En güzeli kredi kartı borcu yapmamak
Baştan yapmamak
Kullanmamak demiyorum, aksine ben kredi kartını çok kullanan biriyim. Avantajlarından da faydalanırım.
Mesela ekstra bonus gibi. Şimdiye dek 1000 TL'den fazla bonus harcamışımdır.
Ayrıca internete özel ekstra indirimler oluyor, mesela otobüs bileti 60 TL ise %10 ya da %15 internete özel indirimle 54 TL'ye, 51 TL'ye bilet almak mümkün. 51 vermek varken neden 60 vereyim diyorum.
Kart kampanyalarını takip ederim. Mesela parafgünüm kampanyası var kartımın. İhtiyacım olan şeyi o gün alarak 20 TL indirim kazanıyorum.
Benzini kesinlikle karttan alırım, hem karta puan kazanırım, hem benzin şirketinin kartından bonus kazanırım.
Amma velakin son ödeme günü gelince tüm borcumu öderim.
Gereksiz taksit yaptırmam.
Devam eden 2-3 taksidim varken başka takside girmem.
Akıllı telefonumdan güncel harcama tutarımı takip ederim, çok harcamışsam kendime dur derim. Almak istediğim şeyi kesim tarihinden sonra almaya çalışarak diğer aya aktarırım.
Kredi kartı elektrik gibi bana göre. Elektrik ne kadar faydalı birşey ama çıplak kabloya elimizle dokunursak ölürüz. Elektriği kaldıralım, artık evlerimizde, iş yerlerimizde elektrik kullanmayalım, çünkü bizi öldürür demiyoruz. Kart da öyle. Zararlı da olabilir faydalı da. Bizim kullanımımıza göre...