Kredi kartı kullanan arkadaşlar, üniversiteli arkadaşlar lütfen bakarmısınız?

MyLittlePrince

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2013
211
5
118
Konuyu yanlış yeremi açtım bilemedim ama mazur görün bir sorum olacak bayanlar.

Birkaç gündür üniversite öğrencisi için kredi kartı araştırması yapıyorum. Yaptığım araştırmalarımda anlamadığım yerler var aydınlatırsanız çok çok mutlu olurum çünkü şu sıralar bankaya gidipte sorma imkanım yok.

Ben üniversite 3. sınıfa geçtim 2 yıl boyunca hiç banka kartı kullanmadım eksikliğini de hissetmedim şükür.
şimdi ise almak istediğim bir elektronik eşya var 800- 900 tl civarlarında. Aylık taksitlerle ödeyebileceğimi düşündüğümden kredi kartı çıkartmaya karar verdim. Zaten 400 lira kadarda birikmişim var zorlanacağımı düşünmüyorum.

sorum şöyle ki, 500 lira limitli bir kart çıkarttığımda 900 liralık bir alışveriş yapabilirim değil mi, 10 taksite böldürterek? Bu 500 lira aylık limit oluyor öyle değil mi?

ikincisi, bir yerde karta para atmak gibi bir şeyden bahsedilmiş, ben alışverişimi yaptığımda karta birikmiş paramı atıp ilk 4 taksiti ödemek gibi durumum olabiliyor mu, yoksa aylık teker teker mi taksitlerini ödemem gerekir illa?

Merabalar :))

İlk sorunuzu cevaplıyım hemen. 500 lira limiti olan bir kart çıkartırsanız 900 liralık bir alışveriş yapamazsınız. Mesela örnek veriyim. Siz 900 lira limitlik bir kart çıkarttınız. İstediğinizde 900 liralık bir şeydi. Atıyorum 6 takside böldürdünüz. O 6 ay boyunca, parayı ödesenizde o kartın limitini artırmadıkça karttan alışveriş yapamazsınız.

İkinci sorunuzun cevabını az buçuk biliyorum ama benden daha iyi bilenler çıkacaktır mutlaka. O yüzden onlar cevaplasın. Kolay gelsin size şimdiden

canım limit dediğin aylık değil kartın toplam limitidir yanlış biliyorsun anlaşılan kart 1000 lık limitse o kadar harcarsın taki limitin yükselene kadar

canım limit dediğin aylık değil kartın toplam limitidir yanlış biliyorsun anlaşılan kart 1000 lık limitse o kadar harcarsın taki limitin yükselene kadar

aaa öylemiymiş? Ben okuduklarımdan öyle anlamıştım sanki ama şuan sizin dediğiniz bir öğrenci için daha mantıklı haklısınız, sonuçta aylık 500 olsa hepsi harcansa yıl sonunda milyarlarca borç olur bu da öğrenci için fazla.

teşekkür ederim.

sağolun, teşekkürler.

limitin 500 tl ise 900 tl lik alışveriş yapamazsın . limitin minimum 900 tl olmalı ve taksite de böldürsen tüm limitini doldurduğun için başka birşey alamazsın . taa ki ilk taksitini ödeyene kadar . ilk taksitin 90 tl ise sen bunu bir dahaki ay kredi kartına yatırırsan senin kartından 90 tl lik

yer açılır .
öğrenci limitini 900 tl ye çıkarırlar mı emin değilim ama kredi kartını aldıktan sonra limit artırma talebinde bulunursun onlar karar verirler artırıp artırmayacaklarını.

ikinci soruna cevap : sen 900 tl lik alışverişini 10 taksite böldürdüğünde aylık taksitin 90 tl olacak. mesela ağustos ayında ilk taksitini yatırmak için bankaya gidip 90 tl yerine 500 tl yatırdın diyelim eylül ayındaki taksitin yine 90 tl gelecek ekimde de 90 tl yatırmalısın kasım aralıkta da 90 tl yatırırsın en son 40 tl

kalır ocakta da 40 tl yatırırsın borcun biter , ama her ay 90 tl yatırmazsan faiz gelir .
yani paranı erken yatırırsan taksitin azalır 10ayda değil de 5 ayda bitirirsin ama yine her ay 90 tl ödemek zorundasın. bir kere 500 tl yatırdım iki üç ay

yatırmiim diyemezsin faiz gelir borcunu ödememiş gözükürsün .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…