedim ve süper oldu.

* 1 paket sade petibör bisküvi
* 1 paket kakaolu petibör bisküvi
* 1 paket kakaolu puding
* 3 su bardağı süt
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt(Krem şanti için)
* Damla Çikolata (üzeri için)

Pudingimizi üzerinde yazıldığı gibi hazırlayalım.Benim kullandığım puding markası 2,5 bardak süt istemiş ama ben yarım bardak fazladan koydum.
Pudingimiz sıcakken; 1 sade bisküvimizi batıralım, kakaolu bisküviyi pudinge batırmadan diğer bisküviye yaslayalım. Kare bir kalıba (yada dikdörtgen nasıl isterseniz) dik şekilde yerleştirelim. .1 sade batırılmış 1 kakaolu batırılmadan devam edelim bisküviler bitinceye dek.
Misafiriniz çoksa miktarları artırabilirsiniz.Kalan pudingi pastamızın her tarafına yayalım.
Buzdolabına koyup soğumasını bekleyelim.
O arada krem şantimizi hazırlayalım soğumuş olan pastamızın her yerine sürüp damla çikolatalarla süsleyelim. Ben de damla çikolata yoktu bitter çikolatayı rondodan geçirip süsledim :)

Not : Pastayı dilimledikten sonra çok şaşırdım :) Puding e sıcak bir şekilde batırdığım için genişlemiş kek gibi olmuştu :) Fırsatım olmadığı için kendi yaptığım pastanın fotosunu çekemedim ama size fikir olsun diye internetteki tariften alıntı yaptım...

Eklentiler

• $IMG_0111.jpg
    $IMG_0111.jpg
    49,2 KB · Görüntüleme: 4.978
  • $IMG_0098.jpg
    $IMG_0098.jpg
    114,3 KB · Görüntüleme: 4.530
Back