Kpss/b 2008

tarih ve coğrafya için de ihtiyaç testlerini alıcam
size de öneririm.

Arkadaşlar lütfen bana kızmayın ama konuların içeriklerini karıştırıyoruz.
Eğitim ve kadın bölümünde zaten kpss kitap öneri konumuz var.
Herkes kpss hazırlıkta kullandıkları kitap tavsiyelerini oraya yazıyor.
Buraya da takıldığımız soruları yazalım ve birbirimize yardım edelim.

merhaba matematik sorum var yardımcı olabilecek var ise;

* hakan parası ile 5 gömlek 2 pantolon veya 2 gömlek 3 pantolon alabiliyor.
hakan parasının yamamı ile kaç gömlek alabilir?

a) 8 b) 9 c)10 d)11 e)12

merhaba matematik sorum var yardımcı olabilecek var ise;

* hakan parası ile 5 gömlek 2 pantolon veya 2 gömlek 3 pantolon alabiliyor.
hakan parasının yamamı ile kaç gömlek alabilir?

a) 8 b) 9 c)10 d)11 e)12

Canım inşallah doğrudur. Ben aşağıdaki gibi çözdüm:
Gömlek=x Pantolon=y olsun şimdi ilk durumda 5x+2y ikinci durumda 2x+3y parası eşit olduğuna göre iki durum birbirine eşit olacaktır. O zaman;
5x+2y=2x+3y
5x-2x=3y-2y
3x=y
yani Hakan bir pantolon parasına üç gömlek alabiliyor.
Bu durumda 5x+2y denkleminde y gördüğümüz yere 3x yazarsak 5x+2(3x)=5x+6x=11x
Hakan parasının tamıyla 11 gömlek alabilir
Çözüm (d) şıkkı

teşekkürler seldacım evet doğru şık " d " şıkkı ama soruyu çözme yolunu bilememiştim onu da sen gösterdin çok teşekkürler

Kızlar bir birlgi vermek istedi sizlere.. D_smartta bugün keşfettim z tv diye bir tv var orda kpss ile ilgili program var hoca eşliğinde sorlar soruluyor ve cevaplar var ders çalışma programı bence burdan yararlanabilinilir ben yaklaşık yarım saat göz gezdirdim gayet güzel ve açıklamalı tavsiye ederim unutmayım d_smart z tv

1. Bir malın satış fiyatı üzerinden %10 indirim yapılırsa %17 kâr ediliyor. Bu mal indirim yapılmadan satılırsa yüzde kaç kâr edilir ?
a)20 b)25 c)30 d)24 e)32
2. Bir satıcı malının 1/3’ünü %20 kârla satıyor. Zarar etmemesi için geri kalan malı en fazla % kaç indirimle satabilir ?
a) 18 b)15 c) 12 d)10 e) 9

Bu sorunun çözümünü kim bana anlatabilir?

ben anlamıyorum pek problemlerden zaten branşımdan uzak anlasam yardımcı olmak isterdim.

klasörler indirdim tamam ama içleri boş ne pdf neden word dosyası var sadece klasörrler var ders adları yazılı okdar??? neden
yada başka kpss notları içeren adres biliyormusunuzz?

edda bu programlarin hepsi kurulumu bilgisayarinda ?;Gerekli programlar: winrar,adobe acrobat,office programları

bayanlar bana geçmiş yılların lisans düzeyinde memurluk atamalarındaki min ve max puanları ile öğretmenlik atamalarının min ve max puanları lazım.google da aratıyorum ama bir türlü bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler....

ösym nin sitesine gir
kpss bölümüne gir
arşivden hangi yılı istiyorsan gir
yerleştirmedeki puanlarda yazıyor.
aradığın bunlardır umarım

yok canım onlar değil.onlara bakmıştım.meb in sitesine de baktım.yok yok yok...ama yinede teşekkürler canım kaç kişi görüntülemiş de cevap yazma tenezülünde bulunmamış........

Canım MEB'in sitesinden solda bir kutucuk var bakanlık birimleri yazan oradan personel genel müdürlüğünü seçiyorsun,açılan sayfada solda sayısal veriler yazan yeri tıklarsan geçmiş dönem öğretmen atamlarına ilişkin puanları bulabilirsina.s.

Puanları farklı başlıklar altında toplamışlar fakat başlıklar biraz kafa karıştırıcı içeriğini tam anlaşılmıyor bazen fisfisfis en iyisi hepsini bilgisayara indirip tek tek incelemek.Ben geçen yıl öyle yapmıştım az da olsa fikir veriyor insana kolay gelsin ve hakkında hayırlısı olsun dilerima.s.

Canım MEB'in sitesinden solda bir kutucuk var bakanlık birimleri yazan oradan personel genel müdürlüğünü seçiyorsun,açılan sayfada solda sayısal veriler yazan yeri tıklarsan geçmiş dönem öğretmen atamlarına ilişkin puanları bulabilirsina.s.

sağol canım bir bakayım

X