KPSS Atananlardan tavsiyeler

esra3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
646
328
merhaba arkadaşlar

forumda kpss ye hazırlanan bir çok arkadaş var,bende onlardan biriyim.
hem yol gösterme hem de motivasyon açısından kazanan arkadaşlarda buraya nasıl hazırlandıklarını,ne şartlarda hazırlandıklarını,kaç yaşında kazandıklarını vb. yazarlarsa bizler içinde çok güzel olur diye düşündüm..

şimdiden herkese teşekkürler

faydalı olması dileğiyle..

kızlar bu guruptada yıne sadece biz varız sanırım
neyse inş. biz atanırız da biz yazarız buralara

kpss ye nasıl çalıştınız ve nasıl kazandınız kaçla atandınız?

ah bu kpss seni başaracağım hayırlısıyla ALLAH nasip de ederse atanacağım inşallah amin

merhaba arkadaşlar,

ben geçen yıl kpss den tekniker olarak atandım 30 yaşındayım 87 puanla ilk tercihime yerleştim. eğer size yardımcı olabilirsem çok sevinirim. kpss yi kazanma şartlarından biri sabır. ben tam 10 yıl uğraştım liseden mezun olduğumdan buyana hep girdim ama başarılı olamadım çünkü düzenli çalışamıyordum. 2009 da özel bir kurumda çalışmaya başladım işim hem çok yorucu hemde maaşım çok azdı. verdiğim emeğe değmiyordu. ve birgün karar verdim kpss yi kazanacaktım eşime açtım konuyu istifa edip sınava hazırlanmak istiyorum dedim. eşimde bana destek oldu ve ders çalışma süremde hep motive etti beni. işten istifa ettim 6 yıldır çalışıyordum orada sigortam yatıyordu maaşım azdı ama düzenliydi. etraftan kızanlar oldu kazanmak kolaymı iş bulmak kolaymı neden elindeki işi kaybettin diye ama kazanacağıma hep inandım aksini hiç düşünmedim. buarada iki kızım var biri 4 diğeri 10 yaşında. annem ve kayınvalidemden çocuk bakımı konusunda yardım istedim. onlarda yardımcı oldular sağolsunlar. 8 ay boyunca sabah büyük kızımı okula gönderdim küçüğüde eşimle ya anneme ya kv deye gönderdim. 7:30 da kahvaltı yapıp en geç 9 da dersin başına oturuyordum taaki akşam eşim ve çocuklar gelene kadar. kendime günlük hedefler koyuyordum ve elimden geldiğince hedefleri gerçekleştiriyordum. ilk 3 ayda konuları bitirdim son 5 ayda günlük en az 300 soru çözdüm matematikte takıldığım konularda you tube den faydalandım. elimde hep çeşitli kaynaklardan kitaplar vardı çoğunu eşden dosttan topladım hatta birgün çöpün kenarında kpss kitabı koymuşlar çekinmedim aldım çöpten onuda bitirdim. bi söz var çok hoşuma gider ''zirveye tırmanmak zordur ama manzara yükseklerden izlenir'' bu yazıyı buz dolabımın üzerine yapıştırdım. bu süreçte eşimden allah razı olsun hiç bir konuda sıkıntı vermedi evimin temizliğini aksattım çoğu zaman yemek yapamadım dışardan yedik kahvaltılıklarla idare ettik.
ve sınav günü geldi sınavdan bir gün önce çocukları anneme bıraktım akşam erken yatmam gerekiyordu ama heyecandan uyuyamadım miğdeme sancılar giriyordu eşim beni rahatlatmaya çalışıyordu ama nafile. sabah erkenden kalktık güzel bir kahvaltı yaptım bir fincan türk kahvesi içtim enerji versin diye. ve sonunda başardım bir yıllık memurum çok şükür.
iş te böyle arkadaşlar benim kpss maceram böyleydi ama mücadelem bitmedi bu sene ygs ye gircem 4 yıllık fakülte okuyup sonrasında şube müdürlüğü sınavlarına hazırlanıcam. inşallah sizde başarılı olursunuz. azminizi, sabrınızı ve motivasyonunuzu hiç kaybetmemeniz dileğimle allah yardımcınız olsun.

Bravo diyorum size bende 28 yasimdayim bir tane bebisim var yaramaz malesef destek olan yok calisma konusunda esim ders calis kpssye gir diyo ama oda yogun calistigi icin ilgilenemiyo ben elimden geleni yapmaya calisiyorm su an pek ilerleme kaydedemedim ama bir sekilde olacak oyle yada boyle insallah sizin gibi birgun bende yazabilirim basari macerami

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…