KPSS

Temelin var.onunde de azimsanmiycak kadar bir zaman.bu yil kalsin seneye secim var alim cok olur diye dusunme.burasi turkiye.ne zaman ne olacagi bilinmez.sen isini garantiye al.her yil bi kayiptir.duzenli calis.ben kopya skandalinin patlak verdigi 2010 da atandim.iptal olan egitim sinavinin yerine yeni sinav yapilmisti.tatildeydim.45 gun sonra yeniden sinav yapildi ve 45 gun boyunca bikez olsun disari cikmadim cok calistim ve nihayetinde 8 yillik ogretmenim.biraz disini sikiyosun sonra rahat ediyosun anlayacagin.allah zihin acikligi versin simdiden

Kalan süre yeterli sonucta bu sene mayista degil temmuzda olacak sinav. 5 ay var hala sakin birakma. Zaten son 3 ay sıkı calisanlar kazanir unutma.

Merhabalar :) Ben de sizin gibi bu yıl üniversite son sınıftayım ve Kpss ye hazırlanıyorum :) Bana durumunuz gayet iç açıcı geldi çünkü eğitim derslerine iyi çalışmışsınız ki çok büyük önemi var zaten :) Tarih coğrafya vatandaşlık ezber olduğu ocin bence son zamanlarda yani şimdiden başlayarak çalışmak, eylülde vs çalışmaktan daha yararlı diye düşünüyorum kendi adıma :) Daha önümüzde uzun zaman var, düzenli çalışmayla çok güzel şeyler yapabileceğimize inanıyorum :)

Merhabalar :) Ben de sizin gibi bu yıl üniversite son sınıftayım ve Kpss ye hazırlanıyorum :) Bana durumunuz gayet iç açıcı geldi çünkü eğitim derslerine iyi çalışmışsınız ki çok büyük önemi var zaten :) Tarih coğrafya vatandaşlık ezber olduğu ocin bence son zamanlarda yani şimdiden başlayarak çalışmak, eylülde vs çalışmaktan daha yararlı diye düşünüyorum kendi adıma :) Daha önümüzde uzun zaman var, düzenli çalışmayla çok güzel şeyler yapabileceğimize inanıyorum :)
Teşekkür ederim size de başarılar inşallah hallederiz:)

GyGk 3 ay da bitirilebilecek bir bölümdür.Temel matematik ki sınavda çoğu zaman kalıpların dışında muhakeme yürütmeye dayalı grafikli şekilli sorular gelir. Türkçe tamamen anlama becerisine dayalı. Çok kitap okumanın da doğrudan bu alana bir katkısı yok. Montaigne'den denemeler okumuyorsan tabi. Gk kısmında bilgiye dayalı sorular sıklıkla gelir.Yani konunun özünü bilen yorumlama sorularını da yapabilecektir. Ki herkese tavsiyemdir, sınavda bu alanda hız kazanılıp süre sıkıntısı aşılabilir.Diğer alanlara ek süre sağlanabilir. Gk aynı zamanda sizin alan sınavınızı da kapsayacak durumda ise daha detaylı ve daha kilit (ben ona ummadık yerden diyorum) sorulara gelecektir. Branşınızda sizi sıralama da en çok etkileyen yerlerden birisi alan başarınızdır. Günlük hayatınıza yayarak çalışmalar yapın. Ve asla pes etmeyin.
Kaybetseniz dahi içiniz rahat olur.

GyGk 3 ay da bitirilebilecek bir bölümdür.Temel matematik ki sınavda çoğu zaman kalıpların dışında muhakeme yürütmeye dayalı grafikli şekilli sorular gelir. Türkçe tamamen anlama becerisine dayalı. Çok kitap okumanın da doğrudan bu alana bir katkısı yok. Montaigne'den denemeler okumuyorsan tabi. Gk kısmında bilgiye dayalı sorular sıklıkla gelir.Yani konunun özünü bilen yorumlama sorularını da yapabilecektir. Ki herkese tavsiyemdir, sınavda bu alanda hız kazanılıp süre sıkıntısı aşılabilir.Diğer alanlara ek süre sağlanabilir. Gk aynı zamanda sizin alan sınavınızı da kapsayacak durumda ise daha detaylı ve daha kilit (ben ona ummadık yerden diyorum) sorulara gelecektir. Branşınızda sizi sıralama da en çok etkileyen yerlerden birisi alan başarınızdır. Günlük hayatınıza yayarak çalışmalar yapın. Ve asla pes etmeyin.
Kaybetseniz dahi içiniz rahat olur.
Bu detaylı ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim:)

2017 de kpss ye girdim. Atama bekliyorum bir senedir. :işsiz: Size önerim vatandaşlık sözel - sayısal mantık tarih coğrafya ve güncel bilgilere ağırlık verin.
Matematik türkçe alt yapınız varsa zaten zor değil. Yukarda yazdıklarım ise sizi pek çok adayın önünde geçirir.
Sizin alan sınavınızı bilemem. dersanede güzel öğrenirseniz eğitim bilimleri çok detaya inmiyor. En rahat geçen eğitim olmuştu benim için.

Merhaba hemen konuma giriş yapayım konum bir süre taşınmazsa mutlu olurum:KK28:
Öğretmenlerin ve atanmış bayanların tecrübelerine ihtiyacım var:):KK22:

Kpss'ye eylül ayında çalışmaya başladım ama bende bir ara ipler koptu. 21 yaşındayım üniversite son sınıfım okulla ilgilendim, şuydu buydu derken olaydan uzaklaştım. Sözel bölümde öğretmenlik okudum atamamız fena değil, 83'le mülakata çağırılıyoruz:kahve:

Eğitim Bilimleri-Genel Kültür 22 Temmuzda, ÖABT Ağustos'ta.

Kısacası sorum: Şimdi çalışmaya başlasam kazanabilir miyim? Nasıl çalışmam gerekiyor? Öğretmen arkadaşlar konunun devamını da okusun:KK36:

• Gelişim Psikolojisi: Kasım ayında bitirmiştim, sorularını hala yapabiliyorum ama tekrar lazım
  • Öğrenme Psikojisi: Yarıda bırakmışım, ama öğrendiklerimi tam öğrenmişim
  • ÖYT: Eylül-ekim'de sürekli çalıştığım için oturmuş.
  • Rehberlik: Bilgi hiç yok.Mantıkla bazen çözebiliyorum.
  • Ölçme Değerlendirme: Dershanede henüz geçmedik ama üniversitede öğrenmiştim sorularını az çok yapabiliyorum
  • PG-Sınıf/Okul Yönetimi- Mataryal Tasarımı: Çalışmadım ama mantık yürütebiliyorum.
Sonuç: Denemelerde 50-55civarı net

Türkçe-Matematik toplam 45-50 net çıkıyor. Bölümüm sözel ama matematiğim baya iyi.Bir ara Türkçeyle eşitlenmişti. Tarih/Coğrafya/Vatandaşlık sözel olmama rağmen kötü durumda. Alan'ın daha başındayız, denemesine girmedim.

Ben şu andan itibaren toparlanabilir miyim, kendimi bayağı salmıştım. Nasıl çalışmam gerekiyor, şimdi yeniden başlasam kazanma ihtimalim var mı? Teşekkürler:KK15:
kesinlike asıl konularına, bu sene atanacakmıssın gb calıs, bu bilgiler bir kac sene unutulmuyor bu sene olmazsa seneye cok rahat eder netini artırark girersin sınava, ben 4 yıl oldu atanalı hala egitim sorularını hic kacırmamam. Seneye iyi bir puan alabilrsn eger simdiden sıkı calısmaya baslardisan. Bransın ne?

X