KPSS için önereceğiniz kitaplar

Arkadaşlar, ben Uzman Kariyer Yayınlarının Öğretim Yöntem ve Teknikleri kitabını aldım.
Çok beğendim, hem konu anlatımı hem de soru bankası şeklinde, fiyatı da 7 TL idi.
Diğer kitaplarını da almayı düşünüyorum.
İlk defa çalışacak olanlara önermem, çünkü az ve öz anlatmış.
Sınavda çıkan değişik teknikleri de barındırıyor.

arkadaşlar bende kpsszedelerdenim
ihtiyaç pegem yargı hepsi var bende ama şunu söyleyebilirim en iyisi yine yargı
bence ihtiyaç çok basit ele almış ki 2008 kpssi düşünürsek
pegem güzel çalışması da zevkli ama onda da eksikler var
ilk başlarda ben yargıdan çok sıkılmıştım ama çalıştıkça gerçekten iyi
bu arada datanın tarihi de var ama onda eksik kalan yerler var gibi
amma da çok kitabım varmış hee çalışmaya devam arkadaşlar herkese başarılarr : ))

arkadaşlar ben tarihe data yayınlarından çalıştım ve kpss'den 94 aldım:1hug:
fakat bu arada yargıdan da datada eksik olan yerleri datanın üzerine not düşerek kendime özgü bir sistem oluşturdum,bütün bilgileri tek kitapta topladım..
benim tavsiyem sağlam bir kaynaktan çalışıp,bolca test çözmeniz..
ayrıca dersaneye falan da gitmedim,gerek de görmüyorum..
sistemli çalıştıktan sonra problem yok,sıkı bir programla hem bir işte çalışıp hem de ders çalıştımŞeniz

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar öğretmenlik dışındaki kadrolar önlisans veya lisans farketmiyor 2 senede bir giriyoruz dimi ben öyle biliyorum yani 2010 olması lazım

arkadaşlar ya ben bazı konularda baya bı eksık oldugumu hıssettım anlatımlı testler yokmu ?? ben bırkaç yere baktım bulamadım tavsıyelerınızı beklıyorum

arkadaşlar merhabalar acil cvp lazım yardımcı olun lütfen
eğitim bilimlerinden en çok hangi konudan soru çıkıyor.bende ihtiyaç yay.modüler seti var ama eitim bil.değil.diğer derslerinki var zaman az kaldığı için ona göre çalışıyorum.
ihtiyaç yay.olan varsa eğitm bilimlerinden en çok soru çıkandan aza doğru konuları yazabilir mi?
şimdiden teşekkür ederim.

kızlar bende yeni başladım çalışmaya. hergün 1 bölüm bitirmeyi düşünüyorum. yargı ve güvenderden çalışıyorum.

1) EĞİTİM PSİKOLOJİSİ %50

2) PROGRAM GELİŞTİRME VE ÖĞRETİM %35

Gelişim Psikolojisi %10
Program Geliştirme %10
Öğrenme Psikolojisi %25
Öğretim Metotları %25
Ölçme- Değerlendirme %15

3) REHBERLİK %15

Şu şekilde de söyleyebiliriz.

Öğrenme Psikolojisi 28-30 soru

Öğretim Yöntem ve Teknikleri 26-30 soru

Ölçme ve Değerlendirme 16-18 soru

Rehberlik 16-18 soru

Gelişim Psikolojisi 11-13 soru

Program Geliştirme 11-13 soru

Son düzenleme:

çooooookk saol ocean çok makbule geçti.zahmet oldu sana a.s.

kızlar datanın genel kültür ve genel yeteneğini aldım.gerçekten çok güzel anlatmış tarihi.coğrafyaya hangi kaynaktan çalıştınız acaba ?

meb açık ilköğretim ve lise için radyo yayınları var, coğrafya ordan indirmiştim ordan dinleyerek çalışırım diye ama çalışmadım :) tam oturmuş kara kara napıcam az kaldı nasıl yetişicem derken yargı yayınevinin kurus açılmış bizim burda ikna oldum ve yazıldım.. umarım işe yarar.. hiç düşünmüyodum kursa gitmeyi, hatta çalışabileyim rahat rahat diye ücretli öğretmenliği sadece 2 gün istedim geri kalan günlerde boşum ama olmadı bi türlü kendimi ayarlayamadım.. neyse işte kursa başladım inşallah bu sene çok sağlam bi puan alıcam..

eğitim bilimlerinde de geçen yıl yargı almıştım, ama biraz karışık gelmişti :) bu sene birde ihtiyaç aldım modüler seri, 2 kitabını bitirmiştim gayet iyi anlatıyo, açıklayıcı ve kısa, üstünede yargı çalışıcaktım iyice ayrıntılarla girsin aklıma diyee.. işte.. kısmet..

ben ihtiyaçtan çalışıyorum kızlar. güvenderi aldım ama hiç memnun kalmadım ihtiyaçtan bile basit almış sakın almayın. ihtiyacın vatandaşlığı ele alışı hoşuma gitmedi sadece. bilgi yayınlarının vatandaşlığını çok övüyolar onu alıcam. tarih ve coğrafyadan ihtiyaç yeterli, tarihten soru çözmek için de irem yayıncılığın soru bankasını aldım. dersanedeki hocamız tavsiye etti gerçekten de kpss tipi sorular var. datanın tarihini beğenmedim ben çok ayrıntı.

ihtiyaç yayınlarının kpss setiin aldım gayette memnunum. hiç sıkılmadan çalışabiliyorsunuz. akıcı gidiyor
ben ve kardşeim çalışıyoruz çok da memnunuz

Eğitim bilimlerinden Kriter Yayınları diye bir yayın duydunuz mu?
Bir de Data Yayınlarının eğitim bilimleri yaprak testlerini önerdiler ama inceleme fırsatı bulamadım.
Bu yayınları inceleyen varsa, fikirlerini paylaşabilir mi?
ıyi çalışmalar, sevgiler....

kızlar size ihtiyaç'ın soru bankasından birkaç soru yazacağım... ben gülmekten soru falan çözemedim bunlardan sonra...

1)Polat Alemdağ ve arkadaşı Abdülhap bir iş görüşmesi için Tataroğullarından Şekerim Fuat'la bir restoranda buluşarak paşamel soslu ördek yemişlerdir.Şekerim Fuat hesabı ödedikten sonra restorandan ayrılmışlardır.Gecenin ilerleyen saatlerinde Polat Alemadar ve Abdülhap midesindeki tahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve o günden sonra bir daha paşamel soslu ördek yememişlerdir...lülülülülülü

2)Polat Alemdağ sebepsiz yere hır çıkaran ve milletin bacaklarına sıkan Memati'yi bu huyundan vazgeçirmek için İhtiyaç Yayıncılık'ın hazırladığı öğrenme psikolojisi kitabını okumuş ve bu kitaptan thorndike'la ilgili bilgiler edinmiştir.Polat Alemdağ edindiği bilgilere dayanarak Memati'nin istemediği davranışları sergilemesi durumunda onu bazen cezalandırmış bazen de görmezden gelmiştir.Ancak davranışta ciddi bir değişiklik görememiştir.Daha sonra ise Memati'yi istenmeyen davranışlar yapmadığı zamanlarda da sık sık pekiştirmiştir.Bu durumda Memati'nin istenmeyen davranışlarında azalma görülmüştür.Polat Alemdağ bu deneyiminden yola çıkarak pekiştirmenin cezadan daha etkili olduğu sonucuna varmıştır....sırnaşık şeydelikafaduldendelikafadulden

bunlardan başka İskender Küçük, Tombalacı Mehmet ve Süleyman Çakır soruları var... hepsine de çok güldüm...

valla tavsiye ediyorum....

:roflol::roflol:
yayınlar böyle değişik şeyler yapmayı seviyor.
daha akılda kalıcı oluyor..yargıda da GS ile ilgili çok soru vardı..
ben de yine ihtiyacın 2007 yayınında bir soru çözmüştüm..
şimdi tam hatırlamıyorum ama genç bir erkek bir nedenle sevgilisinden ayrılıyor..
şıkların biri aynen şöyleydi: E) Eşşeklik :roflol:
demek ki ihtiyaç böyle şeyler yapmayı seviyor..kaydirigubbakcemile3

ben şu anda pegem 5000 soru bankasını çözüyorum..
tavsiye ederim. çok güzel ve değişik sorular var..

Kriter yayınlarını bir iki arkadaşım aldı. Memnun kaldılar. Ama onlar piyasada kpss ile ilgili pegem, ihityaç ve yargıyı bitirdikleri için onu denediler. Bu üç yayına göre vasat ama yine de geri kalan yayınlar düşünülürse iyi dediler. Datayı da ben kullandım. Fazla ayrıntıcı sanki ama yine de bazen yahu bu da varmıymış gözümden kaçmış diyerek birçok yeni şey öğretti datanın soruları bana...

valla ben daha pegemi bitirmedim,yargı-ihtiyaç da çözmedim hiç..
zaten ancak pegem biter gibi ama datayı da alayım..
ne kadar değişik soru çözersek o kadar iyi olur bizim için..
teşekkür ederim canıma.s.

a.s.selam kızlar...A dan giren ve ciddi bir puan alan arkadaşımın sayesinde bende geçen sene YEDııKLıM yayınlarını aldım..hem çalışıp hem sınava hazırlandım 80 aldım ama yetmedi..B için...yayınları harika..bana bile tarihi coğ vs anlatabildi...dergilerini almıştım ve evde çalışıyordum..dersaneye giden arkadaşlarım benim kadar alamadı...bir inceleyin derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…