- Konu Sahibi emptychild
-
hayır f(x) fonksıyonuna ax+b demis arkadas hanı soruda f(x) dogrusal bır fonksıyondur dıyoya dogrusal fonksıyona esıtlemıs anlatabıldım mı?:44:
Bu soruda sıkıntı yok, bunu çok iyi anladım. :)
İlk soru için dedim ben onu. İlk soruda, f ye birim fonksiyon diyor.
Çok iyi anlayan ve bilen birine basit gelebilir belki, ama benim için harika bir çözümdü.
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Yalnız, 1. sorunun çözümünde neye a dediğimizi anlayamadım. Acaba x+1' e a mi dedik?
hayır f(x) fonksıyonuna ax+b demis arkadas hanı soruda f(x) dogrusal bır fonksıyondur dıyoya dogrusal fonksıyona esıtlemıs anlatabıldım mı?:44:
yardım istiyorum kızlarrr
1. sorudaki g fonksiyonunun (sorudaki) işlevi nedir, anlayamadım.
Eki Görüntüle 853595
Eki Görüntüle 853601
3..
f doğrusal bir fonksiyondur.
f(x) + f(x+1) = 4x+8 olduğuna göre f(1) kaçtır? Cevap:5
Asinaz rica ederim canım, ne demek..Elimizde geldiğince yardım ederiz..Matematiği bırakalı epey oldu..Kalanlarla yardım etmeye çalışıyoruz işte
Tolin söylemiş..doğrusal fonksiyonun denklemi ax+b dir..
1. soruda sabit fonksiyondan a yı bulduk..doğrusal fonksiyonda yani f(x) te yerine koyduk..
f ye bırım fonksıyon demıs ya hanı fonksıyonların tanımları vardır mesela bırım fonksıyon sabıt fonksıyo gıbı bunların tanımlarını bılerek soruyu cozebılırsınız ornegın bırım fonksıyonu gordugunuz anda f(x)=ax+b yazarız yada sabıt fonksıyon denıldıgınde f(0)=f(1) yazarak soruyu dırek cozebılırsınız tanımları ıyı bılmek gerekır
Alıntıda altını çizdiğim yer ile ilgili, birim fonk. ile doğrusal fonk. nun ikisi de aynı denkleme mi sahip? F(x) = ax+b gibi.
Bu pratik yolu öğrendiğim çok iyi oldu. Teşekkür ederim, senden de Allah razı olsun.
Acaba bu yol, tüm kesirli fonk. sorularında geçerli mi?
Bu soruda sıkıntı yok, bunu çok iyi anladım. :)
İlk soru için dedim ben onu. İlk soruda, f ye birim fonksiyon diyor.
İlk soruda g için sabit fonksiyon demiş, yani parantezin içi ne olursa olsun değeri aynı olacak. O yüzden karşı taraflarda olduğundan birbirini götürüyor. Birim fonksiyon için de parantezin içindeki değere eşittir fonksiyon.
Bu durumda ; x+1 = 2x-11
x = 12 oluyor.
Bir de ben anlatmayı deneyeyim dedim, bilmem başarabildim mi ama ?
Bence sen anlat hep
Ben pratik yolların hepsini unutmuşum sanırım.
Matematik unutuluyor zamanla, hele bildiğini anlatmak iyice zor oluyorBen sınava hazırlanınca her şey mecburen taze kalıyor
İlk soruda g için sabit fonksiyon demiş, yani parantezin içi ne olursa olsun değeri aynı olacak. O yüzden karşı taraflarda olduğundan birbirini götürüyor. Birim fonksiyon için de parantezin içindeki değere eşittir fonksiyon.
Bu durumda ; x+1 = 2x-11
x = 12 oluyor.
Bir de ben anlatmayı deneyeyim dedim, bilmem başarabildim mi ama ?
Evet evet, sonradan ben de böyle düşündüm. Çok çok teşekkür ederim, Medcezir, tolin ve hm22.
Ne demek.....
Bu arada, maaşallah çok güzel bir bayansın. :)
Bu arada, maaşallah çok güzel bir bayansın. :)
Sen deyince fark ettim ben de resmini, maşallah yüz nasıl parlıyor öyle, 14 yıldır matematikten uzak kalan birine göre de çok genç duruyor ..
Sen deyince fark ettim ben de resmini, maşallah yüz nasıl parlıyor öyle, 14 yıldır matematikten uzak kalan birine göre de çok genç duruyor ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?