Kredi çekmek zorunda mıyım ya ?

benim ödemekte sıkıntı çekeceğim krediyle alınan tarla bana miras kalacağına hiç almam daha iyi nası olsa krediyle alınabiliyosa böyle şeyler, ilerde de alınır heyecan yapmaya gerek yok. çekin kredinizi gidin alın arabanızı mis gibi gezin tozun.

Senin babanın babalığımı kalmış ya ne ahı, ne bedduası.

Din diye, günah diye diye akıl mantık kalmamış.

Baba zina yapar, ölümle tehtid eder, zorla evlendirmeye kalkar, evine bakmaz. Bunlar hiç günah değil, sen para vermeyince, baba ah edince günah. Allah bu kadar adaletsiz mi sence? Buna mı inanıyorsun? Az akıl, az mantık ya.

ben de bu soruyu kendime çok soruyorum bir cevap bulamadım

araba almama da dışarı çıkıp gezmeme de izin vermiyor bakalım gizli saklı alabilirsem inşallah alıcam

onlar bize bakmak zorunda değiller mi anlamıyorum sanki ben doğmak istedim beni doyurması zamanında karnımı doyurup üzerimi giydirmesi ve okutması şimdi laf oluyor yaptım diyor sürekli size baktım siz de bana bakacaksınız sanki ben bunun için doğmuşum

yok çekmicem gene kavga edicez en kötüsü giderim artık bu evden sonra olaylar olaylar

Bence baban sizi tarla alacağım diye dolandirip paraları alıp evi terkedip gidecek.
Ev için market alışverişi bile yapmayan adamin sizi düşünecek hali yok ya.
gidecek olsa çoktan giderdi eve almadım kaç gün gelmesin dedim birkaç gün gelmedi sonra gene geldi siz gidin ben asla gitmem diyor

annemin kötü bir niyeti yok işte günaha girmeyelim diye ama biraz da cahillik var annemde

Cahillik degil bu baska birsey. Insan az kizini dusunur ya. Cocuklarini degil de kendini aldatan ve buna devam edecek potansiyele sahip kocayi kollamak nedir. Burada gunah olan sey ne? Insanlar istedikleri seyleri yaptirabilmek icin bi taraflarindan uydurduklari gunahlari kullaniyorlar. Anne baba ac acikta degilse kimse kimseye parasini vermeye mecbur degil.

değil allaha şükür iki evimiz var birinde biz oturuyoruz birisi kirada kirayı da babam alıyor babam emekli dükkan çalıştırıyor dükkandan kazandığı parayı da alıyor emekli maaşını da

ben de bu soruyu kendime çok soruyorum bir cevap bulamadım

Nasil cevap bulamiyorsunuz yaa.. Hersey ortada degil mi?
Kendiniz cekip odeyeceginiz kredide babanizin hakki nedir Allah askina..

Illede kredi cekmeye niyetiniz varsa, gidin kendiniz arastirin 30-40bine arsa yok mu diye..
Annenize de benim mirasa ihtiyacim yok kendi yatirimimi kendim yapmak istiyorum diyip, kredinizi cekin arsanizi alin ustunuze aslanlar gibi de odeyin..
Babaniz buna da karsi cikarsa bilin ki derdi o parayi size cektirip kendisi yemek, sizi dusundugunden degil...
Tavsiyem de kacip kurtulmadan araba almayin, zira boyle karaktersiz bir baba kendine yediremeyip maliniza zarar verebilir.
Araba alsaniz da rahat rahat kullanabileceginizi zannetmiyorum.

Son düzenleme:
babanın ahı tutar deyip duruyor annem ben de rabbim günah yazar diye korkuyorum

Oncelikle oyle her beddua edildiginde beddua tutacak diye bir kaide yok. Babaniz da, anneniz de size haksiz yere baski yapiyorlar. Siz bu durumda mazlumsunuz, sucsuzsunuz. Babanizin ayyasligi ortadayken, yedigi haltlar ortadayken, annenizinde babanizi bu halde de desteklemesi durumu kel alaka.

Allah inanin bana hangi bedduanin kabul olup olmayacagini da bilir. Babanizin da annenizin de ettigi bedduanin dinen elde tutulur hicbir yani yok. Ben olsam hic korkmam ve resti cekerdim. Unutmayin burda zor durumda olan,mazlum olan sizsiniz,tutacak bir ah varsa o da sizinkidir. Sakin taviz vermeyin. Olmadi cikin gidin o evden. Ev degil dallas mubarek.

ben de hiç sanmıyorum kullandırtmaz daha önce ona para verme şartıyla aldım araba bir kere çarptım diye sattı hemen

Güncel: Dün akşam babam bizden ona artık para vermiyoruz diye evde oturduğumuz için kira istedi ben çalışıp çalışıp sizi mi beslicem dedi halbuki biz ondan asla para istemeyiz eve de bir şey almaz.

Araba mı? Ne arabası? Bu nasıl aile? Kendinize bir ev alın saklanın orada bana kalırsa. Kim ne yazmış bilmiyorum ama siz nasıl aynı evde oturup hala tarla muhabbeti yapabiliyorsunuz. Ben şok! Ha bu arada o tarlalar da sizlere kalmaz. Babanız alır satar onları ruhunuz duymaz. Yer karılarla.

Güncel: Dün akşam babam bizden ona artık para vermiyoruz diye evde oturduğumuz için kira istedi ben çalışıp çalışıp sizi mi beslicem dedi halbuki biz ondan asla para istemeyiz eve de bir şey almaz.

Kira mı istedi? Babanız şaşırmış. Madem eve katkısı yok siz kardeşinizle başka eve çıkın baba evine kira ne demek ya

daha neler var neler varya tükendim şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…