KPSS hakkında yardım edebilir misiniz ?? Kesin cevaplar bulamıyorum!!

Sineray

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
2.425
0
Merhaba kızlar;
2 gün önce kpss ye girme kararı aldım ortaöğretim ve önlisans kpss sınav tarihi belli olmuş '23.09.2012'
Benim sorum şu;
- KPSS ortaöğretim ve önlisans konuları,
- KPSS ortaöğretim ve önlisans çalışma kitapları nelerdir?
-Meslek lisesi bilişim teknolojileri / web tasarımı ve programlama mezunuyum. Ayrıca 2 senelik bilgisayar programlama mezunuyum. NE olarak atanabilirim ?
- Ayrıca bu sene aöf sosyolojiiye yerleştim. Birşey farkeder mi ?

Araştırıyorum 1 saattir ama kesin bi sonuca ulaşamadım lütfen yardım eder misiniz kızlar ? Şimdiden çok teşekkür ediyorumm....

Canım öncelikle sende bu zorlu yarışta aramıza hoşgeldin :)
öncelikle ön lisansta genel kültür- genel yetenek sorularından sınava giriyorsun.
Mezun olduğun bölüm güzel. Düz memur yada bilgisayar işletmeni olarak atanabilirsin.
Bunun için sertifka gerekli ama sen okuldan 160 saat bilgisayar dersi aldıysan gerek yok.
Sosyolojinin bununla bir alakası yok merak etme canım.

Bu arada bireysel mi çalışacaksın yoksa dershane ile mi? Ona göre yayın tavisyesi yapacağım..

Bireysel çalışıcam canım teşekkür ederim ilgilendiğin için. Dün vermiş oldugum karar. Hiç te anlamam kpss den araştırım dedim her sitede farklı seyler diyo. İyice aklım karıştı benimde canım. Ne sertifikası bu peki ?

Rica ederim bende çok araştırdım nette pek ele alınacak bilgiler yok ondan yardım edeyim dedim.
canım bilgisayar işletmenliği sertifkası.
eğer bilgisayar işletmeni yada veri hazırlama kontrol işletmenliğii yazarsan isteniyor. ama bilgisayar bölümünden mezun olanlar okuldan belge alıyorlar ben bu dersi gördüm diye. 160 saatten az olmamak kaydıyla.

bireysel çalışacaksan kendine bir ana kaynak belirle ( konu anlatımlı) ve ihtiyaç, data, pegem soru bankalarını çöz.
mutlaka deneme çöz. tarih ve anayasa konu anlatımında mutlaka güvenderden yaararlan. konuları bitirdikten sonra mutlaka her yayından soru çöz.
birde tarihten zorlanırım diyorsan zihin haritasından yararlan. matematik için video izle nette.

bende az önce kitap siparişlerimi verdim. toptan ucuz oluyor.

merhaba bende bilgisayar programcılığı mezunuyum.daha öncede kpss girdim bir çok defa.sana her konuda bilgi verebilirim :)
öncelikle sertifikaya ihtiyacın yok zaten bilgisayar bölümü okumuşsun.eğer atanabilirsen düz memur,bilgisayar işletmeni,tekniker olabiliyorsun tabi başka tercihlerde çıkıyor ama onları düşünme bence önemli olan iyi bir puan almak.ben 83 puan aldım.en son temmuzda atama oldu 84-85 puanla yerleşenler var ben yerleşemedim gerçi bi yer 82 ile aldı ama tercih etmemişltim.neyse yani sen en kötü 85 almayı hedeflemelisin 90 alsan daha iyi tabi istediğin yere yerleşisin.
konularla ilgili olaraktadershanelerin verdiği kitaplar genelde güzel olmuyor ben geçen yıl FEM e gitmiştim yayınları fena değildi.ihtiyacın kitaplarını kullandım çok güzeldi.gerçi benim konu eksiğim çok olmadığpından genelde yaprak test aldım ama sen konu anlatımlı alırsın.ayrıca internette derslerle iligi videolar oluyor onlardan indirip izleyebilirsin.
aa ayrıca şimdiden çalışmaya başlama bence soınra sıkılırsın çünkü çok var.ayrıca bi deshaneye gideceksen eylül ayına kadar devam edecek bir deshane bul.çünkü hepsi haziranda bitiriyor ve sonraki 3 ay evde çalışmıyorsun bir kış çalışmaların boşa gidiyor.
neyse ben konuyu çok dağıttım galiba bi sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.şimdiden başarılar..

İHtiyaç yayınları 2012 kpss genel kültür ve genel yetenek setini sipariş verdim aslında dün 12.09.2011de çıkıcakmış ama ön siparişimi verdim. MAtematiğim iyiddir sayısal okudum ve sözelden çok matematik severim. Sanırım sadece tarihten korkuyorum çünkü hiç beceremedim bu zamana kadar. Şimdilik bu yayının konu anlatımlı kitabını sipariş verdim. Güvender yayınlarının tarih ve anayasa soru bankasınıda alırım. Konu anlatımlı kitaplarım geldiğinde.
Aslında merak ettiğim şu ben bu sene kpssyi kazandım diyelim. Atandım. Sosyoloji okuyorum tekrar kpssye girsem atanma durumum var mı? Sosyolog olarak yoksa emekli olana kadar böylemi devam edicem ?Çok teşekkürlerr

kurumlar arası geçiş sınavları var ona giriyorsun.ve sosyolog olarak hangi bakanlığa bağlı çalışacaksan artık oraya geçiş yapıyorsun.
olmadı bi daha kpss girersin :)

kurumlar arası geçiş sınavları var ona giriyorsun.ve sosyolog olarak hangi bakanlığa bağlı çalışacaksan artık oraya geçiş yapıyorsun.
olmadı bi daha kpss girersin :)

Tmm cnm çok teşekkür ederim. İnş. hepimiz için hayırlısı olur. Hem üniversite hem kpss çalışmak zor olucak ama napalım bu sene sıkıcaz dişimizi. Hiç birşey bilmiyordum bu konuda çok teşekkürler beni aydınlattıgınız için.

rica ederim.bende kasım atamalarını bekleyeceğim atanamazsam bende çalışmaya başlarım ocak şubat gibi.bu arada rakip olacağız :)
sen en iyisi çok çalışma

rica ederim.bende kasım atamalarını bekleyeceğim atanamazsam bende çalışmaya başlarım ocak şubat gibi.bu arada rakip olacağız :)
sen en iyisi çok çalışma

inş. çalışmaya vakt bulabilirim sosyoloji notlarımıda yüksek tutmam lazım o yüzden şimdiden başlamam en iyisi olucak

ihtiyaç tek başına yeterli olmuyor yargıyı almanı tavsiye ederim. tarih için asla tek kaynak yetmez. pegem ve datanın anlatımlarıını da aldım.
ihtiyaçın modüler soru bankasını aldım birde anlatımından pek hoşlandığım söylenemez.

Tamam canım teşekkür ederim onada bakayım.

Yargı yayınlarının soru bankasını ve 2012 lise ve önlisans konu anlatımlı gk ve gy kitap setini aldım siparşimi verdim

Canım bende sana msj attım ancak özel mesaj kutun doluymuş burdan yazıyorum
----
Öncelikle iyi günler...
Rahatsızlık olur mu lütfen böyle demeyin Birbirimize tabiki yardımcı olucağız...
İzmir de yim ben ve Ercan Kitapevi var gümrükte oradan aldım...
Benim sürekli alışveriş yaptığım kitap evi :)
Eğer izmir de iseniz 376 60 205 gibi otobüs numaralarının durapını bilirsiniz hemen o sokağın kemeraltı yönünde karşıdan karşıya geçerseniz sağ tarfta kalıyor...
Kendinize iyi bakın...

---

Evet aldığım 2011 yayınıydı ve ilk basımı ilk alan müşteri bendim :)

İtiyaç gerçekten güzel.. Konu anlatımı bitirdikten sonra ya da ortalarında soru bankası da tavsiye ederim...

Son düzenleme:

Teşekkür ederim canım ama malesef istanbul'dayım.

Birşey daha sormak istiyorum. Benim arkadaşım meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunu aynı okuldaydık ancak o üniversiteye gitmedi. Onun kursa gidp sertifika alması gereklimi yoksa oda benim gibi atanabilir mi ? Atanamazsa ne olarak atanabilir ? Çok teşekkürler..

liselier hakkında bir bilgim yok canım malesef.
Bu arada yargının 2012 yayınını bende aldım. Ancak soru bankası bikaç haftaya ancak satışa sunulur.
O nedenle 2011i aldım soru bankasından.
Datanın 2012 serisi
ihtiyaçın modüler soru bankası setini
ve pegemin yaprak testini aldım. Pegem kolay soruyor. Kpss en yakın olan ihtiyaç ve yargı. Konu anlatımda yargı ve data. Bende istanbuldayım yardım edebileceğim birşey olursa söyleyebilirsin.
Hem kelepir kitap alabileceğimiz biryer varsa birlkte bakalım.

Tamam canım çok teşekkür ederim şimdi bu kitaplarım gelsin ötekilerede bakıcam inş.

Bilg Mezunu olduğu için lisede problem olmaz.
Bende And Meslekte Büro Son sınıfım ve 180 saatlik kurs almış olarak gözüküyorum çünkü dersini gördümn

Bilg Mezunu olduğu için lisede problem olmaz.
Bende And Meslekte Büro Son sınıfım ve 180 saatlik kurs almış olarak gözüküyorum çünkü dersini gördümn

AAAA bu çok güzel haber arkadaşımda kursamı gidicem diye düşünüyodu haberim vereyim hemen. Çünkü lise çıkışlı blişim teknolojileri bölümünden. Çok teşekkürler tatlım

tarihte data yı öneririm kızlar çalışmaya başladım gayet güzel anlatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…