Kredili Sistemle İlgili Tüm Bilgiler

piolin

Guru
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2010
1.250
24
318
İzmir
Kızlar bu yıl tüm bölümler kredili olucak ama bazı bölümler daha önce yıllık sistemde olduklarından bu sistemi yeni yeni öğreniyoruz:26:.Bugüne kadar sorulan sorular da sayfalar arasında kaybolmuş durumda.Bu başlıkta sadece kredili sistemle ilgili bilgileri paylaşabiliriz diye düşündüm ben de henüz bişey bilmiyorum.Verebileceğim tek bilgi toplam 45 kredi alabiliyoruz 30 kredisi bize okul tarafından atanan..15 kredisi ise üstten alabileceğimiz
Daha önce kredili sisteme geçen arkadaşlarımızdan yardım bekliyoruz .
Ben öğrenmek istediğim soruları yazıyorum
1-Sınıf geçme sistemini kısaca anlatabilir misiniz?Çan eğrisimi var yoksa neye göre hesaplanıyor 33 alan da 50 alan da geçebiliyomu veya kalabiliyor mu?
2-Ders seçerken alttan aldığımız ders olursa bu okul tarafından atanıyor mu yoksa bizmi seçiyoruz
3-Her dönemin kitabı ayrı mı oluyor
4-Alttan aldığımız bir ders varsa bu ders tek dönemdemi alınıyor yoksa ikiye bölünüp iki döneme mi yayılıyor?

Kızlar umarım uzun olmadı fakat bu sene hepimiz bununla baş etmek zorunda kalıcaz .İnşallah gereksiz bi başlık olmamıştır:26:

sitedeki teknik problemn nedeniyle tüm eklediğim yazılar silinmiş kızlar tekrar eklemeyi deniycem aynılarını

Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

Öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması fakülte tarafından yapılır.

Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmemek üzere üst yarı yıldan ders seçebilir. (ilk yıl hariç)

Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan ikinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8 yarı yıllardan DERS ALAMAZ. Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan, Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarı yıldan ders ALAMAZ.

Bir dersten CC ve üstünde not alan öğrenci o dersi başarmış sayılır FF alan öğrenci ise başarısız sayılır.CD,DC,DD alınan dersler genel akademik ortalama 2.00 ın üstündeyse başarılı altındaysa başarısız sayılır

30 ECTS (European Credit Transfer System - Avrupa Kredi Transfer Sis-temi) krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından ders ataması yapılmıştır.
•Öğrencinin tekrar dersi olması durumda; tekrar derslerinin kredisi 30 ECTS krediden az ise öncelikle tekrar dersleri atanmış ve üst dönemden 30 ECTS krediye kadar ders ataması yapılmıştır.
•Tekrar derslerinin kredisi 30 ECTS krediyi geçiyorsa tekrar derslerinin tamamının ataması yapılmıştır.

Kızlar burda yazan bilgilere göre sorduğum alttan aldığımız dersleri okul atıyacak bize.Diğer sorumda çan eğrisiyle ilgiliydi onu da 2011-12 kayıt kılavuzunda gördüm bağıl değerlendirme sistemi varmış bu da çaneğrisi demek oluyor çünkü sınava giren tüm öğrencilerin not oratalamalarının hesaba katıldığı değerlendirme olarak tanımlanmış kılavuzda.

Kılavuzda belli tarihten sonra kitap dağıtımı yapılmayacaktır deniyor iki dönemdeki kitaplarımızıda güz dönemindemi alıyoruz bilenler yazabilir mi bayanlar yoksa yine büroya gidilecekmi ikinci dönem dede

bilgisi olan yok muarkadaşlar? bizleride bilgilendirseniz..
2. sınıftayken bıraktım 4 yıl geçti borcumu ödeyip kaydımı yenileyip 2 den devam edeceğim alttan da 2 dersin var ama kredilisistemi anlayamadım ne yazık ki

cnm sen anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesinde okuycaksın yoksa atatürk üniversitesi açıköğretim fakültesinde 2.üniversitemi okuyacaksın ona göre vericem kredi bilgilerini cnm

cnm sen anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesinde okuyorsun dimi alttan kaldığın derslerde sırasıylan hangi dersten kaç aldığını yaz yardımcı olam cnm sana

cnm sen anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesinde okuycaksın yoksa atatürk üniversitesi açıköğretim fakültesinde 2.üniversitemi okuyacaksın ona göre vericem kredi bilgilerini cnm

anadolu aöfde okuyorum canım ama araştırınca bazı bilgileri buldum zaten sen de söylersen faydası olur

cnm sen anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesinde okuyorsun dimi alttan kaldığın derslerde sırasıylan hangi dersten kaç aldığını yaz yardımcı olam cnm sana

Anadolu üniv iktisat fakültesi 4 sene önceydi hatırlamıyorum kaçla kaldıgımı ama sanırım muhasebe bide iktisat alttan muhasebe kesinde diğerini hatırlamıyorum net. 2 ye geçtim sınavlara girmedim bıraktım tekrar başlayacagım ama kredilisistem ne anlamadım.

canım şimdi şöle hani eski sistemde yani yıllık sistemde adı üstünde yılda bir kez vize ve final oluyordu şimdi bu kredili sistemde (bütün bölümler krediliye geçti) güz ve bahar dönemi diye ayrılıyor ve hem güz döneminde 1 vize 1 fnal hemde bahar döneminde 1 vize 1 final oluyor.Diğer açıklamları da yazdım zaten notlar çan eğrisine göre hesaplanıyor yani diyelimki bi dersten 30 aldın eğer o dersin sınavından herkes ortalama 30 35 gibialdıysa sen o dersten başarılı sayılıyorsun eski sisteme göre kalırdın ama yeni sisteme göre geçme şansın oluyor diğer bilgiler de daha önce yazdığım gibi umarım yardımcı olabilmişimdir

piolin 2. üniversite kayıtlarını kaçırmayın! - Sabah - 23 Kasım 2011 bu haberi incele cnm https://www.anadolu.edu.tr/ogrenci_isleri/sinavsiz_ikinci_universite.aspx üsteki haber bununlamı ilgili cnm benim demek istediğim anlayamadığım ben açıköğretim fakültesiden mezunuyum hani sende şuan okuyorsun bizim sistem ben şimdi gidip sınava girmeden istediğim bölüme kaydımı yaptırabilirmiyim şuan senin okuduğun yere birde senin dediğin 2. niversite Nedir? atatürk üniversitesi açıköğretim fakültesi var bu ayrı dimi cnm ben bu internetteki sanal sınavv yüzünden kitap vermedikleri için bu üniversitede okumak istemiyorum yani burda:))atatürk üniversitesi açıköğretim fakültesi ben şimdi senin okuduğun açıköğretim fakültesine gelip istediğim bir bölüme kaydımı yaptırıp kitaplarımıda alıp aslan gibi çalısıp bir üniversite daha okumak istiyorum bu mümkünmü cnm inş anlatabildim biraz uzun oldu ama:))

canım benim :) dediğini anladım.. eğer anadolu üni aöf mezunuysan ister Atatürk üni ye istersen de Anadolu üniye sınava girmeden kayıt yaptırabiliyorsun ikisinide seçebilirsin sınava girmene gerek yok.Anadolu üni aöf mezunuysan diplomanla birlikte tekrardan Anadolu üniye sınavsız giriş yapabilirsin

oy supersin cnm kitaplarımı alır paşa paşa çalışırım yanlız çevrim içi olunca cnm bana önlisans programları yollarmısın neler hangi dersleri içeri falan filan bakemde ona göre karar verem bu arada İnternet Başvuru Tarihi
01 Ekim 2012 – 19 Ekim 2012

AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi

01 Ekim 2012 – 16 Ekim 2012

AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi
17 – 18 - 19 Ekim 2012 bu tarihler benim istediğim seninde okuduğun açıköğretim fakültesinin başvuru tarihi dimi:18:

Evet canım benim o tarihler arasında anadolu üniye kayıt yaptırabiliyorsun yalnız sitesinden takip et çünkü önce internetten kayıt olman gerekiyor sanırım sana önlisans programlarını aşağıya kopyalıyorum

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ (ÖNLİSANS)
1.ADALET
2.BANKACILIK VE SİGORTACILIK
3.BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI
4.ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ
5.DIŞ TİCARET
6.ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM, İLETİM VE DAĞITIMI*
7.EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ
8.EV İDARESİ
9.FOTOĞRAFÇILIK VE KAMERAMANLIK
10.HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM
11.İLAHİYAT
12.İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
13.İŞLETME YÖNETİMİ
14.KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM
15.LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK*
16.LOJİSTİK
17.MARKA İLETİŞİMİ
18.MEDYA VE İLETİŞİM
19.MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASASI
20.MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI
21.ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA***
22.PERAKENDE SATIŞ VE MAĞAZA YÖNETİMİ
23.RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI
24.SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ
25.SOSYAL BİLİMLER
26.SOSYAL HİZMETLER*
27.SPOR YÖNETİMİ
28.TARIM
29.TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ*
30.TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ*
31.YEREL YÖNETİMLER

Bunlardan birini seçebilirsin canım

https://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx burda bı tane daha lınk var cnm burdakı başvuru tarıhımı doğru yoksa azöncekı paylaştığıımmı yardım edermısın

Son düzenleme:
link tam olarak düzgün gelmiyor sana neden anlaamdım orda kayıt süreci var ona tıkla en altta bu var cnm İkinci Üniversite kayıt işlemleri nasıl yapılmaktadır? buna tıkla bak hangı tarih doğru anlaamdım valla kfam uctu

İkinci Üniversite kayıt işlemleri nasıl yapılmaktadır?

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile 2 veya 4 yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler, okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla, kontenjan sınırlaması olmayan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin yıllık sistemde öğretim yapan lisans veya önlisans programlarına ikinci üniversite kapsamında başvuru yapacak adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecektir.

İnternet başvuru ve kayıt tarihleri basında, AÖF bürolarında ve www.anadolu.edu.tr adresinin “Açıköğretim” başlığı altındaki “Duyurular” ile “Akademik Takvim” bölümlerinde duyurulmaktadır.

2011-2012 öğretim yılı internet başvuru ve kayıt tarihleri aşağıda verilmiştir. ÜSTÜNDE BU YAZIOR DELIRICEM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…