- 9 Temmuz 2015
- 1.558
- 3.010
- 34
- Konu Sahibi Gerginbiri35
Kpss konusunda deneyimli yada ilk kez hazırlanacak tüm eğitim fakültesi mezunu veya formasyonlu arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum beraber hazırlanalım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
güzel bir paylaşım olmuş canım SağolBULDUĞUM UFAK BİR BİLGİYİ PAYLAŞIYORUM...MUTLAKA OKUYUN. KPSS’DE YÜKSEK PUAN ALMANIN 10 PÜF NOKTASI
1- KPSS’ye Çalışmaya Zamanında Başlayın Birçok öğrencinin yaptığı yanlışı siz yapmayın. Nedir bu yanlış? Sınava bir iki ay kala çalışmaya başlamak…
Eğer KPSS’den yüksek puan almak istiyorsanız 8-10 ay öncesinden çalışmaya başlayın; çünkü öğrendiklerinizin tamamen oturması uzun bir süre gerektirir.
2- KPSS’den Başka Bir Hedefiniz Olmasın KPSS’ye hazırlanırken, aynı zamanda ALES, KPDS, yüksek lisans, ikinci üniversite gibi hedefleriniz veya faaliyetleriniz olmasın..
3- Kendinizi Bir Anda Bıktırıp, Sonra Gevşemeyin Yine yapılan bir yanlış, büyük bir hevesle başlayan aşırı çalışma ve sonradan bırakmadır. İlk günler bir-iki saatle başlayıp yavaş yavaş çalışma temponuzu artırın.
4- Matematik Bilgilerinizi Oturtun Öğrenilmesi uzun bir süreç isteyen ilk derslerden bir tanesidir matematik. Bunun için de matematik çalışmaya zamanında başlamak ve asla pes etmemek gerekir.
5- Başarı Ayrıntılarda Gizlidir KPSS’den yüksek puan alanların ayrıntılara önem veren kişiler olduğu bilinmektedir. Geneli herkes bilir; önemli olan özele girmektir. Çoğu defa sorular hiç umulmayan ayrıntılardan gelir?
6- Özet Çıkarmaya Üşenmeyin KPSS’de başarılı olmak için mutlaka çalıştığınız konuların özetlerini çıkartıp notlar tutun. Bu sayede kolay tekrar etme şansınız olur.
7- Konuları İyice Kavramadan Testlere Geçmeyin Çok soru çözmeniz gerekiyor tabii ama konular üzerinde iyice çalışıp anlamadan sorulara geçerseniz çok zorlanırsınız. Ve daha da önemlisi zaman kaybedersiniz.
8- Herhangi Bir Dersi Gözden Çıkarmayın KPSS’den yüksek puan almak istiyorsanız, zor kolay ayrımı yapmadan bütün derslere yoğunlaşmalısınız.
9- Deneme ve Test Çözmek İçin Zamanınız Kalsın Konularınızı bitirmek için son günleri beklemeyin. Sınava üç ay kala, konularınız bitmiş olsun. Artık bol bol soru çözüp, denemelerle kendinizi deneyin ve eksik konularınızı tekrar gözden geçirin.
10- Zamanla Yarışın KPSS’de çoğu aday zamanın yetmediğinden şikayetçi olur. Bunun de yöntemi denemelerde kendinize zaman kotası koymak yani zamanla yarışmaktır. Bu sayede zaman konusunda da egzersiz yapmış olursunuz
Rica ederim bulduklarımızı sayfamızda paylaşalım beraber ilerleyelim birbirimizi şevklendirebileceğimizi düşünüyorumgüzel bir paylaşım olmuş canım Sağol
Harikasın yazdığın cevap için teşekkür ederim bunu duymak benide mutlu etti evdemi çalışmıştım yoksa dershane gibi bir destek aldın mı acabasenın paylaştığın bu püf noktalarını farkında olmadan yaparak 92.434 puan aldım cnm odaklanmak en onemlısı ben o donem anasıfı ogretmenlıgı de yapıyordum ama kpss ıle anasınıfını hıc karıstıormadım gece 3 lere kadar deneme cözdugumu bılırım ama programlıydım gezmemı tozmamı da yapıordum hepinize canı gönulden basarılar dılıyorum bu arada bransım fen bılgısı ve 2010 da atanması en zor bolumlerden bırıydı ama bu durum sadece benım motıvasyonumu arttırdı :)
hayır dersaneye gıtmedım cunku matematık turkçe cografya sorunum yoktu tarıhte ve anayasada sıkıntı vardı onu da çalışarak hallettım egıtım bılımlerı ıcın basladım ama baktım hocaların benden cok da bı ustunlugu yok bana katacak bırseyı yok bıraktım onu da kendım hallettım nerden bu kanıya vardın dıyeceksın sordugum soruları net bısekılde cevaplayamayan kpssye bıle gırmemıs öğretmenler egıtım anlatmaya calısıyorlardı onu farkettım ınsan once kendıne guvenmelı benceHarikasın yazdığın cevap için teşekkür ederim bunu duymak benide mutlu etti evdemi çalışmıştım yoksa dershane gibi bir destek aldın mı acaba
Benim için de dershane sadece beni yönlendirmesi teşvik etmesi açısından olabilir onun dışında bende çok faydalı bulmuyorum...bir sorum daha var sence tahminen 80puana ulaşmak için 85bet civarı yeterli mihayır dersaneye gıtmedım cunku matematık turkçe cografya sorunum yoktu tarıhte ve anayasada sıkıntı vardı onu da çalışarak hallettım egıtım bılımlerı ıcın basladım ama baktım hocaların benden cok da bı ustunlugu yok bana katacak bırseyı yok bıraktım onu da kendım hallettım nerden bu kanıya vardın dıyeceksın sordugum soruları net bısekılde cevaplayamayan kpssye bıle gırmemıs öğretmenler egıtım anlatmaya calısıyorlardı onu farkettım ınsan once kendıne guvenmelı bence
cnm bısaey ıymem cunku benım zamanımda farklıydı 120 gk gy 120 egıtım vardı ben 108 gk gy 106 eb netım vardı 92 aldımBenim için de dershane sadece beni yönlendirmesi teşvik etmesi açısından olabilir onun dışında bende çok faydalı bulmuyorum...bir sorum daha var sence tahminen 80puana ulaşmak için 85bet civarı yeterli mi
Merhaba ben de 2017de ilk kez gireceğim 3.sınıfa geçtim sınıf Öğretmenliği. Burdaki paylaşımlarla bilgilenmek iyi olur bence de :)Kpss konusunda deneyimli yada ilk kez hazırlanacak tüm eğitim fakültesi mezunu veya formasyonlu arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum beraber hazırlanalım
Çok motive edici bir cevap ben de dershane düşünmeden kendim çalışmayı düşünüyorum temelim var sadece unuttum konuları yeniden konu çalışmak ve bol soru çözmek gerekiyor. Fakat şuna takılıyorum dershaneye gitmezsem yapamadığım soruları kime soracağım ?hayır dersaneye gıtmedım cunku matematık turkçe cografya sorunum yoktu tarıhte ve anayasada sıkıntı vardı onu da çalışarak hallettım egıtım bılımlerı ıcın basladım ama baktım hocaların benden cok da bı ustunlugu yok bana katacak bırseyı yok bıraktım onu da kendım hallettım nerden bu kanıya vardın dıyeceksın sordugum soruları net bısekılde cevaplayamayan kpssye bıle gırmemıs öğretmenler egıtım anlatmaya calısıyorlardı onu farkettım ınsan once kendıne guvenmelı bence
canım artık bu cok basıt feyste kpss öabt soru cevap gurupları var onlara gır her turlu sorunu cevaplarlar eger dersaneye gıtmeyeceksenÇok motive edici bir cevap ben de dershane düşünmeden kendim çalışmayı düşünüyorum temelim var sadece unuttum konuları yeniden konu çalışmak ve bol soru çözmek gerekiyor. Fakat şuna takılıyorum dershaneye gitmezsem yapamadığım soruları kime soracağım ?
Hmm evet görmüştüm boş vakit bulduk mu facede harcarız o zaman :)canım artık bu cok basıt feyste kpss öabt soru cevap gurupları var onlara gır her turlu sorunu cevaplarlar eger dersaneye gıtmeyeceksen
Dershanede hocalarla hem eğlenceli hem birebir çözülürdü hey gidi günlerHmm evet görmüştüm boş vakit bulduk mu facede harcarız o zaman :)
Bencede hem burda hem facete yardımlaşılan gruplar var oralarda hep birlikte kpssye hazırlanılır disiplin çok önemli ve erken başlamakcanım artık bu cok basıt feyste kpss öabt soru cevap gurupları var onlara gır her turlu sorunu cevaplarlar eger dersaneye gıtmeyeceksen
dısıplınnn konu calışma ısını son ıkı ay kalaya kadar bıtırın tavsıyem ıkı ay kala zerre eksıgınız olmasın o son ıkı ayda sureklı deneme cozun hergun bır veya en fazla ıkı tane sureyı de gercek sınavdakı gıbı tutun çoooook faydasını göreceksınızBencede hem burda hem facete yardımlaşılan gruplar var oralarda hep birlikte kpssye hazırlanılır disiplin çok önemli ve erken başlamak