• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir insan 90 günde hayatını değiştirebilir mi? İstediği Kpss sınavını kazanarak?

Bana

Bana bu da yanlış geliyor. Tamam zorluk cekmisler zor okumuslar vs.. ama o kadar kisininde emeği var kimse gül serili yollardan geçmiyor sınav calisirken
Yoooo hiçde düşündüğünüz gibi değil evet zorluk çekenlerde var aralarında ama bi çoğu düzmece aile memur olsun diye 18 yaşına basmadan veriyo kuruma bi sene kalsa yeter hatta hiç kalmayıp çooookkk zengin olup gelen var buraya yazmıştım daha öncesinde tepki gördüğümden konum kapatılmıştı. Ama yinede yazıyorum buraya çünkü doğrusu bu.

Yoooo hiçde düşündüğünüz gibi değil evet zorluk çekenlerde var aralarında ama bi çoğu düzmece aile memur olsun diye 18 yaşına basmadan veriyo kuruma bi sene kalsa yeter hatta hiç kalmayıp çooookkk zengin olup gelen var buraya yazmıştım daha öncesinde tepki gördüğümden konum kapatılmıştı. Ama yinede yazıyorum buraya çünkü doğrusu bu.
Evet onlari ben de duymustum. Yarış adaletli zaten değil. Ama bu ülkede bir yerlere gelmek icin magdur olmak gerekiyir.Ekpss bile suistimal ediliyor. Sırf kolay atanmak icin engelli raporu alanlar var. Sahte,rüşvetle rapor alanlar var

Genel kültür genel yetenekte de alım olmuyo ki doğru dürüst. Şimdi iyi olduğunuz konuları hızlıca çalışın. Soru kaçırmamış olmak için. Ama bence alan sınavına da girin.
Çok teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için

Diğer konular neler? Çok vakit alacak aylarca sürecek konular mı? Temeliniz var mı biraz da olsa?
2.si tam olarak ne iş yapmak istiyorsunuz? İlla mezun olduğunuz işi mi yapmak istiyorsunuz yoksa düz memurluk, polislik, infaz koruma memurluğu vs de düşünür müsünüz? Eğer bunlar da olabilir derseniz sadece genel yetenek-genel kültüre odaklanın. Yok kendi işiniz ise muhakkak istediğiniz, çok sıkı bi program ile olur neden olmasın ki? Yeter ki silkinip kendinize gelin.
Alan grubunda tam 8 tane ders var özelikle hukuklar ve maliye dersi iktisat dersi okulda görsekde ezberlenecek ya da anlamaya çalıştığım derslerden gözüm korktu acaba stres yaptığım için mi böyle oldu bilmiyorum :(

Muhasebe be iktisati bitirdiyseniz zaten hukuklar daha hizli gidecektir. Alan icinde b grubundan yuksek almaniz lazim. Motivasyon dusurmeyin alan sinavini da mutlaka girin.
bugün bir arkadaşla konuştum oda böyle başlamış son aylarda yetiştiremmeiş buraya yazmak istedim iyikide yazmışım çok teşekkür ederim .

Devlet kadro açmıyorsa, atanamamak sizin ya da bizim suçumuz mu? Derece yapıp atanamayan çok arkadaşım var. Siz çalışın içiniz rahat olsun.
Çok teşekkür ederim hakikatten böyle alan grubu böyle inşalah bir düzene koyarlar ya . O kadar mağdur insan varki

Bence çalışmayı bırakmayın. En çok konu çıkan konuları öne çekin. Alanı ihmal etmeyin. Çünkü alan olmazsa atama çok çok çok zor. Keşke ilk alandan başlasaydınız.
Eşimin kuzeni 89 aldı sosyoloji mezunu alım olmayınca kaldı. Alım olsada referans mülakat sıkıntısı.
Keşke 3 yıldır bir işte çalışsaydınız.
Üniversite ibf mezunu komşumuzun oğlu bime çalışmaya girmişti atama olmayınca 5 yıldır çalışıyor. . 2 ay önce karşılaştık konuştuk Şimdi çok yükselmiş yönetici pozisyonunda çalışıyorum dedi. Nasip kısmet kazancın nerden geleceği belli olmaz.
bazı nedenlerim vardı ama çok haklısınız eylülden sonra mutlaka bir iş bakacagıım artık o sıkıntılar geçti sayılır inşallah . Çok teşekkür ederim :)

hayır alanı hiç bırakmayın. En çok soru çıkan yüzdeliği en fazla olan alan derslerine bakın. Onları eritin. gk gy den tarih inkılap çalışın . diğer derslerden çözümlü soru üzerinden ve çıkmış sorulardan gidin. eğer hiç temeliniz yoksa kısa kısa okuyun eksik olduğunuz yerleri. soru çözerken notlar alın. onları okuyun. Pes etmeyin. 3 ay çok güzel bi zaman. Başarılar dilerim.
ya nasıl motive oluyorum okurken Ne güzel insansınız ya çok teşekkür ederim :)

Kesinlikle bırakma ben de kpss ye hazirlaniyorum ve kazananlarin dedigi tek sey bu sinav son aylarda bastirarak kazaniliyo..sun birakma istegi hepimize geliyo yalniz degilsin. Kesinlikle böyle rakip eliceksin birakma aksine çalşma saatlerini arttir.. 90 kocaman gün var..
Benim alanim yok ama sunu da cok duydum sanirim alan daha cok getirisi oluyo size gy gk den 70 80 alip alanla o acigi kapatsan puanin yukseliyo. O yüzden birakma her gün brans denemesi coz turkceyle mattan diger derslere de nasil caliscagini en iyi sen bilirsin zaten.
Hani hep derlerdi ya sınav 3 ayda kazanılır kaybedilir o nasıl doğru bir sözmüş ya gerçekkten ilan bile geldi şimdiden ona rağmen ben bile böyle düşündüm . İnşalah bu 90 günü çok verimli değerlendirecegım :)

Bence deneme çözüp yapamadığın sorunun konusuna ağırlık ver. Sorudan da konu öğrenilir. KPSS birikim işi 3 ayda değil kaç senelik eğitim hayatın olduysa o kadardır hazırlanıyorsun. Olursa olur olmazsa kısmını şimdi düşünme
hep olumsuza odaklanmışım insanların konularını bitirip deneme çözdüklerini görünce ama inşalalh toparlayacagım .. sorularla bir şekilde :)

Merhaba. Kardeşim konularla ilgili en az puan getirenlere hiç çalışmamıştı. Dersaneye gidiyordu. Kendi alanında en az puan getiren konuları atlamışlardı çünkü bitmesi mümkün değil diyorlardı. Gygk yapmanız şart tabii. Türkçe matematik tarih coğrafya çalışın. Genel kültür çok kapsamlı ve uzun olduğundan çalışmayıp şanda bırakın. Ben olsam böyle yapardım
evet gercekten bende bazı dersleri eledim en güzeli bu olacak puan getirisi yüksek olanlara bakmalı kalan zamanda :) teşekkür ederim çookk :)

Bende devlet memuruyum düz memur olarak atandım ve evet moral bozmak gibi olmasın ama devlet artık normal memur alımı yapmıyo çünkü düz memuru artık esirgeme kurumundan karşılıyo bize hep esirgemeden şehit yakını gazi olarak memur geliyo atama ile yok gibi bişey
gerçekten haklısınız . İnşallah siztem düzelir ya :(

Eğer çalışmayıp pes ederseniz sonrasında sorulara bakarken keske girseydim yapabilirdim diyeceksiniz.O yüzden son ana kadar calısın,bilgiden zarar gelmez.İnanın bana en kötüsü yapamam diyip pes etmek ertelemek.Allah zihin açıklığı versin,bol şans ve başarılar
Allah razı olsun kardeşimde hep dediğinizi dedi çok pişman olursun abla dedi . Gercekten çok kararsız kalmıştım iyiki bu başlığı açtım

Bence alanı bırakmayın, alanda daha avantajlı olursunuz. Güzel bir program yapın kendinize. Youtube'ta bile görüyorum, 3 ay kala nasıl çalışmalıyım tarzı hocalar önerilerde bulunuyorlar. Eksik olduğunuz konulara ağırlık verin, iyi bildiklerinizin üzerine fazla düşmeyin. Bence istedikten sonra GK-GY'yi de alanı da yaparsınız. Sadece planlı programlı olmaya gayret edin bu süreçte.

Arkadaşların cevaplarına tamamen katılıyorum ve şunu da belirtmek istiyorum. Bu sınav tamamen psikoloji sınavı. Zamanı iyi yönetmek, yılmamak, bıkmamak da buna dahil. Her ne kadar zor da olsa. İstediğimiz zaman başaramayacağımız hiiiiiçç bir şey yok bunun da farkında olun lütfen
sanki bugün bedenimi stres yönetti o kadar stresliydimki buraya iyiki yazmısım :)

Back