KPSS hakkında bilgisi olan arkadaşlar

gul100

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
660
91
Arkadaşlar merhaba...
KPSS bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
AÖF İktisat 3.sınıf olan birinin kpss ye ortaöğretim mi, önlisans mı olarak girmesi mantıklı?Ben önlisans olarak girilmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum ama bazı arkadaşlarım kazanıp atanma durumunda hiç şans olmadığını alım yapan kurumların istediği niteliklerin içinde 2 yıllık İktisat mezunu gibi bir ibare olmayacağını söylüyor.Nedeni de İktisat 2 yıllık değil 4 yıllık bir bölüm diyorlar.:44:
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?:26:

Arkadaşlar merhaba...
KPSS bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
AÖF İktisat 3.sınıf olan birinin kpss ye ortaöğretim mi, önlisans mı olarak girmesi mantıklı?Ben önlisans olarak girilmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum ama bazı arkadaşlarım kazanıp atanma durumunda hiç şans olmadığını alım yapan kurumların istediği niteliklerin içinde 2 yıllık İktisat mezunu gibi bir ibare olmayacağını söylüyor.Nedeni de İktisat 2 yıllık değil 4 yıllık bir bölüm diyorlar.:44:
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?:26:

bence önlisans girin lisanstan en az 80 alcaksınız da öyle atancaksınız çok çok zor... önlisans girin ama 3 sınıfmışsınız seneye haziranda mezun olursanız puanınız yanar diğer atamalara tercih veremezsiniz... o yuzden ya ders bırakcaksınız yada mezun olup lisanstan girceksiniz... iyi düşünün.. önlisantan da en az 83 almanız lazım...

bence önlisans girin lisanstan en az 80 alcaksınız da öyle atancaksınız çok çok zor... önlisans girin ama 3 sınıfmışsınız seneye haziranda mezun olursanız puanınız yanar diğer atamalara tercih veremezsiniz... o yuzden ya ders bırakcaksınız yada mezun olup lisanstan girceksiniz... iyi düşünün.. önlisantan da en az 83 almanız lazım...
Lisans seçeneği zaten yok. Ya ortaöğretim ya önlisans olacak ama önlisansta 2 yıllık iktisat alımı var mı onu tam bilmiyoruz.Teşekkür ederim cevabınız içi

Okuduğunuz bölüm fakülte ayarında yani lisans. Bu durumda sadece ortaöğretimden girebilmeniz gerekmiyor mu sonuç olarak fakülteyi henüz bitirmediğiniz için vasfınız sadece lise mezunu olmak. Önlisans nasıl olucak meslek yüksekokulu bitirmeden ya da gireceğiniz sene bitirme ihtimaliniz olmadan ? :44::44:

Son düzenleme:
Eğer aof sen önce yüksekokul okumadi iseniz önlisans olarak girmeniz mümkün değil. Girebilirsiniz sinava o ayri ama önlisans mezunu kabul edilemezsiniz. Siz lisans okuyorsunuz, okul bitene kadar bir önceki diplomaniz geçerli. Bitirince de sadece lisansa girebilirsiniz.

Okuduğunuz bölüm fakülte ayarında yani lisans. Bu durumda sadece ortaöğretimden girebilmeniz gerekmiyor mu sonuç olarak fakülteyi henüz bitirmediğiniz için vasfınız sadece lise mezunu olmak. Önlisans nasıl olucak meslek yüksekokulu bitirmeden ya da gireceğiniz sene bitirme ihtimaliniz olmadan ? :44::44:

Ben tam anlatamadım sanırım.Daha anlaşılır yazmaya çalışacağım.Arkadaşım AÖF iktisat 3.sınıfa gidiyor.KPSS ye girmek istiyor ama önlisans olarak.
Eğer kazanırda ataması olursa gidip aöf den önlisans diplomasını alacak.Aöf ile konuştuğunda alabileceğini söylemişler.Ama çevresindeki insanlar ona atanamayacağını çünkü alım yapan kurumların ör/Önlisans mezunu olmak(muhasebe) gibi nitelik belittiğini ama iktisat 4 yıllık olduğundan bu niteliklere uymayacağını söylemişler.
Aslında öğrenmek istediği şey atamalarda çoğunluk olarak önlisans mezunu olmak mı yazıyor ,yoksa önlisans mezunu olmak yanında bölümde belirtiyor ve iktisatta bu bölümlerin içine giriyor mu
kanaryam35 anlattıklarımdan ben bile bir şey anlamadım umarım sen anlarsın arkadaşım.

Eğer aof sen önce yüksekokul okumadi iseniz önlisans olarak girmeniz mümkün değil. Girebilirsiniz sinava o ayri ama önlisans mezunu kabul edilemezsiniz. Siz lisans okuyorsunuz, okul bitene kadar bir önceki diplomaniz geçerli. Bitirince de sadece lisansa girebilirsiniz.

Teşekkür ederim kimki.Çok karışık aslında yukarıda kanaryam35 e açıkladım.Açıklamalardan bir şey anlarsan bir bak istersen çünkü ben hiç anlamadığım için yardımcı olamadım arkadaşıma.Buraya yazayım bir bilen çıkar dedim.

Arkadasiniz dort yillik bir bolum okuyorsa aof ona iki yıllık diploma veremez diye biliyorum verse bile önlisans iktisat bolumu yok dolayısıyla lise mezunu olarak girmeli sinava

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Önlisans iktisat mezunlarının nitelik koduna bakın ve internetten bu nitelik kodunun daha önceki alımlarına bakın. Fazla alım varsa (ki zannetmiyorum) önlisans olarak girsin sinava.

Ama lisans olarak girerse de puanı 2 sene geçerli olacağı için ilk sene tercih yapamazsa da 2. Sene tercihlerine yerleşir ve lisans mezunu olarak atanma şansını daha yüksek görüyorum.

Lisans eğitimini şimdi yarıda bırakıp önlisans diploması alması gerekir. Diplomasında da 2 yıllık iktisat yazar muhtemelen. Kpss de bu bölüme ait nitelik kodu yok. Yani bu demek oluyor ki, sadece sertifika isteyen ve genel 3001 kadrolarına başvurabilir. Bu da en az 85 puana tekabül eder. Net olarakta 75 80 net yapması gerekir sınavda.

Lisans eğitimini şimdi yarıda bırakıp önlisans diploması alması gerekir. Diplomasında da 2 yıllık iktisat yazar muhtemelen. Kpss de bu bölüme ait nitelik kodu yok. Yani bu demek oluyor ki, sadece sertifika isteyen ve genel 3001 kadrolarına başvurabilir. Bu da en az 85 puana tekabül eder. Net olarakta 75 80 net yapması gerekir sınavda.

Haklısınız bende baktım bu bölüme ait nitelik kodu yok.Siz ne önerirsiniz ortaöğretim mi önlisans mı?Arkadaşım 33 yaşında ve kendini çok geç kalmış hissediyor bu sene girmek istiyor sınava.Umarım kazanıp bir yere atanır.

Arkadasiniz dort yillik bir bolum okuyorsa aof ona iki yıllık diploma veremez diye biliyorum verse bile önlisans iktisat bolumu yok dolayısıyla lise mezunu olarak girmeli sinava

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Şimdi netten baktım eğer aöf de 4 yıllık bölüm okurken eğer alttan dersiniz yoksa 2 yıllık önlisans diploması alabiliyorlamış,tabi aldıktan sonra kayıtı siliniyor.

X