kpss hakkında soru

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.465
333
Antalya
arkadaslar sıze gulunc gelebılır ama bana kpss hakkındda bılgı verır mısınız ben tercumanlık ıcın gırıcem mesela kpss de de ıyı puan aldım dıyelım bırde kpss de yabancı dıl bolumunu de yapıcam ıyı puan aldım dıyelım kıtapcık gelecek aynı unıv sınavındakı gıbı tercıh mı yapacagım hanı sımdı osym sıtesınde kpss 2012 1 tercıh klavuzu varya onun gıbı oradan mı bırde ben bu sene ılk gırıcem suan osym nın sıtesındekı klavuza gecen sene gırenler tercıh yapabılır degıl mı bana ıraz bılgı verır mısınız ınanın hıc bıse bılmıyorumm
kısaca bu kpss ye gırdık bellı bır puan aldık nasıl atanacagız unıv sınavı gıbı onumuze kıtapcık gelecek tercıh mı yapacagız yoksa ınternette sureklı ılanları takıp edıp kendımıze uygun olanlara basvuru yaparak mı olacak lutfen yardımm

Lisans mezunlarının başvuruları nisan ayındaydı.
Şu anki başvurular ön lisans ve lise mezunları için.
Tercihler ya da başvuru için kılavuz gelmiyor, sitedeki kılavuzdan faydalanarak tercih yapıyorsunuz.
Puanınız iki yıl geçerli oluyor.
Geçen yıl aldığınız puanla bu yıl da başvuru yapabilirsiniz.
Sınav sonrası atanamadığınız takdirde yıl içinde memur alımı yapan yerler puanınızla başvurabilirsiniz.

sagolun ben lısans mezunuyum basvurumu yaptım temmuzda gırıcem mesela sımdı osym nın sıtesınde 2012 1 tercıh klavuzu var onda dıyor 2010 da gırmıs ve puan almıslar tercıh yapabılır dıyor yanı temmuzdan sonra o zaman baska bır tercıh klavuzu mu olacak daha once gırmedım ben hıc

Şu an için yayınlanan KPSS tercih kılavuzundan 2010 ve 2011 yılında sınava
giren adaylar tercih yapabiliyor. Bu zaten tercih kılavuzundaki açıklamalarda belirtiliyor.
Sınava girmeden tercih yapamazsınız.
Sınavdan aldığınız puan 2 yıl geçerliliğini korur ve siz bu 2 yıl içinde değişik
zamanlarda yayınlanan ilanlara başvuru yapabilirsiniz.

O kılavuz 2010 kpss'ye girenler için.
Siz 2012 puanıyla tercih yapacaksınız o da kasımı bulur gibime geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…