• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss'ye Ortaöğretimden mi, önlisansdan mı girmeliyim?

üniversite son sınıftasınız bence önlisans olarak girin.
ben önlisans 1. sınıfın sonunda girmiştim sonuçları 2 yıl geçerli oluyor ve o zaman da önlisans olarak girdim.
şimdi şöyle ki mezun olma durumunuz var bütünleme falan size engel olmaz ortaöğretim soruları kolay fakat atanma şartları da ona göre bi o kadar zor...
hoş gerçi lisans mezunu da aynı çileyi çekiyor fakat önlisans olarak girmeniz sizin için daha avantajlı :34:

yani belge falan istemiyorlarmı diploma gibi :26:şuanda sadece okuduğuma dair elimde öğrenci kimlik belgem var o kabul oluyormu önlisans olarak başvurmada :26::26:

bütünlemeyi kesinlikle vermeyi planlıyorum o yüzden Allahın izni ile mezun olurum eylülde ama (tabi onlarında diploma verme süreçleri ne oluyor elimize o konularıda araştıracağım daha o iş de daha cabası valla :18:)bakalım hayırlısı herşeyin

o zaman önlisans olarak başvurayım ben hem mesleğimle ilgili bir yer başvururum daha iyi olur benim için sanırım değilmi

diğer türlü düz lise olunca pek anlam ifade etmiyor sanırım kpss :26::26:

son olarak birde hem ortaöğretimde hemde önlisans da çıkan konular şu şekildemi ::26::26::26:

KPSS’DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI
Genel Yetenek
Yaklaşık Ağırlığı Yaklaşık Ağırlığı
1) Türkçe % 50 2) Matematik % 50
a) Sözcük bilgisi % 5 a) Sayılarla işlem yapma % 10
b) Dil bilgisi % 10 b) Matematiksel ilişkilerden yararlanma % 10
c) Anlatım özellikleri % 5 c) Problem çözme % 20
d) Okuduğunu anlama % 30 d) Temel geometri bilgilerinden yararlanma % 5
e) Tablo, grafik okuma ve yorumlama % 5
Genel Kültür
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi % 40 3) Temel Yurttaşlık Bilgisi % 15
a) III. Selim’den itibaren Türk inkılabını a) Hukuk başlangıcı ve genel kamu hukuku,
hazırlayan etkenler % 5 devletler umumi ve özel hukuku % 5
b) Ulusal Kurtuluş Savaşı % 10 b) Anayasa % 5
c) Atatürk ilke ve inkılapları % 15 c) İdare % 5
d) Atatürk Dönemi: İç olaylar 4) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve
ve dış politika % 10 Güncel Sosyoekonomik Konular % 5
2) Türkiye Coğrafyası % 30 5) Türk Kültür ve Medeniyetleri % 10
a) Türkiye’nin fiziki özellikleri % 5 a) Selçuklular ve önceki dönem % 5
b) Türkiye’nin beşerî özellikleri % 5 b) Osmanlılar dönemi % 5
c) Türkiye’nin ekonomik özellikleri % 20

çok soru sordum ama bilgilenmek için sormam lazım başka çarem yok :44::44::44::31::31::31:

yani belge falan istemiyorlarmı diploma gibi :26:şuanda sadece okuduğuma dair elimde öğrenci kimlik belgem var o kabul oluyormu önlisans olarak başvurmada :26::26:

bütünlemeyi kesinlikle vermeyi planlıyorum o yüzden Allahın izni ile mezun olurum eylülde ama (tabi onlarında diploma verme süreçleri ne oluyor elimize o konularıda araştıracağım daha o iş de daha cabası valla :18:)bakalım hayırlısı herşeyin

o zaman önlisans olarak başvurayım ben hem mesleğimle ilgili bir yer başvururum daha iyi olur benim için sanırım değilmi

diğer türlü düz lise olunca pek anlam ifade etmiyor sanırım kpss :26::26:

son olarak birde hem ortaöğretimde hemde önlisans da çıkan konular şu şekildemi ::26::26::26:

KPSS’DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI
Genel Yetenek
Yaklaşık Ağırlığı Yaklaşık Ağırlığı
1) Türkçe % 50 2) Matematik % 50
a) Sözcük bilgisi % 5 a) Sayılarla işlem yapma % 10
b) Dil bilgisi % 10 b) Matematiksel ilişkilerden yararlanma % 10
c) Anlatım özellikleri % 5 c) Problem çözme % 20
d) Okuduğunu anlama % 30 d) Temel geometri bilgilerinden yararlanma % 5
e) Tablo, grafik okuma ve yorumlama % 5
Genel Kültür
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi % 40 3) Temel Yurttaşlık Bilgisi % 15
a) III. Selim’den itibaren Türk inkılabını a) Hukuk başlangıcı ve genel kamu hukuku,
hazırlayan etkenler % 5 devletler umumi ve özel hukuku % 5
b) Ulusal Kurtuluş Savaşı % 10 b) Anayasa % 5
c) Atatürk ilke ve inkılapları % 15 c) İdare % 5
d) Atatürk Dönemi: İç olaylar 4) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve
ve dış politika % 10 Güncel Sosyoekonomik Konular % 5
2) Türkiye Coğrafyası % 30 5) Türk Kültür ve Medeniyetleri % 10
a) Türkiye’nin fiziki özellikleri % 5 a) Selçuklular ve önceki dönem % 5
b) Türkiye’nin beşerî özellikleri % 5 b) Osmanlılar dönemi % 5
c) Türkiye’nin ekonomik özellikleri % 20

çok soru sordum ama bilgilenmek için sormam lazım başka çarem yok :44::44::44::31::31::31:

önlisans olarak giriceksen öğrenci kimliği yeterli oluyor diye biliyorum çünkü daha önce bende öyle girdim yalnız yine de bi araştır.
ayrıca soru dağılımlarına gelirsek evet öyle
tabi bu soru dağılımları böyle az gibi gözüküyor da sonuç olarak yine bütün konular geliyor önümüze buna pek aldanma derim :1:

önlisans olarak giriceksen öğrenci kimliği yeterli oluyor diye biliyorum çünkü daha önce bende öyle girdim yalnız yine de bi araştır.
ayrıca soru dağılımlarına gelirsek evet öyle
tabi bu soru dağılımları böyle az gibi gözüküyor da sonuç olarak yine bütün konular geliyor önümüze buna pek aldanma derim :1:

canım sen bu konularda bayaa bilgili ve deneyimlisin sanırım
sen birde bana kpss için nerelerden çalışabilirim güzel bildiğin siteelr varsa ekleyebilirmisin uygun olduğunda
az önce bir konular diye girdim google hiç şöyle düzgün bir site ile karşılaşamadımm

ayy benim işimde çok zor hem büt. hem kpss yandım ben yandım :26::26::18::18:bu arada herşey için çok teşekkür ederim:34:

Son düzenleme:
canım sen bu konularda bayaa bilgili ve deneyimlisin sanırım
sen birde bana kpss için nerelerden çalışabilirim güzel bildiğin siteelr varsa ekleyebilirmisin uygun olduğunda
az önce bir konular diye girdim google hiç şöyle düzgün bir site ile karşılaşamadımm

ayy benim işimde çok zor hem büt. hem kpss yandım ben yandım :26::26::18::18:

pek deneyimli sayılmam 2. ye gireceğim sınava :1: ve inşallah son olur :nazar:
ben netten hiç çalışmadım konuları elimde kitaplar var onları bitirdim şimdi denemeler kaldı geriye
ha bir de genel kültür konularını içerek soru cevap şeklinde giden ihtiyaç yayınlarının sen sor ben söyleyeyim kitabını aldım pratik hoşuma gitti. otobüste, balkonda, plajda, parkta rahatlıkla roman okur gibi okuyorum. onu tavsiye edebilirim.

pek deneyimli sayılmam 2. ye gireceğim sınava :1: ve inşallah son olur :nazar:
ben netten hiç çalışmadım konuları elimde kitaplar var onları bitirdim şimdi denemeler kaldı geriye
ha bir de genel kültür konularını içerek soru cevap şeklinde giden ihtiyaç yayınlarının sen sor ben söyleyeyim kitabını aldım pratik hoşuma gitti. otobüste, balkonda, plajda, parkta rahatlıkla roman okur gibi okuyorum. onu tavsiye edebilirim.

tavsiyen için sağol canım ,ben kitap falan almadım şansa gireceğim :26:netten bişiler bulmaya çalışacağım artık şu an bütçeyi kitap için ayıramam:31:

hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun umarım emeklerinin karşılığını alırsın sende:34:

çooooooooooooook araştırmış biri olarak senin yaşadığın bu durumu ben önlisans lisans arasında kalan biri olarak sölüyorum ki.sınava önlisansta ortaöğretimde griebilirsin.önemli olan atanma sırasında mezun olmuş olman.yani önlisans girersin iyi puan alırsın atama dönmi gelir tercih yaparsın atanırsın ama mezun olmamaış olursun.hakkında dava bile açabilriler.ilk olarak mezun olucan bölümün nitelik kodunu bul ve burdan önlisanstan puanları arat
KPSS 2011/1 Yerleştirme Sonuçları Taban ve Tavan Puan Sorgulama Motoru

daha sonra ortaöğretim nitelik kodunu arat aynı yerden.
ve çıkmış sorulara bak.yapabilceğin düzeye ve alabilceğin puana göre başvuru yap :34:

Back