- Konu Sahibi emptychild
-
selamm hanımlar ben mat temel kavramlardan başladım bu konudaki 10sorudan 5ini yapabiliyorum onlarında mantıkları birbirine benziyorsa, kaç hafta çalıştığımda bu konu tam anlamıyla oturur sizce? gördüğüm 10 sorudan 9 unu yapabilsem temel kavramlardan :)
selamm hanımlar ben mat temel kavramlardan başladım bu konudaki 10sorudan 5ini yapabiliyorum onlarında mantıkları birbirine benziyorsa, kaç hafta çalıştığımda bu konu tam anlamıyla oturur sizce? gördüğüm 10 sorudan 9 unu yapabilsem temel kavramlardan :)
Bence sabırlı olmalısınız. Kendinizi şartlandırırsanız, ters tepebilir diye düşünüyorum.
Zaman koymayın. Her gün mutlaka matematik çözmeye çalışın. Daha iyi bir seviyeye gelirsiniz inşallah.
yaklaşık 5-6 matematiğe ayırdım çok soru çeşiti var bilemiyorum üstesinden gelebilecek miyim =) pek umutsuz değilim ama işte, şartlar
Bayanlar, benim polinomlar konusu ile ilgili cevaplarından emin olamadığım 4 sorucuğum var. :)
1) (x-2). P(x) = x[SUP]3[/SUP]-x[SUP]2[/SUP]+ax-2x+2 polinomunun x-1 ile bölümünden kalan kaçtır?
2) P(x-1). Q(x) = 2x[SUP]2[/SUP]-7x+5 ve P(x)'in x-3 ile bölümünden kalan 3 ise, Q(x)'in x-4 ile bölümünden kalan kaçtır?
3) x[SUP]17[/SUP]+3x[SUP]15[/SUP]-2x[SUP]8[/SUP]+x[SUP]4[/SUP]+3x[SUP]3[/SUP]-5 polinomunun x[SUP]3[/SUP]-1 ile bölümünden kalan kaçtır?
4) P(x)'in x.(x+1) ile bölümünde bölüm x[SUP]3[/SUP]+3, kalan -3x+1' dir. P(x)'in 2x[SUP]2[/SUP]-4 ile bölümünden kalan kaçtır?
Asicim ben dün baktım sorularına ama polinomlardan pek bişey kalmamış bende..Yardımcı olamadım üzgünüm :26:
Bende 1. soruda bölmede x(2+a)-2 ye kadar gelebildim.
Polinomlar unutulmuş hep ama kpss de polinom var mı yahu :44:
İlk soruda bize sormak istediği x-1 = 0 x = 1, yani P(1) polinomu kaçtır. Hemen x yerine 1 koyuyoruz. - P(1) = a
A'yı bulmak içinde x yerine 2 verip sol tarafı 0layalım.
0=2a+2
a= -1
P(1) = 1
2. soruda P(3) = 3 ise Q(4) kaçtır diyor. x yerine 4 veriyorum. p(3).Q(4) = 32-28+5 = 3.Q(4) = 9 Q(4) = 3
3. soruda xküp yerine 1 koyuyoruz. Üslü işlemleri yazmayı beceremedim ama x kübün 5. kuvveti * x şeklinde açacağız mesela ilk terimi, diğerlerini de aynı şekilde yaparak sonuca ulaşıyoruz, eğer anlatamadıysam, sonuç çıkmazsa kağıda yapıp fotoğrafını atarım.
Umarım anlatabilmişimdir ..
Çok teşekkür ederim canım.
2. soruyu, çok pratik çözmüşsün, hoşuma gitti o yöntem. :)))
3. soruyu ben -x[SUP]2[/SUP]+x+1 bulmuşum. Emin olamadım. Sen ne buluyorsun ona bir bakarsan sevinirim valla.
Rica ederim ne demek :)
Ben de baktım şimdi aynısını buldum ..
Tamam, doğru yaptığıma sevindim. :)
Teşekkür ederim, yardımcı olduğun için.
Bu arada, 4. soruyla ilgili fikrin var mı? Köklü ifadeler buluyorum ben.
Açıkçası ben de köklü bir ifade çıkacak gibi gelince cesaret edememiştimBir deneyeyim ben de ..
Bunlar klasik sorular değil mi cevap bilmiyoruz ?
Belki bu daha mantıklı olabilir, sayı değil de xli gelebilir sonuç, zaten ilk denklemin de kalanı xliymiş.
Daha çok yattı aklıma sanki ..
Eki Görüntüle 866337
Evet canım, klasik soruydu ne yazık ki.
Benim için zahmete girdin, çok teşekkür ederim. Dediğin gibi, 4x+11 sonucu daha mantıklı gözüküyor.
Çok sağol.
Merhaba kızlar, görüşmeyeli nasılsınız? :)))
Benim 2 tane sorucuğum olacak.
1) Özdeş 3 futbol topu, özdeş 2 voleybol topu ve özdeş 4 basketbol topu yan yana kaç farklı şekilde dizilebilir?
Cevap: 1260
2) Bir okuldaki 7 seçmeli dersten 3'ü aynı saatte verilmektedir. Buna göre, 2 seçmeli ders alacak bir öğrenci kaç farklı seçim yapabilir?
Cevap: 18
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?