- 12 Mart 2016
- 2.308
- 1.268
-
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
Selamlar arkadaşlar..direk konuya gireyim. Son sinifim; öğretmenlik okuyorum. Kpss de var malum. Dersaneye de devam ediyorum. Ama suana kadar adam akilli bir sisteme oturtamadim calismalarimi malesef.. genel yetenek ve kültüre 4 ay gibi bir sure var alana da 6 ay iste.. sizce simdi adam akilli başlasam calismalara yetisir mi basarir miyim? Ya da nasil bir calisma sekli benimsemeliyim. Biliyorum gecte kaldim...Içinizde basaran bana yardim edecek hanımlar muhakkak vardır.. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Selamlar arkadaşlar..direk konuya gireyim. Son sinifim; öğretmenlik okuyorum. Kpss de var malum. Dersaneye de devam ediyorum. Ama suana kadar adam akilli bir sisteme oturtamadim calismalarimi malesef.. genel yetenek ve kültüre 4 ay gibi bir sure var alana da 6 ay iste.. sizce simdi adam akilli başlasam calismalara yetisir mi basarir miyim? Ya da nasil bir calisma sekli benimsemeliyim. Biliyorum gecte kaldim...Içinizde basaran bana yardim edecek hanımlar muhakkak vardır.. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
4+2 ay4+6 ay mı yoksa 4+2 ay mı?
Çok teşekkür ederim. Az da olsa temelim var hiç calismamis degilim bende öyle dusunuyorum su 3 ayi iyi degerlendirsem çok iyi olacakeğer sıfırsan zor ama temelin varsa konularda sıkı bir çalışmayla olmayacak birşey değil.
kpss de istikrar çok önemli ve en önemli tecrübemse bence bu sınav son 3 ayki performanısınızla orantılı sonuçlanıyor.
siz sıkı bir şekilde çalışın olmasa bile seneye temeliniz sağlam girersiniz.
Ay inşallah çok çok teşekkür ederim motive oldum :)))(Soyle soyleyeyim kendinize bir program olusturup istisnasiz uygularsaniz kesin yetistirirsiniz ama duzenli bi sekilde calismamakta calistiginizdan verim alamamaniza neden olacaktir
O yuzden bence uygulayabileceginiz guzel bir program olusturun
(Hatta programlarin haftalik olmasi daha guzel olur çünkü duzeninzden sasarsaniz tum plan degismez)
Konularinizi bitirin konulardan sonra bi kac kaynaktan soru cozun konular birtikten sonrada bol bol soru cozerseniz bence basarirsiniz
Zorlu bi surec ama insallah verilwn emegin karsiligini alirsiniz vasarilar dilerim Allah yardimciniz olsun
Zaten yüzde elli yuzde elli olduğunu dusunursek alanda çok çok önemli. Insallah basaririmGeç değil yetişir
aman çok olunca ertelemek daha kolay ama şimdi Zaman az deyip disiplinli çalışırsanız olur
Bir de gk gy kötü geçse bile alan çalışmayı bırakmamak lazım
Bazen eğitim ya da gy gk kötü olsa da fark alanda olabiliyor
Teşekkür ederim. Kesinlikle konu testleri önemli pekistiriyorda ayrica. Dersane neden olmadi yani sizce verin siz mi oluyo ?Valla ben son 4 ay çalıştım, dershaneye gittim ama fayda etmedi. Orayı bırakıp evde plan yaptım sosyal hayatımı bıraktım.
Gk gy dersleri ve eğitim bilimleri konu anlatımlı ve konu testli kitaplarını hazırla. Günde 1 er saat gk dersleri tek konu, 1 saat gy dersleri 1 konu bitir ve ardından 2 farklı yayından konu testi çöz bırak. Her konu ve konu testi bitiminde 15 dk çay, kahve, sig. Molası.
Eğitim bilimleri de aynı şekilde her dersten 1 er konu, ardından konu testi.
Alan sınavına girmediğim için onda bir öneri veremiyorum. Dershanede zaman harcama.
3 günde bir genel deneme testi çöz. Güvendiğin 2 yayından deneme testi kitabı al. Haftada 2-3 kez çöz. Önemli olan konu testleri, kafana resmen konuyu çiviyle çakıyor konu testleri. Başarılar dilerim.
Dershane yolunda, teneffüslerde, dönüş yolunda harcadığım zaman bana fazla gelmişti. Bir de öğretmenin gittiği konudan ilerlemek zorunda kalıyorsun. Ben evde tüm konulara sıfırdan başladım. Şu anda dershaneye başlarsanız zaten konuların ortasındadırlar. Onun için ekim döneminde kayıt yapmalıydınız. Ben de ocak ayında hızlandırılmıs kursa gitmiştim ama fayda etmedi. Evde kendi sistemimle çalışmak daha iyi geldi. O şekilde motive oldum. Her akşam 20 den sonra dersi, kitabı bıraktım film, dizi zart zurtla kendimi ödüllendirdim. 12 yi pek geçirmeden yattım, erken kalktım kahvaltıdan sonra akşam 8 e kdr yine aynı tempo...Teşekkür ederim. Kesinlikle konu testleri önemli pekistiriyorda ayrica. Dersane neden olmadi yani sizce verin siz mi oluyo ?
4+2 ay
Aslında ben ekimd basladim dersaneye ama tam oturtamadim malesef .. Bir de agir geldi bir den yuklenince dersane. Kendim calismak bana da mantıklı geliyor ama istikrarli bir insan degilim malesef. Tavsiyelerinizi uygulayacagim çok teşekkür 5Dershane yolunda, teneffüslerde, dönüş yolunda harcadığım zaman bana fazla gelmişti. Bir de öğretmenin gittiği konudan ilerlemek zorunda kalıyorsun. Ben evde tüm konulara sıfırdan başladım. Şu anda dershaneye başlarsanız zaten konuların ortasındadırlar. Onun için ekim döneminde kayıt yapmalıydınız. Ben de ocak ayında hızlandırılmıs kursa gitmiştim ama fayda etmedi. Evde kendi sistemimle çalışmak daha iyi geldi. O şekilde motive oldum. Her akşam 20 den sonra dersi, kitabı bıraktım film, dizi zart zurtla kendimi ödüllendirdim. 12 yi pek geçirmeden yattım, erken kalktım kahvaltıdan sonra akşam 8 e kdr yine aynı tempo...
Gece çalışmaları bana gelmiyor. Sizi bilemiyorum.
Ay insallah. Hangi bolum :)Ben de yeni başlıyorum hadi hakkımızda hayırlısı :)