Aynı sorun benimde başıma geldi Garanti bankasından aldığım ve 1L. bile için olsa kullanmadığım kredi kartına 35 L kart ücreti + toplamda 3 ay içinde 15L. Garanti emeklilikmidir nedir öyle bir şey eklemişler üstüne gecikme faiziyle birlikte 55L lik hesap özeti göndermişlerdi. Aradım dedim ben bankanızdan hiç bir hizmet almamışım ki kredi kartı ücreti neden ödeyeyim kullanmış olsam öderim dedim, ek olarakta garanti emekliliğe üye etmişsiniz beni benim böyle bir talebim olmadan nasıl benim adıma karar alınabilir ki kem küm siz talep etmişsinizdir geçiştirme olaraktan o kısmı geçtik.
Tek söyledikleri 4822 sayılı kanunla değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunda böyle bir yasak olmadığı ve tamamen yasal olduğu benimde söylediğim şu olduki 4077 sayılı kanundaki Kredi Kartları ile ilgili bölümü okuyayım isterseniz istersenizde yazılı olarak getireyim yasal mı değil mi? Okunuşu farklı söylenişi ayrı bir durum göremedim ben burada "Mal veya hizmetin kredi kartı ile satın alındığı durumlarda, satıcı veya sağlayıcı, tüketiciden komisyon veya benzeri bir isim altında ilave ödemede bulunmasını isteyemez." bu ibare komisyon veya ücreti al gibi anlaşılıyorsa sizin için amenna diyecek bir şey yok zaten sizden isteğim hemen kartımın iptalini verirmisiniz 1-2 güne kadar bankaya başvurup kartınızı iade edeceğim dedim kapattım.