- Konu Sahibi usuyenprenses
-
ben de bu soruyu kendime çok soruyorum bir cevap bulamadımYaa tam mesajimi yaziyordum cevaplaya basacaktim ki dur bir dakka diye aydinlandim resmen
30bin siz, 30 bin anneniz, 30 bin kiz kardesiniz kredi cekeceksiniz..
ve bu kredileri kendiniz odeyeceksiniz..
Eee? Babanizin yardimi nerde burda?
Anneniz o kadar diyor babaniz sizi dusunuyor diye de ben hic mantik goremedim..
Krediyi siz cekiyor siz oduyorsunuz ama babaniz evlatlarina yardim etmis oluyor..Ne alaka yanii?
araba almama da dışarı çıkıp gezmeme de izin vermiyor bakalım gizli saklı alabilirsem inşallah alıcambenim ödemekte sıkıntı çekeceğim krediyle alınan tarla bana miras kalacağına hiç almam daha iyi nası olsa krediyle alınabiliyosa böyle şeyler, ilerde de alınır heyecan yapmaya gerek yok. çekin kredinizi gidin alın arabanızı mis gibi gezin tozun.
aslında annem çok iyi bir insandır çok saftır aklına hiç kötülük gelmez üzerimize çok titrer ama bazen cahil cahil konuşuyor sinir ediyorKadın anne hakkı, kardeş hakkı ayağına hayalinizi çalmış sonra aldatılmış.İronik.
annemin kötü bir niyeti yok işte günaha girmeyelim diye ama biraz da cahillik var annemdeGerisini bosver de annenizin size kasti ne?
onlar bize bakmak zorunda değiller mi anlamıyorum sanki ben doğmak istedim beni doyurması zamanında karnımı doyurup üzerimi giydirmesi ve okutması şimdi laf oluyor yaptım diyor sürekli size baktım siz de bana bakacaksınız sanki ben bunun için doğmuşumtarlayı senin üstüne yapmam dediğinde çekmeyecektin krediyi.güvence olarak da sen alacaktın tarlayı kendi üstüne yapacaktın.tamam kardeş falan vs ama adam ödemiyo işte paranı.sakın kredi falan çekme,annenin de derdini anlayamıyorum.o evden bi an önce çık. aaaa yeter ama aileyse aile herkes aileliğini bilsin o zaman bu ebeveynlere bi haller oldu çocuklarını banka kasası görür oldular yüzsüzce !
yok çekmicem gene kavga edicez en kötüsü giderim artık bu evden sonra olaylar olaylartövbe tövbe ya.harama el uzatıp bi de çoluğunun çocuğunun rızkını alkole yatırıp Allah'ın yasakladıklarına karşı gelen adamın ahı sırf babanız diye tutacak mı sizce?kardeşiniz çeksin madem bu sefer de onun sırası olsun market alışverişi bile yapmıyo diyosunuz.bi saf siz misiniz görmüyo musunuz kullanıldığınızı,hala ya günah işlersem diye korkuyorum diyosunuz pes diyorum dize.sizi öldürse eli cebinde sokakta gezip içki mi içecek hayır,ömür boyu hapis cezası alacak orada ölüp gidecek kuru sıkı tehdit savuruyor işte bi halt yapamayacağını kendi de biliyo,rica edicem çıkın o evden dicem ama arkadaş haklı.siz o krediyi çekip çok afedersiniz eşekler gibi ödeyeceksiniz.hatta anneniz kardeşiniz kendi borçlarını da sana kitleyecek.hadi geçmiş olsun.soğuk suyu unutmayın afedersiniz ama bile isteye yaptırıyosunuz kendinize bunları !!
gidecek olsa çoktan giderdi eve almadım kaç gün gelmesin dedim birkaç gün gelmedi sonra gene geldi siz gidin ben asla gitmem diyorBence baban sizi tarla alacağım diye dolandirip paraları alıp evi terkedip gidecek.
Ev için market alışverişi bile yapmayan adamin sizi düşünecek hali yok ya.
annemin kötü bir niyeti yok işte günaha girmeyelim diye ama biraz da cahillik var annemde
değil allaha şükür iki evimiz var birinde biz oturuyoruz birisi kirada kirayı da babam alıyor babam emekli dükkan çalıştırıyor dükkandan kazandığı parayı da alıyor emekli maaşını daCahillik degil bu baska birsey. Insan az kizini dusunur ya. Cocuklarini degil de kendini aldatan ve buna devam edecek potansiyele sahip kocayi kollamak nedir. Burada gunah olan sey ne? Insanlar istedikleri seyleri yaptirabilmek icin bi taraflarindan uydurduklari gunahlari kullaniyorlar. Anne baba ac acikta degilse kimse kimseye parasini vermeye mecbur degil.
Anlıyorum işte ah bu erkekler.aslında annem çok iyi bir insandır çok saftır aklına hiç kötülük gelmez üzerimize çok titrer ama bazen cahil cahil konuşuyor sinir ediyor
ben de bu soruyu kendime çok soruyorum bir cevap bulamadım
babanın ahı tutar deyip duruyor annem ben de rabbim günah yazar diye korkuyorum
ben de hiç sanmıyorum kullandırtmaz daha önce ona para verme şartıyla aldım araba bir kere çarptım diye sattı hemenNasil cevap bulamiyorsunuz yaa.. Hersey ortada degil mi?
Kendiniz cekip odeyeceginiz kredide babanizin hakki nedir Allah askina..
Illede kredi cekmeye niyetiniz varsa, gidin kendiniz arastirin 30-40bine arsa yok mu diye..
Annenize de benim mirasa ihtiyacim yok kendi yatirimimi kendim yapmak istiyorum diyip, kredinizi cekin arsanizi alin ustunuze aslanlar gibi de odeyin..
Babaniz buna da karsi cikarsa bilin ki derdi o parayi size cektirip kendisi yemek, sizi dusundugunden degil...
Tavsiyem de kacip kurtulmadan araba almayin, zira boyle karaktersiz bir baba kendine yediremeyip maliniza zarar verebilir.
Araba alsaniz da rahat rahat kullanabileceginizi zannetmiyorum.
Güncel: Dün akşam babam bizden ona artık para vermiyoruz diye evde oturduğumuz için kira istediMerhaba çok uzatmadan hemen anlatıcam.
Benim çektiğim krediyle bir tarla aldık. Araba hayalim vardı zorla elimden alıp babam kredi aldı.
Zorla derken annem hakkımı helal etmem gibi bir şey dedi diye verdim.
Sonra babam ben emekli maaşımdan ödeyeceğim dedi ödüyordu senin üzerine asla yapmam kardeşlerinin de hakkı var dedi iyi tamam annemin üzerine olsun dedim.
O tarlaya ev yaptık.
Babam annemi o tarlada aldattı. Annem bunu öğrendi ayrıl dedik ayrılmadı
Şimdi annem o tarlanın satılmasını istiyor.
Babam diğer kredimi ödüyordu ben babama tepki aldım konuşmuyorum diye kalan borcu ödemiyor.
Şimdi başka tarla alacakmış daha büyük çocuklar kredi çeksin o tarlayı satmadan alalım demiş.
Konuşmuyorum ben babamla neyse dün bize dedi kredi çekin de tarla alalım kız kardeşim ben çekemem bana vermiyorlar dedi, ona bir şey demedi.
Sonra ben son olayından sonra kredi mredi çekmem sana dedim.
Gitti bu odasına.
Annem geldi sonra çek falan dedi baban kredi çekmenizi istiyor sen öyle söyleyince üzüldü dedi
Sizin için uğraşıyor dedi.
Babam biz ona tepki alıp maaşımızı vermeyi kesince bu olaydan sonra işte elektrik ödemiyor su ödemiyor market pazar yapmıyor artık.
Benim umrumda değil yeni bir yer.
Neymiş çok değerlenecekmiş banane ya ileri de mal yüzünden kavga edeceğime hiç olmasın daha iyi.
Hem nasıl güveneyim ben bu adama başka karılara para yedirdikten sonra.
Babamın yüzsüz yüzsüz kredi çek demesi annemin sizi düşünüyor değerlenecek ya oralar size kalacak çek demesi.
Ay delireceğim ya delireceğim.
Kredi çekip araba almak istiyorum kendime eminim babam gene buna engel olacak.
Bıktım hiçbir hayalimi yaşamama izin vermiyor.
Güncel: Dün akşam babam bizden ona artık para vermiyoruz diye evde oturduğumuz için kira istediben çalışıp çalışıp sizi mi beslicem dedi halbuki biz ondan asla para istemeyiz eve de bir şey almaz.
sana kira verelim tamam ama sen bu evden gidersen dedik siz gidin ben karı getircem dediKira mı istedi? Babanız şaşırmış. Madem eve katkısı yok siz kardeşinizle başka eve çıkın baba evine kira ne demek ya
daha neler var neler varya tükendim şimdidenOncelikle oyle her beddua edildiginde beddua tutacak diye bir kaide yok. Babaniz da, anneniz de size haksiz yere baski yapiyorlar. Siz bu durumda mazlumsunuz, sucsuzsunuz. Babanizin ayyasligi ortadayken, yedigi haltlar ortadayken, annenizinde babanizi bu halde de desteklemesi durumu kel alaka.
Allah inanin bana hangi bedduanin kabul olup olmayacagini da bilir. Babanizin da annenizin de ettigi bedduanin dinen elde tutulur hicbir yani yok. Ben olsam hic korkmam ve resti cekerdim. Unutmayin burda zor durumda olan,mazlum olan sizsiniz,tutacak bir ah varsa o da sizinkidir. Sakin taviz vermeyin. Olmadi cikin gidin o evden. Ev degil dallas mubarek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?