KPSS hakkında her şey :)

gozlerhepgulsun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
98
23
30
Merhabalar herkese :) Duygularımı sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle kpss için üye olduğumu ve zorlu bir üyelik kaydı yaşadığımı belirtmek isterim. Bu benim ilk paylaşımım ve ben de bir kpss ve sınıf öğretmeni adayıyım. Mesleğimi en iyi şekilde yapmak ve herkes gibi hayırlısı ile sınavı başarmak istiyorum. Fakat henüz sınav hakkında bilgim yok çünkü 3.sınıfa yeni geçtim. Bir an önce başlamak istiyorum çünkü son öğrencilik yıllarımı yaşıyorum, bu heyecanı dolu dolu ve en güzel şekilde yaşamak istiyorum. İnternetten araştırmalar yapıyorum, kaynakları tarıyorum, yöntemleri ve başarı hikayelerini okuyorum. Lütfen sizler de bilgilerinizi ve duygularınızı paylaşır mısınız :) ? 90 ve üzeri yapmak hedefim. Bu şekilde rahat atanır mıyım ? Yoksa puanım çok iyi olsa da herkesle eşit durumda mıyım ? Hangi kaynak hangi ders için daha iyidir ? Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim :)

Merhaba canım hoşgeldin. :) benimde pek bilgim yok ama yinede yazmak istedim. :) sınav hakkında şöyle söyleyeyim 3 sınava gireceksin bunlar genel yetenek genel kültür,eğitim bilimleri ve öğretmenlik alan bilgisi testi.Gk-Gy 120 soru eğitim bilimleri 80 soru alan ise 50 soru.bunlarda sırasıyla p3 p10 ve p121 puanları hesaplanıyor yani senin için gerekli olan puan türleri bunlar p3 memurluk puanı p10 öğretmenlik puanı p121 alan sınavı dahil olan öğretmenlik puanı oluyor.Geçen yıl kaçla kapatmış sizin bölüm bilmiyorum ama nette 74,4461 şu puan yazıyor 90 alırsan tabiki garanti olur puan konusunda yanlış yönlendirmemek için bir şey diyemeyeceğim o yüzden :)
Kaynak kitaplara gelincede benim sınıf öğretmenliği okuyan arkadaşım sınava yediiklimle hazırlandı gayet memnunmuş.Eğitim bilimleri sınavından bana yediiklimi önerdi,kendi araştırmalarımı söyleyeyim birde bende 2016 da kpss sınavına gireceğim pegem akademi yayınlarını duydum gk gy ve alan sınavlarında iyi kitaplarmış eiğim bilimleri içinde murat yayınları önerilmiş.Benim önerim de bir tane konu anlatımlı kitabın olsun farklı yayınlardan soru bankan ve denemelerin olsun her yayının sorularını çözmek gerekiyor artık bir tane yetmez.Sınav yılı da sonlara doğru ösym nin şimdiye kadar sorduğu soruları çözersen süper olur yani benim yapacaklarım bunlar bu yıl çok uzun oldu ya :)

Çok teşekkür ederim :) İnternette okuduğum bilgiler bana yüzeysel gibi geldi puan türlerini de senden öğrenmiş oldum :) Deshane düşünüyor musun ?

birde 3.sınıfsın madem daha 2 yılın var başlamak istiyorsun sana yayınları söyleyeyim elinden geldiğince alıp çözersen çok rahat edersi sınavda yayınlarda ihtiyaç,pegem,murat,uzman kariyer,beyaz kalem,data
tarih için evveliyat yada tarihin pusulası baya gündemde şuan(evveliyat kitabının hocası ağustosta ücretsiz konu anlatım videosu yükleyecekmiş onuda takip edebilirsin :) )
matematiğin iyi değilse antremanlarla matematik serisini öneririm

Çok teşekkür ederim :) İnternette okuduğum bilgiler bana yüzeysel gibi geldi puan türlerini de senden öğrenmiş oldum :) Deshane düşünüyor musun ?
malesef ben sosyoloji okuyorum bu yıl okulum olacak artı formasyon dersleri birde dershane kaldıramam bu yıl düşünmüyorum evde çalışacağım :)

Hmm.. Ben o kadar çok şey düşünüyorum ki acele mi ediyorum acaba daha tatildeyiz 3.sınıf bile olmadım diyorum. Ama başlasam iyi olur çünkü son sene stajım olur iş güç sınav derdi çok stres olurum diyorum. Bir yandan da daha 2 sene önce üniversite sınavına hazırlanıyordum Yeniden sınava başlayacağım. Ama bölümümü seviyorum ve son öğrencilik yıllarımı yaşıyorum o yüzden içimde çalışma hevesi var :) Dershane düşünmüyorum ben de temelim sağlam çok şükür :) Yayınlar için çok çok teşekkür ederim

yani bu hayatta sınavlar bitmiyor malesef :) kpss de önceden çalışmayı gerektiriyor başlayabilirsin ama çokta bıktırmadan kendini :) rica ederim ne demek

dershane zaman kaybı gibi geliyor bana sonuçta çalışma azmi isteği olmayınca en iyi dershaneye de gitsen kazanamıyorsun tecrübeyle sabit yani kazanamasam bile mezun olunca da gitmeyi düşünmüyorum

dershane zaman kaybı gibi geliyor bana sonuçta çalışma azmi isteği olmayınca en iyi dershaneye de gitsen kazanamıyorsun tecrübeyle sabit yani kazanamasam bile mezun olunca da gitmeyi düşünmüyorum
Hmm.. Anladım canım. Ben üniversite zamanında gitmiştim konuları kendim zaten çalışıyorum sadece deneme sınavları sık sık yapılırdı ve rekabet vardı yapamadığım soruları soracak birileri vardı bu açıdan iyi olurdu ama bilemiyorum :/

aynen disiplin açısından iyi rakipleri görüp motive oluyorsun ama sözel kısmı için zaman kaybı yani sözeli biriin anlatmasına gerek yok bence evde kendinde halledebilirsin ama matematik geometri için bu böyle değil tabi iyi olmayan yardım almadan yapamıyor..

Bir şey daha sormak istiyorum evde deneme yapmak istesem sınav aşamalarını nasıl yapabilirim evde ?

Bir şey daha sormak istiyorum evde deneme yapmak istesem sınav aşamalarını nasıl yapabilirim evde ?

sınav saatlerinde kalkıp deneme yapabilirsin kendini mesela gk gy için 9:30 da süreyi başlatıp 2 saate alarmını kurabilirsin saatte gözünün önünde olsun öğleden sonrada eğitim bilimleri sınavına bu şekil yapabilirsin

Tahmin ettiğim gibi :) alan sınavı için ne diyosun peki ?

Tahmin ettiğim gibi :) alan sınavı için ne diyosun peki ?
O konuda bir sey diyemiycem bilmiyorum nasıl bir sınav olduğunu ama gözlemledigim kadarıyla herkesin korkulu rüyası ve sanirim gk gy egitim bilimlerinden çok alan belirleyici oluyor yani alan sınavından iyi yaplmazsa digerlerinden 85 bile gelse atama olmuyormuş alan sınavı puanlari 85 den 75 70 lere cekebiliyormus tek bildiğim bu :)

Bilgiyle birlikte moral de verdin ya kpss için üye oldum buraya danışmak için buralardayım artık
Vakit ayırdın gece gece çok sağ ol iyi geceler :)

Merhaba bende buraya yeni üye oldum ve açıkçası kpss için gelecek sene mezun oluyorum okul öncesi oğretmenliğinden 2016 kpss için hazırlanacağım başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…