• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss'ye Ortaöğretimden mi, önlisansdan mı girmeliyim?

ptty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2011
1.550
31
113
merhabalar ben açıköğretim 2 yıllık muhasebe ve vergi uygulamaları 2. sınıf öğrencisiyim fakat finaller iyi geçmedi ve 6 dersimden bütünlemelere kaldım ,şimdi kpss yede başvurmak istiyorum fakat hangisinden başvuracağım konusunda fikrim yok bütünlemelerde kesinlikle geçerim diye tahmin ediyorum ama yine tüm ihitimallere göre hareket etmek lazım sizce ne yapmalıyım :44::44::44:

merhabalar ben açıköğretim 2 yıllık muhasebe ve vergi uygulamaları 2. sınıf öğrencisiyim fakat finaller iyi geçmedi ve 6 dersimden bütünlemelere kaldım ,şimdi kpss yede başvurmak istiyorum fakat hangisinden başvuracağım konusunda fikrim yok bütünlemelerde kesinlikle geçerim diye tahmin ediyorum ama yine tüm ihitimallere göre hareket etmek lazım sizce ne yapmalıyım :44::44::44:

canım lise mezunu olarak gireceksin sınava aslında senin için iyi niye dersen lise seviyesinin sınavı daha kolay sonra da mezun olunca üniversite diplomanı sunar kurum içi geçiş talep edersin :34:

canım lise mezunu olarak gireceksin sınava aslında senin için iyi niye dersen lise seviyesinin sınavı daha kolay sonra da mezun olunca üniversite diplomanı sunar kurum içi geçiş talep edersin :34:

Allah senden razı olsun pisim hiç bölesini düşünmedim kız ben ,kafa çalışıyor valla senin :1::1:seviyorum topiğimin kızçelerini yahuu :16::16::16:

Son düzenleme:
şeyyy canım dün son değilmiydi süresimi uzatıldı başvurunun?:26::26::26:

anam beni korkutma kızzz 11 temmuz diye biliyorum ben ösymde de öle yazıoo :44:süre uzatıldımı uzatılmadımı hiç fikrim yok daha yeni araştırdım bu konuları :18::18:

anam beni korkutma kızzz 11 temmuz diye biliyorum ben ösymde de öle yazıoo :44:süre uzatıldımı uzatılmadımı hiç fikrim yok daha yeni araştırdım bu konuları :18::18:

sınav harcı yatırmak için son gün 4 temmuzdu. başvuru için 11 temmuz kızlar...

canım inşallah ben yanlış biliyorumdur

ki 4 temmuz son diye biliyorum

ama uzatılmış inşallah

inan çok üzülürüm eğer 4 temmuzsa :5:

canım inşallah ben yanlış biliyorumdur

ki 4 temmuz son diye biliyorum

ama uzatılmış inşallah

inan çok üzülürüm eğer 4 temmuzsa :5:

BAŞVURU SÜRESİ : 18 Haziran – 11 Temmuz 2012
SINAV TARİHİ : 23 Eylül 2012
SINAV SAATİ VE SÜRESİ : Ortaöğretim Düzeyi 09.30, 120 dakika (2 saat)
Ön Lisans Düzeyi 14.00, 120 dakika (2 saat)
BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 3,00 TL
YENİ ŞİFRE EDİNME ÜCRETİ : 2,00 TL
SINAV ÜCRETİ : 35,00 TL

benmi yanlış kavrıyorummmm :44::44:

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60186/h/2012kpssortonlisanskilavuz.pdf

Son düzenleme:
kpss ye girmek için mezun olman şart değil bu sonuçlar 2yıl geçerli fakat eğer meslek lisesi mezunuysan ortaöğretim sınavı daha kolay olduğu için daha yüksek puan alabilirsin yok düz lise yada anadolu lisesi gibi bir lise mezunuysan ön lisanstan girmeni tavsiye ederim:)

kpss ye girmek için mezun olman şart değil bu sonuçlar 2yıl geçerli fakat eğer meslek lisesi mezunuysan ortaöğretim sınavı daha kolay olduğu için daha yüksek puan alabilirsin yok düz lise yada anadolu lisesi gibi bir lise mezunuysan ön lisanstan girmeni tavsiye ederim:)

ben anadolu lisesi terk ettim sonra açıköğretimden liseye devam ettim canım yani meslek lisesi mezunu değilimm ay çok kararsız kaldım önlisanstanda girersem ama tercih yaparken mezun olmamış olursam sorun çıkarmı ki ayy çok mu bilgisiz kalmışım bu konularda ben yahuu :18::18::18:

bana bir açıklık getirin ya kızlar valla eylül 2-3 ünde bütünleme sınavlarım kesin biter okul diye hiçbir zaman garanti veremem ,tüm ihtimalleri göz önünde bulundurmam lazım :18:

açık lise mezunuysan ortaöğretimi hiç tavsiye etmem ben anadolu lisesi mezunuyum 84 puan aldım ortaöğretimden atanamadım :) 90-95 üstü alman gerekiyor atanman için ön lisanstan gir ilk tercihlerde değil daha sonraki alımlarda tercih yap mezun olduktan sonra (en kötü ihtimal) bir de telefonla üniversiteni ara onlardan da bilgi al bazı üniversiteler bu tür konularda yardımcı oluyor diploma örneği vrebiliyor kuruma:)

:52::52::52::52:evet senin dediğin gibi bende baktım
ben televizyondan 4 temmuz diye duymuştum

aman iykide yanlış duymuşum :34::34::34:

ben anadolu lisesi terk ettim sonra açıköğretimden liseye devam ettim canım yani meslek lisesi mezunu değilimm ay çok kararsız kaldım önlisanstanda girersem ama tercih yaparken mezun olmamış olursam sorun çıkarmı ki ayy çok mu bilgisiz kalmışım bu konularda ben yahuu :18::18::18:

bana bir açıklık getirin ya kızlar valla eylül 2-3 ünde bütünleme sınavlarım kesin biter okul diye hiçbir zaman garanti veremem ,tüm ihtimalleri göz önünde bulundurmam lazım :18:

ön lisans gir ve bütlerde mezun olmaya bak bence gerekirse hocalarınla da konuş, kpssden yüksek puan alırsan okul sorun çıkarmaz diye düşünüyorum ama üniversteyi mutlaka ara bilgi al bence :)

açık lise mezunuysan ortaöğretimi hiç tavsiye etmem ben anadolu lisesi mezunuyum 84 puan aldım ortaöğretimden atanamadım :) 90-95 üstü alman gerekiyor atanman için ön lisanstan gir ilk tercihlerde değil daha sonraki alımlarda tercih yap mezun olduktan sonra (en kötü ihtimal) bir de telefonla üniversiteni ara onlardan da bilgi al bazı üniversiteler bu tür konularda yardımcı oluyor diploma örneği vrebiliyor kuruma:)

ön lisans gir ve bütlerde mezun olmaya bak bence gerekirse hocalarınla da konuş, kpssden yüksek puan alırsan okul sorun çıkarmaz diye düşünüyorum ama üniversteyi mutlaka ara bilgi al bence :)

canım benim örgün eğitim değil benim hoca falan görmüyorum ben :1::1:sadece 3 sınav oluo o kadar gidip giriyorum kendim derslerime çalışıp verebiliosam veriyorum ama para vermemek için bir 500 tl daha bütünlemeyi kesin geçmeyi planlıyorum :18::18:yoksa kociş canım a okuyacak:18::18:

ben şimdi arayacak olsam bile nerden bilgi alabilirimki ayyy dertsiz başıma dert açtım sankim sevmiyorum şu sınav işleriyle uğraşmayı ama bir yerlere gelebilmek için şart:26::26:

sen yine de ünivden yetkili bu işleri bilen birinden detaylı bilgi almaya bak :)

üniversite son sınıftasınız bence önlisans olarak girin.
ben önlisans 1. sınıfın sonunda girmiştim sonuçları 2 yıl geçerli oluyor ve o zaman da önlisans olarak girdim.
şimdi şöyle ki mezun olma durumunuz var bütünleme falan size engel olmaz ortaöğretim soruları kolay fakat atanma şartları da ona göre bi o kadar zor...
hoş gerçi lisans mezunu da aynı çileyi çekiyor fakat önlisans olarak girmeniz sizin için daha avantajlı :34:

Back