Kpss

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.214
53.160
32
Kizlar merhaba bu sene universiteden mezun oluyorum kpss ye calismadim fakat sinavin durumunu gormek icin girmek istiyorum . Aklimda bu sene B grubundan girmek var para yatiricam basvuru yapicam bugun. Fakat b grubu sadece genel kultur genel yetenekten olusuyor ve tek oturumda mi gerceklesiyor kac tl yatirmam lazim. A grubuna basvurmak istesem a 2 oturumdan olusuyormus ben isletme muhasebe iktisat derslerini aldim 1. Oturumuna basvuru yapsam tercih yapabilirmiyim cunku diger dersler hakkinda bilgi sahibi degilim. Beni kpss hakkinda bilgilenirir misiniz simdiden tesekkur ediyorum

Olur birinci oturuma başvurur o puan ile alanlara tercih hakkın olur

B de başvur

Ayrıntılı bilgi de kpss topiklerinde var orada daha fazla yardım gelir

ortaöğretim kpss ne zaman acaba lise mezunları için

Sadece gk_gy sınavına girsen de olur. Bunun için 55 TL yatırmak yeterli. Tek oturumda olacak çünkü

b grubu tek oturum da gerçekleşiyor. tek oturum. fiyatı bilmiyorum. ona da netten bakıver. bu arada önce başvuru, sonra ödeme yapılacak.

alan sınavları evet iki oturum. şimdi kpssde 120 puan türü var. çoğu fasa fiso ama hepsinin hesaplanmasını istiyosan tüm oturumlara ve ayrıca yds'ye (mutlaka kpss'den önce) girmelisin. yalnız sırf deneme amaçlı giriyorum diyosan ikinci oturuma boşa para vermemek daha mantıklı. bu durumda bazı puanların hesaplanmaz. diğer puanlarına ilan gelirse onlarla başvuru yapabilirsin.

Sadece gk_gy sınavına girsen de olur. Bunun için 55 TL yatırmak yeterli. Tek oturumda olacak çünkü
A
A ya baktimda 2 oturumda oluyormus ondan ikisinede giremem 1. Tamamda 2. Oturumdaki hicbir dersle ilgili tek bir bilgm yok bosuna para vermece yani bide pahali ay tesekkur ediorum.

B grubu gk gy den oluşuyor dediğiniz gibi 55 tl tek oturum. A grubundan girerseniz bir oturuma daha giriyorsunuz. Bence ikisine de girin en azından puanınız hesaplansın. Çünkü B grubu düz memur alımlarında merkezi atama oluyor yüksek puan şart ama A grubunda genelde uzman yardımcısı falan alımları olur onda baraj koyarlar, atıyorum yetmiş ve üstü iktisat mezunları girer gibi. Puanınız yetmiş üzeri olursa en azından B grubu başvurulara katılabilirsiniz. Gerçi o direkt torpildir ama B grubundan farklı olarak başvurabilme şansınızı deneme durumu oluyor

Babam cok istiyor aslinda sirf kalbi kirilmasin diye giriorum bencede bosuna para sahsen yani tesekkur ediyorum canim :)

Babam cok istiyor aslinda sirf kalbi kirilmasin diye giriorum bencede bosuna para sahsen yani tesekkur ediyorum canim :)

o zaman ikinci oturuma girme. ben denemek amaçlı girdiğim sene ona da girmiştim ama çince yazı okuyomuşum gibi olmuştu ekonometride filan

yalnız seneye gireceksen tüm oturumlara gir mutlaka. kpssden önceki herhangi bi yds'ye de başvurmayı unutma. yds'ye sonradan girmek gibi bi hataya düşme.

Osym nin sitesinde cok guzel detayli anlatilmis. Nereye ne sekilde yatiracaksin nasil basvuru yapacaksin. Ama acele et cunku bitecek sanirim 2-3 gune

aynı konuda bende kararsızım tek oturuma girince düz memurluk için başvuru yapıyormuşsun ama 3 oturma başvurunca bazı kamu kurluşların açtığı uzmanlık vs. gibi sınavlara girmeye hak kazanıyormuşsun falan 55 tl de oturum başı alınması çok fazla üstelik 2 oturuma girmen a tipi kadrolar için başvuru yapmana yeterli olmuyormuş 3 oturuma girmen gerekiyormuş bende diyorum girsemmi 3 oturuma sonra diyorum çalışmadan ne sınavı bu boşu boşuna para ama sonra diyorum ya pişman olursam falan filan :S

Bende kpss a dan giriyorum ve 3 oturum giriliyor bölümüne göre. Ama ben 2 oturum gireceğim, öylede tercih yapılıyor. 1 oturum 55 tl.

Arkadaşlar Agrubu kadrolara girmekte o kadar kolay değil.
Kolaymış gibi yazmışsınız da.
B gurubu için 85 ve üstü isteniyorsa A grubu kadrolar için en az 85 isteniyor.
Bunun yanında dilin yoksa hiç bir işşe yaramaz.
Demedi deme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…