• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSSde netlerim eksik geldi diyenler dikkat!

kahvekolik

Ya Hafiz!
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
8.161
6
156
İstanbul
arkadaşlar malum çoğumuzun kpss netleri eksik geldi (puanları demiyorum dikkat edin). malum forumu inceledim. bu konudan muzdarip binlerce kişi var. gazetelere, başbakanlığa, c.başkanlığına şikayette bulunacaklar, ankarada ösym önünde toplanacaklar, ösym ye itiraz dilekçesi göndereceklermiş. bende oradan bulduğum kadar yapılabilecekleri burada kopyalayarak paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi

(13.01.2010)

Dilekçe yazılmasını gerektiren konular için ÖSYM ile yapılacak her türlü yazışmada Ek-1'de verilen “Genel Amaçlı Dilekçe Örneği”kullanılmalıdır. Dilekçenin işleme konabilmesi için adayın ne istediğini açıkça belirtmesi gerekir. Dilekçe örneği üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur, bilgi alanları eksik olan dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Aday, dilekçenin aslını ÖSYM’ye ulaştırmalıdır. Merkezimize faks ya da e-posta yoluyla ulaştırılan dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına geçilmiştir. Aday, evrak referans numarasınıÖSYM’ninhttp://ais.osym.gov.trinternet adresinden edinecektir (Ek-2).

Adayın Aday İşlemleri Sistemi adresinde işlem yapabilmesi için herhangi bir sınava başvuru işlemi sırasında edindiği aday internet erişim şifresi’ni kullanması gerekir. Bu şifre, adayın sonraki yıllarda da ÖSYM’nin internet adresinden yapabileceği tüm işlemlerde (bireysel başvuru, tercih yapma, bilgilerini görme ve bazı bilgilerini değiştirme vb.) kullanılacaktır. Bu nedenleadayın bu şifreyi unutmaması, kimseye vermemesi ve özenle saklaması gerekir. Şifresini bilmeyen ya da yeniden edinmek isteyen adaylar T.C. Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanıyla şahsen ÖSYM Başvuru Merkezlerine başvurmalıdır.

Dilekçe yazılmaması gereken konular:

Adaylar aşağıda belirtilen konulardaki değişiklik istekleri için dilekçe yazmayacak, gerekli değişikliği her sınav için ayrıca belirtilecek tarihlerde Aday İşlemleri Sistemi internet adresinde kendileri gerçekleştirecektir. Bu tarihler dışında değişiklik isteği yapılamayacaktır.

· “Kimlik Bilgileri”nde değişiklik yapmak isteyen T.C. uyruklu adaylar bu isteklerini önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) yaptırmalıdır. Değişiklik işlemi MERNİS’te gerçekleştikten sonra, bu değişikliklerin adayın ÖSYM’deki kayıtlarına aktarılması işlemi, aday tarafından Aday İşlemleri Sistemi internet adresinde yapılmalıdır.

· “Öğrenim Bilgileri” (resmi belge gerektirmeyen), “Sınava İlişkin Bilgileri” ya da “İletişim Bilgileri” alanlarında değişiklik yapmak isteyen bir aday bu değişikliği Aday İşlemleri Sistemi internet adresinde kendisi gerçekleştirecektir.

DİKKAT: ÖSYS ve DGS için “Öğrenim Bilgileri” alanında yapılmak istenen tüm değişiklikler resmi belge gerektirdiğinden dilekçe yazılması gereklidir.

Dilekçe yazılmasını gerektiren konular:

Adaylar aşağıda belirtilen konular için dilekçe yazabilecektir:

· Başvuru sırasında oluşturulan Başvuru Kayıt Bilgilerinden “Öğrenim Bilgileri” alanındaki resmi belgeye dayalı olan bilgilerde (ÖSYS ve DGS için tümünde) değişiklik isteği

(ÖSYS için Öğrenim Bilgileri Değişikliği Dilekçe Örneği kullanılmalıdır)

· Yabancı uyruklu adaylar için kimlik bilgilerinde değişiklik isteği

· Bedensel engelli adaylar için sağlık kurulu raporu ile engel durumunu belirttiği, engelli olarak sınava girme isteği

· Sınav sonuçlarının incelenmesi isteği

· Yeniden Sınav Sonuç Belgesi çıkarma isteği

ÖSYM MERKEZİNE SORDUM,DİLEKÇEDE EVRAK REFERANS NUMARASINI YAZMAYANLARIN DİLEKÇELERİ İŞLEME ALINMAZ DEDİ.
Klavuzda da bunlar yazıyor.Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına geçilmiştir. Aday, evrak referans numarasınıÖSYM’nin http://ais.osym.gov.trinternet adresinden edinecektir (Ek-2).Aday İşlemleri Sistemi adresine girdiğinizde
SAĞ TARAFTA EVRAK REFERANS NO SU YAZIYOR.
klavuzdan genel dilekçe örneği;
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi
Başkanlığına,
06538 Bilkent/ANKARA
Aşağıda yazdığım isteğim ile ilgili işlemin yapılmasını arz ederim. ------- /------- /------------
Evrak Referans Numarası : ---------------------------------------------------
Saygılarımla,
(İmza)
Sınav Yılı: ----------------------
Sınav Adı: -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sınav Dönemi: ------------------------------------------------------------ (varsa)
T.C. Kimlik/Y.U. Numarası:
Adı, Soyadı: ---------------------------------------------------------------------------
Doğum Yeri: --------------------------------- Doğum Tarihi: ------- /------- /------------
Baba Adı: ------------------------------------ Telefon Numarası: ---------/ ------------ ------------
Yazışma Adresi: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İsteğim: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
• Dilekçenizin işleme konabilmesi için sorununuzu açıkça belirtmeniz gerekir.

ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI"NA
ANKARA
10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan 2010-KPSS Lisans Personel Seçme Sınavı sonucu olarak tarafıma bildirilen puan, hesapladığım puan ile örtüşmemektedir. Bu hususa yönelik itirazımı sunmakla birlikte puanımın yeniden hesaplanmasını; bir hatanın olup olmadığının,cevap kağıdımın tekrar okunmasını, ortaya çıkan farklılığın nedeninin, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde(4982 sayılı Kanunun 5 inci maddesi "Kurum ve kuruluşlar, bu Kanunda yer alan istisnalar dışındaki her türlü bilgi veya belgeyi başvuranların yararlanmasına sunmak ve bilgi edinme başvurularını etkin, süratli ve doğru sonuçlandırmak üzere, gerekli idarî ve teknik tedbirleri almakla yükümlüdürler"), tarafıma yazılı olarak bildirilmesini talep ederim.
Saygılarımla,
../08/2010
Ad-Soyad
(İmza)
T.C. Kimlik No :
Baba Adı :
Doğum Tarihi : / /
Telefon No: +90-
Adres :
Ek:
1-T.C. Ziraat Bankası Güvenevler Şubesi/ANKARA 6032068-5001 numaralı hesabına 5,00 YTL'nin yatırıldığını gösteren banka dekontu
ZİRAAT BANKASINA ÖSYM HSABINA CEVAP KAĞIDININ TEKRAR İNCELENMESİ DİYE YAZDIR.DEKONTU VE DİLEKÇEYE ZIMBALA PTTDEN APS V TAHHÜTLÜ YOLLAYINIZ.
ÖSYM Sınav Hizmetleri Müdürlüğü 06538 Bilkent/Ankara adresine gönderiniz

ALINTIDIR

Son düzenleme:
arkadaşlar dilekçe haricinde osym'yi bilgilendirmek amacıyla aşağıdakileri yazıp gönderdim ben. siz de bu linke BİMER DOĞRUDAN BAŞBAKANLIK

girip benzer şeyler yazarsanız belki dikkate alırlar

ÖSYM'ye,

10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan 2010-KPSS Lisans Personel Seçme Sınavı sonucu olarak tarafıma bildirilen puan VE NET SAYISI, hesapladığım puan VE NET SAYISI ile örtüşmemektedir. İnternetten yaptığım incelemeye göre bir çok kişinin aynı sorunla karşılaştığını öğrendim. Sınav sonucunu açıklarken sitede ek olarak "İşaretlenen cevap kağıdının görüntüsünü ve optik okuyunun okuma sonucunun" da görülebilmesi akılda kalan sorulara çözüm olabilecektir. 2010 sınavı için böyle bir durum söz konusu olmadığından sınav sonuçlarının tekrar incelenmesini talep ediyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.SAYGILARIMLA.

ALINTIDIR

NOT:BU BAŞBAKANLIĞA DOĞRUDAN ULAŞMA ŞEKLİMİZ ARKADAŞLAR

Biz kpssye giren madur adaylar olarak sesimizi her türlü duyurmaya çalışıcaz..Bu yılki kpss rezaleti geçen yıllardakilere benzemiyor..Bir çok insanın 10 dan fazla neti eksik gelmiştir..Bu sınav sonuçları hatalıdır..Siz medya kuruluşları da lütfen bizim sesimizi duyrmamıza yardımcı olunuz...

Binlerce insan itiraz etmeye ve dava açmaya hazırlanıyor..ösym denen rezil kurumun rezaletlerini her şekilde ispatlamaya hazırlanıyor..

Bu seneki rezalet öyle bir rezalet ki, yüzlerce insanın boş bıraktığı sorular yanlış olarak yansıtılmıştır sınav sonuçlarına..

Yine yüzlerce insanın işaretlediği sorular boş veya yanlış olarak hesaplanmıştır...Yani optik okuyucularda bariz bir yanlışlık vardır...

Biliyorsunuz doktorların sınavı olan TUS sınavı bu nedenden ötürü iptal edildi..Hiç bir hatasını kabul etmeyen rezil kurum ösym o kadar itirazla başedemedi ve bu hatayı kabul etti..

Aynı şey lgs tercihlerinde de gerçekleşmiştir...

En ço mide bulandıran konu ise, branşlara göre sıralamanın neden açıklanamadı? Bu konuyla da ilgili çeşitli usulsüzlükler akla gelmektedir...

Bu rezaletin önüne geçmemiz için bizlere yardımcı olun lütfen...

Bizim sesimizi belki susturabilirler ama sizin gibi medya kuruluşlarını asla susturamazlar..

Sizden bize destek olmanızı rica ediyoruz ve size güveniyoruz...

yukarıdaki maaili bu adreslere yollayalım..ne kadar çok yollarsak o kadar etkili olur..şimdiden haber olmaya başladık...

haber@ntv.com.tr info@cnnturk.com.tr anahaber@atv.com.tr anahaber@kanald.com.tr editor@kanald.com.tr info@showtv.net webmaster@startv.com.tr starhaber@startv.com.tr webadmin@stv.com.tr haber@stv.com.tr webmaster@trt.net.tr haber@tgrthaber.com.tr webmaster@tgrthaber.com.tr editor@aksam.com.tr vakit@vakit.com.tr info@birgun.net haber@bugun.com.tr postakutusu@cumhuriyet.com.tr dunya@dunyagazetesi.com.tr okur@htgazete.com.tr bpamir@htgazete.com.tr arif.simsek@tercuman.com.tr katkaya@hurriyet.com.tr ybayer@hurriyet.com.tr okur@milliyet.com.tr aguclu@milliyet.com.tr can.dundar@e-kolay.net t.akyol@milliyet.com.tr vatan@oncevatan.com.tr posta@simge.com.tr mabirand@e-kolay.net hcelik@posta.com.tr myetkin@radikal.com.tr editor@sabah.com.tr starextra@stargazete.com mkaraalioglu@stargazete.com iletisim@taraf.com.tr habertaraf@gmail.com elif.cakir@yahoo.com okuyucu@ihlas.net.tr lutfi.koksal@tg.com.tr mehmet.soysal@tg.com.tr catakli@gazetevatan.com halklailiskiler@yenisafak.com.tr mseker@yenisafak.com.tr rozdenoren@yenisafak.com.tr internet@zaman.com.tr e.duman@zaman.com.tr s.isiklar@zaman.com.tr uluch@sabah.com.tr emre.akoz@sabah.com.tr saitgursoy@final.com.tr

ALINTIDIR

Tus sınavında da olmuştu boyle herkes basvurunca gerı cekıp tekrar ınceleyıp sonucları bıldırmıslerdi..

belkı bunda da olabılır ..

toptan ıptal olssa keske

Tus sınavında da olmuştu boyle herkes basvurunca gerı cekıp tekrar ınceleyıp sonucları bıldırmıslerdi..

belkı bunda da olabılır ..

toptan ıptal olssa keske

evet 2 ay önce olmuş hemde.
öyle bir mucize olsa ya ah Allahım, sevincimden deliririm.zemuszemus
ösym için çok masraflı olur da tekrar ücretini yatırmaya bile razı olur herkes.
neyse hayal bunlar :(

sadece bır kısı cıkmıs bırıncı ben en az 10 dıyordum ..

4 puan turunden de 100 almıs akannehir

gıda muhendısıymıs ,inşallah atanır..

çünkü bi sene kpss bırıncısı atanamamıstı ,kısmet

sıyası durumu onlardandı ,fem dershanesıne gitmiş falan fılan ..

ınsallah hakkı zıyan olmaz

ama o tarım ve köy işlerini istiyormuş :1:

bakalım atamalarn sonucunda bellı olur kesın nereye yerlestıgı

bundan bir sonuç çıkarmı bilmiyorum ben güvenmiyorum bu ösym ye..bu sene tamamen batırdı tamamen....doğru hesağlandı der sallarlar gibime geliyor..tus tekrar hesaplanmış diyorsunuz ama tus a giren kaç kişi var ki...kpss yi hesaplamak işlerine gelmez.
biri memurlarda yzamış..dava açılsa bile hemen bakmazlar zaten 100 gün sonrada optikler kağıtlar atılıyormuş..sonrada dava düşer diyor.

ama o tarım ve köy işlerini istiyormuş :1:

bakalım atamalarn sonucunda bellı olur kesın nereye yerlestıgı

tuhaf :ecrin_bebek:

bundan bir sonuç çıkarmı bilmiyorum ben güvenmiyorum bu ösym ye..bu sene tamamen batırdı tamamen....doğru hesağlandı der sallarlar gibime geliyor..tus tekrar hesaplanmış diyorsunuz ama tus a giren kaç kişi var ki...kpss yi hesaplamak işlerine gelmez.
biri memurlarda yzamış..dava açılsa bile hemen bakmazlar zaten 100 gün sonrada optikler kağıtlar atılıyormuş..sonrada dava düşer diyor.

hem netler, hem puanlar, hem sıralamalar.. hepsimi yanlış olur, iyice batırdılar ya. ama niçin sessiz kalalım, yazık değil mi onca emeğe. onlar kim oluyor da hiçbişey olmamış gibi davranıyorlar. şahsen elimden geleni yapacağım. ptesi dilekçemi yolluyorum. değişsin, değişmesin. eğer değişmezse hakkım haram olsun. yarım puanla binlerce kişinin önüne geçersin, kaç bin kadro açılacağı belirsiz.

Arkadaşlar okuyun,haberlere çıktı sesimiz sonunda,inş.gerisi gelir...

Üniversitelerin lisans bölümlerini bitiren ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'na girerek, devlet memuru olma ümidi taşıyan bazı öğrenciler, sonuçların açıklanmasıyla hayal kırıklığına uğradı.

Sınav öncesinde yaptıkları hesapla sonuçları karşılaştıran ve arada büyük bir fark gören öğrenciler, ÖSYM'nin puanlamada hata yapmış olabileceğini öne sürdü. Birçok mağdur da dilekçe ile ÖSYM'ye başvurarak, iddia ettikleri hatanın kaynağını anlamaya çalışıyor.

10 Temmuz'da yapılan KPSS'nin, geçtiğimiz günlerde sonuçlarını açıklayan ÖSYM, devlet memuru olma hayali taşıyan birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı. Sınav sonrasında yaptıkları hesaplar ile sonuçların açıklanmasıyla ortaya çıkan tablonun birbirini tutmadığını gören öğrenciler, ÖSYM'ye dilekçe yoluyla başvurmaya başlayarak, sorunun kaynağını öğrenmeye çalıştı. Bekledikleri netlerin çok aşağısında bir puanla karşı karşıya kalan öğrenciler, bazıinternetsitelerinde oluşturulan forumlarda da bu sıkıntıya dikkat çekti.

Mağdurlardan, işletme bölümü mezunu Şükrü Özbek, 95 net beklediğini ancak sınav sonucunda da 87 net geldiğini belirtti. 71 puan aldığını söyleyen öğrenci, bir diğer arkadaşının ise aynı netle 77 puan aldığını öne sürdü. 95 netinin olduğuna kesinlikle emin olduğunu belirten öğrenci, dilekçeyle başvurduğu ÖSYM'den olumsuz cevap geldiği takdirde dava açmayı düşündüğünü kaydetti. Son şansını kullandığını anlatan öğrenci, "Yaşım zaten ilerledi ama işsizlik yüzünden hala evlenemedim. Babamdan para istemekten artık utanıyorum. Ama gel gör ki ÖSYM tarafından netlerim eksik hesaplandı. İtiraz dilekçemi hemen gönderdim. Gelecek olan cevabı bekliyorum. "dedi.

Türkçe Öğretmenliği'nden mezun olan Mustafa Özdemir isimli öğrenci de 93 net beklerken 81 net geldiğini söyledi. Yeterli puanı alacağına inandığı ancak gelen sonuçla şoka uğradığını anlatan Özdemir, "Öğretmenlik mesleğini çok istiyordum ama hayallerim yine yarım kaldı. ÖSYM'nin yaptığı yanlışlar yüzünden binlerce insan mağdur oluyor. 30 yaşını geçtiğim veüniversitemezunu olduğum halde hala işsizim. Ben torpil falan istemiyorum sadece hakkımı istiyorum. Netlerimin bana iade edilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN

14.08.2010 14:10:34

Back