• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS çalışmaya başlıyorum

PrinceSSss

I'm like a bird
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2010
1.093
1
106
Kocaeli
4 yıllık uni mezunuyum benim bölümden pek alım olmasa da düz memurluk için denemeyi düşünüyorum
memlekette çalışıyodum ama evlendim şehir değiştirdim ve iş bulamadım arasıra evden çalışıyorum ama yeterli olmuyo tabiki hemde çok saçma sapan bi anda iş çıkabiliyor
yaklaşık 2 aylık da hamileyim ama Allah'a şükür hamileliğim rahat geçiyo
evlilik hazırlıkları sırasında kaçırdığım kpss yi bu sene kaçırmamaya karar verdim bana katılacak arkadaşlar olursa elimde ders anlatımları da var onları da paylaşabilirim
şimdiden hep,mize kolay gelsin
ben şimdilik netten kaynak ind,rerek başlıycam yakın zamanda da kitap ve deneme almayı düşünüyorum

Kamu Personel Seçme Sınavı
2014-KPSS Lisans

05.07.2014

KPSS'de NELER DEĞİŞTİ?

ÖSYM'nin düzenlemesine göre, KPSS'de uygulanacak Genel Yetenek Testi sözel bölümünün ağırlığı yüzde 50 olacak. Bu bölümde sözel akıl yürütme (muhakeme)becerileri, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorular yöneltilecek.

Sayısal bölümde ise sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorular yer alacak. Bu bölümün ağırlığı da yüzde 50 olacak.

Genel Kültür bölümünde de Tarih bölümünün ağırlığı yüzde 45, Türkiye coğrafyasının ağırlığı yüzde 30, temel yurttaşlık bilgisinin ağırlığı yüzde 15, Türkiye ve dünyayla ilgili genel kültürel ve güncel sosyoekonomik konuların ağırlığı yüzde 10 olacak.

Tarihte, Anadolu Selçuklu Devleti ve öncesindeki Türk devletlerinden yüzde 5, Osmanlı Devleti'nden yüzde 15, Atatürk İlke ve İnkılapları'ndan yüzde 20, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi'nden yüzde 5 ağırlığında sorular yönetilecek.

Türkiye coğrafyasında ise sorularda Türkiye'nin fiziki özellikleri yüzde 12, Türkiye'nin beşeri özellikleri yüzde 5, Türkiye'nin ekonomik özellikleri yüzde 13 ağırlığında yer alacak.

Temel yurttaşlık bölümünde ise hukuk başlangıcı ve genel kamu hukuku, anayasa ile idare konularında yüzde 5'er ağırlığında soru yöneltilecek.

TARİH
1 TARİH İLK DERS. İLK TÜRK DEVLETLERİ
indirme linki
http://s3........../server10/oMEexc/1TAR_H_LKDERS._LKT_RKDEVLETLER_.mp3.html

COĞRAFYA
TÜRKİYENİN COĞRAFİ KONUMU
indirme linki
http://s3........../server10/g1XSL4/1...T_RK_YEN_NCO_RAF_KONUMU.mp3.html

VATANDAŞLIK
1 VATANDAŞLIK TEMEL HUKUK KURALLARI
indirme linki
http://s3........../server10/ruHaUd/1VATANDA_LIKTEMELHUKUKKURALLARI.mp3.html

Son düzenleme:
merhaba, bende 4 yıllık mezunum ve evlendiğim için farklı bi şehirde iş bulmak çok zor. kpss yi çalışmayı düşünüyorum ama ne yapıcağımı bilmiyorum. kpss değişmiş diyorlar kaynak alınmalı hangisinden olmalı... birde elinizde kaynak olduğunu söylemişsiniz... bende 4 aylık hamileyim ve şubat ayına kadar gk ve gy konularını bitirmiş olmam gerek. umarım cevap yazarsınız... şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar...

QUOTE=PrinceSSss;31637423]4 yıllık uni mezunuyum benim bölümden pek alım olmasa da düz memurluk için denemeyi düşünüyorum
memlekette çalışıyodum ama evlendim şehir değiştirdim ve iş bulamadım arasıra evden çalışıyorum ama yeterli olmuyo tabiki hemde çok saçma sapan bi anda iş çıkabiliyor
evlilik hazırlıkları sırasında kaçırdığım kpss yi bu sene kaçırmamaya karar verdim bana katılacak arkadaşlar olursa elimde ders anlatımları da var onları da paylaşabilirim
ben şimdilik netten kaynak ind,rerek başlıycam yakın zamanda da kitap ve deneme almayı dusunuyorum[/QUOTE]

4 yıllık uni mezunuyum benim bölümden pek alım olmasa da düz memurluk için denemeyi düşünüyorum
ben şimdilik netten kaynak ind,rerek başlıycam yakın zamanda da kitap ve deneme almayı dusunuyorum

merhaba, bende 4 yıllık mezunum ve evlendiğim için farklı bi şehirde iş bulmak çok zor. kpss yi çalışmayı düşünüyorum ama ne yapıcağımı bilmiyorum. kpss değişmiş diyorlar kaynak alınmalı hangisinden olmalı... birde elinizde kaynak olduğunu söylemişsiniz... bende 4 aylık hamileyim ve şubat ayına kadar gk ve gy konularını bitirmiş olmam gerek. umarım cevap yazarsınız... şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar...

QUOTE=PrinceSSss;31637423]4 yıllık uni mezunuyum benim bölümden pek alım olmasa da düz memurluk için denemeyi düşünüyorum
ben şimdilik netten kaynak ind,rerek başlıycam yakın zamanda da kitap ve deneme almayı dusunuyorum
[/QUOTE]
yarım mı bıraktınız forumu.. bende katılacaktım

konun,kararın ve gebeliğin hayırlı olsun: )
bende bu sene A dan hazırlanıyorum bende 10 haftalık hamileyim,Allah bebeklerimizi bereketiyle getirsin inşallah.

slmlar kızlar eger ozelden bana msn adreslerinizi yollarsanız eli,mde mp3 konu anlatımları var onları sizinle paylaşırım ben şi,mdilik onları dinliyotum bugun de kitap bakıcam ve artık sıkıca çalışmaya başlıycam bi kaç gundur pek giremiyosum başka meşguliyetlerim vardı
yoksa çalışmaya devam herkesi bekleriz

Tatlım bende bu yıl KPSS'ye girmek istiyorum tabiki A mı B mi daha karar vermedim.Çalışabilirsem A olsun istiyorum ama çalışamazsam B'ye gireceğim.Hep beraber bu topikte ilerleyebiliriz.

KPSS GÜNCEL KONULAR SORULARI

1- 5 Ekim 2011’de Pankreas kanserinden dolayı hayatını kaybeden bilişim dâhisi ve Apple’ın kurucusu kimdir?

A) Steve Jobs B) Bill Gates

C) Steve Wozniak D) Larry Page

E) Alan Turing

2- 2012 Dünya Atletizm şampiyonasına ev sahipliği yapan aynı zamanda 2012 Avrupa spor başkenti de olan şehir aşağıdakilerden hangisidir?

A) Amsterdam B) Londra

C) İstanbul D) Roma

E) Madrid

3- Aşağıdaki ülkelerden hangisi OPEC’in (Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu) kurucusu değildir.

A) Irak B) İran C) Kuveyt D) Suriye E) Venezuela

4- Birleşmiş Milletler ve Arap birliğinin Suriyedeki olaylarla ilgili seçtiği özel temsilci kimdir?

A) Recep Tayip Erdoğan

B) Kofi Annan

C) Prof. Dr. Eklemeddin İslamoğlu

D) Ban Ki-moon

E) Jim Yong Kim

5- Mayıs 2012’de gerçekleşen Tükiyenin1. ve 4. yüz nakli hangi üniversitede olmuştur?

A) Hacettepe Üniversitesi B) Ankara Üniversitesi

C) Akdeniz Üniversitesi D) Gazi Üniversitesi

E) İstanbul Üniversitesi

6- Avrupa Birliğine üye olan son 2 ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Letonya, Litvanya B) İspanya, Portekiz

C) Romanya, Bulgaristan D) Türkiye, Makedonya

E) Hırvatistan, Macaristan

7- 2012 Ocakta hayatını kaybeden KKTC’nin kurucusu kimdir?

A) Mehmet Ali Talat B) Rauf Denktaş

C) Derviş Eroğlu D) Ferdi Sabit Soyer

E) İrsen Küçük

8- Revalüasyonla ilgili aşağıdaki tanımların hangisi doğrudur?

A) Fiyatların sürekli ve hissedilir şekilde yükselmesi ve paranın değer kaybetmesidir.

B) Ulusal para biriminin değerinin arttırılmasıdır.

C) Ulusal para biriminin değerinin düşürülmesidir.

D) Hükümetin üreticileri korumak ve onları teşvik etmek amacıyla para veya parasal değere sahip şeylerle karşılıksız olarak yaptığı yardımdır.

E) Devletin ödeme gücünü kaybetmesinden dolayı, borçlarını ödeyemeyeceğini ilan etmesi ve ötelemesidir.

9- Aşağıdakilerden hangisi yeni kurulan bakanlıktır?

A) Ekonomi Bakanlığı

B) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

C) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

D) Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

E) Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı

10- 2012’de yapılan 84. Oscar ödüllerinde en iyi film, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yönetmen dalında ödül alan film hangisidir?

A) Hugo B) Avatar

C) Demir Leydi D) The Artist

E) Lâl Gece

11- Nisan 2012’de filyos çayı üzerindeki 61 yıllık tarihi köprünün çökmesiyle 15 kişinin hayatını kaybettiği yer neresedir?

A) Giresun – Dereli B) Kütahya - Simav

C) Van- Erciş D) Kırıkkale - Kesikköprü

E) Zonguldak - Çaycuma

12- Merkez Bankası Türk lirasının yeni simgesini hangi yıl kabul etmiştir?

A) 2006 B) 2007 C) 2008 D) 2011 E) 2012

13- İlk defa 1975 yılında katıldığımız ve 2012’de Azerbaycanda yapılan Eurovision şarkı yarışmasında Türkiyeyi hangi sanatçı temsil etmiştir?

A) Can Bonomo B) Yüksek Sadakat

C) Manga D) Tarkan

E) Ajda Pekkan

14- Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) Avrupa Merkez Bankası başkanı Mario Draghi

B) Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim

C) IMF Başkanı Christine Lagarde

D) BM Genel sekreteri Ban Ki-moon

E) NATO Genel sekreteri Kofi Annan

15- UNESCO 2012 ve 2013 yılını hangi tanınmış kişileri anma yılı ilan etmiştir?

A) 2012 Şair Nâbi ve Bestekar Itri, 2013 Piri Reis

B) 2012 Evliya Çelebi, 2013 Piri Reis

C) 2012 Piri Reis, 2013 Şair Nâbi ve Bestekar Itri

D) 2012 Şair Nâbi ve Bestekar Itri, 2013 Evliya Çelebi

E) 2012 Evliya Çelebi, 2013 Şair Nâbi ve Bestekar Itri

16- 2020 Yaz olimpiyat Oyunlarına İstanbulla birlikte aday olan şehirler hangisidir?

A) Londra, Madrid B) Londra, Atina

C) Madrid, Tokyo D) Maribor, Rio de Janeiro

E) Atina, Pekin

17- 2014 ve 2018 Dünya Futbol şampiyonasına ev sahipliği yapacak ülkeler aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2014 Brezilya, 2018 Rusya

B) 2014 Rusya, 2018 Brezilya

C) 2014 Rusya, 2018 Türkiye

D) 2014 Birezilya, 2018 Türkiye

E) 2014 Polonya, 2018 Rusya

18- 2012 yılında Referandumla Kuzey ve Güney olarak ikiye bölünen ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Libya B) Mısır

C) Yemen D) Sudan

E) Tanzanya

19- Tedavülde olan değeri en küçük ve en büyük madeni paralar aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1 Kuruş, 50 Kuruş B) 1 Kuruş, 1 TL.

C) 5 Kuruş, 50 Kuruş D) 5 Kuruş, 1 TL.

E) 5 Kuruş 10 TL.

20- AB’nin 82 Milyonluk nüfusuyla en kalabalık ülkesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) İngiltere B) Almanya

C) Fransa D) Hollanda

E) İspanya

21- 2012 Avrupa Futbol şampiyonası hangi ülkede yapılmıştır?

A) Türkiye B) İngiltere

C) İspanya D) Fransa

E) Polonya ve Ukrayna

22- Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin Haziran 2012’de ‘diyalog ortağı’ olarak kabul edildiği ŞANGHAY İşbirliği Örgütü üyesi ülkelerden biri değildir?

A) Çin B) Rusya

C) Kazakistan D) Tacikistan

E) ABD

23- Dünya ekonomisinde en büyük üç ülkenin büyükten küçüğe sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?

A) Almanya, İngiltere, Japonya

B) Çin, ABD, Almanya

C) Çin, ABD, Japonya

D) ABD, Çin, Japonya

E) ABD, Japonya, Almanya

24- Türkiye’nin ilk yerli insansız hava aracının adı nedir?

A) Atak B) Şahin C) Anka D) Avcı E) Baykuş

25- Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB BaşkanI

B) Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD başkanı

C) Prof. Dr. İlber Ortaylı, Topkapı Sarayı Müsesi başkanı

D) Hakan Fidan, MİT müsteşarı

E) Prof.Dr. Aysel Işıl Karakaş, Avrupa İnsan Hakları yargıcı

26- Paris’te yapılan 2011 dünya halter şampiyonasında altın madalya alan haltercimiz kimdir?

A) Mete Binay B) Nurcan Taylan

C) Halil Mutlu D) Taner Sağır

E) Erol Bilgin

27- 4 yılda bir yapılan milletvekili seçimleri (genel seçimler) hangi yıl yapılacaktır?

A) 2012 B) 2013 C) 2014 D) 2015 E) 2016

28- 2012 Uluslararası İzmir film festivalinde en iyi film ödülü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Lâl Gece B) Tepenin Ardı

C) Nar D) Güzel Günler Göreceğiz

E) Zenne

29- BM’nin, insani gelişmişlik endeksi en yüksek olarak seçtiği ülke hangisidir?

A) Norveç B) Almanya

C) Japonya D) Kanada

E) İsveç

30- En fazla petrol rezervine sahip ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Irak B) İran

C) Suudi Arabistan D) ABD

E) Kuveyt

31- Nüfusa göre İstanbul ve Ankara’dan sonra en büyük illerin sıralaması hangisidir?

A) Bursa, İzmir, Konya B) İzmir, Konya, Bursa

C) İzmir, Adana, Konya D) İzmir-Bursa-Adana

E) Konya, İzmir, Bursa

32- 2012 Mayısta tasarruf amaçlı ‘akıllı savunma sisteminin’ görüşüldüğü NATO toplantısı hangi şehirde yapılmıştır?

A) Chicago B) İstanbul

C) Londra D) Pekin

E) Meksika

33- Aynı zamanda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Başkanı da olan Sayıştay başkanı kimdir?

A) Hüseyin Karakullukçu B) Ali Alkan

C) Recayi Akyel D) Haşim Kılıç

E) Cemil Çiçek

34- Aşağıdakilerden hangisi Unesco’nun Türkiyedeki ‘Dünya Mirasları’ listesine 2011’de girmiştir?

A) Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi

B) Divriği Ulucami ve Darüşşifası

C) Troya(Truba) antikkent

D) Nemrut dağı

E) Zeugma Antik kenti

35- 2012 Jameson Dublin Uluslar arası Film Festivalinde en iyi yönetmen ve 64. Cannes Film festivalinde “Bir Zamanlar Anadolu’da” isimli filmiyle Jüri Büyük Ödülü alan Türk yönetmen kimdir?

A) Reis Çelik B) Nuri Bilge Caylan

C) Fatih Akın D) Çağan Irmak

E) Reha Erdem

36- 5 yılda bir yapılan mahalli idare seçimleri (yerel seçimler) hangi yıl yapılacaktır?

A) 2012 B) 2013 C) 2014 D) 2015 E) 2016

37- Türkiyenin ihracat ve ithalatıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) En fazla ihracat İngiltere, ithalat Almanya

B) En fazla ihracat Irak, ithalat Rusya

C) En fazla ihracat Irak, ithalat Çin

D) En fazla ihracat Almanya, ithalat Rusya

E) En fazla ihracat Rusya, ithalat Almanya

38- 2012 Haziranda hayatını kaybeden, Mihriban türküsünün söz yazarı ve Türk dünyasının önemli şairi kimdir?

A) Fazıl Hüsnü Dağlarca

B) Ahmet Hamdi Tanpınar

C) Abdurrahim Karakoç

D) Arif Nihat Asya

E) Can Yücel

39- Aşağıdakilerden isim ve görev eşleşmelerinden hangisi yanlıştır?

A) Maliye Bakanı - Mehmet Şimşek

B) Meclis Başkanı - Cemil Çiçek

C) Anayasa Mahkemesi Başkanı - Haşim Kılıç

D) Merkez Bankası Başkanı - Doç.Dr. Erdem Başçı

E) Ekonomi Bakanı - Ali Babacan

40- Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Expo 2020’ye aday gösterilen şehir İzmir’dir.

B) Avrupa Birliği Turizm Teşkilatı tarafından “2013 Arap turizm başkenti” olarak seçilen şehir Bursa’dır

C) 2013 Türk dünyası kültür başkenti seçilen şehir Eskişehir’dir.

D) 2012’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından seçilen en temiz kent İstanbul’dur

E) 2012 Avrupa spor başkenti seçilen şehir Ankara’dır.

1-A
2-C
3-D
4-B
5-C
6-C
7-B
8-B
9-A
10-D
11-E
12-E
13-A
14-E
15-A
16-C
17-A
18-D
19-B
20-B
21-E
22-E
23-E
24-C
25-B
26-A
27-D
28-C
29-A
30-C
31-D
32-A
33-C
34-A
35-B
36-C
37-D
38-C
39-E
40-E

Canım bence konunun işleyişini bu şekilde yapma. kendi adıma ben karalamadan tek bi soru bile çözemem çünkü. diğer topiclerde olduğu gibi konu konu çizelge olayı mantıklı geliyor bana. diğer iki topicte de aktifim ve bu yol insanı müthiş hırslandırıyor. yok ben uğraşamam diyorsan da birbirimizi motive edebiliriz.

Back