• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpek Dileri damakta gml kalpta onu yaptran var m ?

anthemiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
389
1
96
İstanbul
benim köpek dişlerim çıkmadı damakta gömülü kaldı hala süt dişi var bu sene yaptırmayı düşünüyorum görünüm olarak kötü durmuyo dikkatte çekmiyo ama zaman ilerledikçe düşücek ve orası boş kalıcak dedi doktor . bu süt dişleri çekilicekmiş tel takılıp damağı açıp dişleri yerine getirceklermiş. ama sanırım ağrısı bol bi iş yaptıran varsa veya bi bilgisi olan anlatsın korkmaya başladım mafoldumben

aynı problem.köpek dişim ameliyatla alındı benimki çok yukarıdaydı 2 saat sürdü ameliyat zordu .1 ay sonra tel takıldı şuanda 6 aydır takılı boşluk doldu ve çokgüzel gözüküyor 6 ay daha kalacak

ameliyattan sonra ağzımın içine tuhaf bi damaklık takıldı tellerle 1 hafta kaldı yüzüm hafif şişti ısıramadım yemekleri çorba içtim hep dikişler alındı 2 hafta sonra yavaş yavaş geçti ağrıkesicilerle hafifliyor ağrısı dediğim gibi ameliyattan hiç farkı yok ama gerekliydi yani o gömük diş ileride içerde tümör yapabiliyormuş şimdiçok rahatım tellerin hiç zorluğu yok ama deyiyor kesinlikle zahmetine
bu arada ben üniversite hastanesinde doç a yaptırdım sinirler olduğu için tehlike olabiliyor iyi bi yerde yaptır

ay kızlar benimde sol köpek dişim damakta yaaa.
benimkide düşmedi çürümüştü çektirdim yerine protez diş taktırdım tabii film falan çekilmeden yapıldı bu işlem.özel muayenede.şimdi dmaakta dişin uç kısmı dilime geliyo.tam çıkmadı ama.sinizüt var diye biliyodum ben o diş sünüslere baskı yapıyomuş ve ağrı yapıyo.sinizüt te yokmuş.
nasıl aldıracam bilmiyorum çok korkuyorum diş doktoru fobim var o dişlerimi çektirirken bile baygınlık geçirdim of yaaaaa çok mu zor ameliyat
ayrıca alt 20 lik dişlerimde çıkamıyomuş kemiğe denk geliyomuş onlarda iltahap yapmış onlarıda aldırmam gerekiyomuş.ateş baş ağrısı yapıyo
ben yandım yaniii
napacam bilmiyorum

işimiz zor gerçekten
bende iyi bi yere yaptırmayı düşünüyorum önemli şey çünkü sen kurtuldun rainmistik bittiğine sevindim
koalaa senle kaderimiz aynı bende korkuyorum aslında okdarda korkucak bişey yok ama içeri girerken bi heycan basıyo bende onu diyorum köpek dişlerim çıkmadı 20lik dişlerimde çıkmaz :)

sağol bu arada benim alt damakta nerdeyse boğazıma yakın bir yerde birtane daha var ama o sinirden geçiyormuşve felçolma tehlikesi varmışüzde kabul etmedim bu yüzden alta tel takmadılar napalım o tehlikeyi göze alamam

kızlar benimki hemen ön dişimin yanında
yani ön dişimin arkasında diş etimin hemen yanında ucu.kök kısmıda köpek dişimin yanındaki 2 diş sonrasında oda diş etime yakın

eşi,me kalsa hemen ama ben çok korkuyorum ıspartaya gidip yatıracam antalyada doktorlar hep ıspartaya sevk ediyo diş fakültesi var orda.ama ne zman yaptıracam bilmiyorum yaaa

Tam aradıgım konu.
Benimde sol köpek dişim cıkmamıstı süt dişimi cektirdim ve suanda üst dişlerimde tel var. Bikac ay sonra yarılcak sanırım damagım. Ameliyat gecirenler cok acıdı mı? :/ Bildigim kadarıyla cerraha ortodontistimizde gidiyormus cerrah yarıyor ortodontistte damagın icine braket takıyormuş ve diş iniyormuş.

ewet o işlem dediğin gibi oluyomuş bende sordum dişi çektirmek tel takılması problem değilde damağı açmaları biraz korkutuyo alışabildinmi sen

sağol bu arada benim alt damakta nerdeyse boğazıma yakın bir yerde birtane daha var ama o sinirden geçiyormuşve felçolma tehlikesi varmışüzde kabul etmedim bu yüzden alta tel takmadılar napalım o tehlikeyi göze alamam

benim üst dişim içinde aynı şeyi söylemişti doktor felç geçirebilme tehlikesi war,ben dokunamam demişti kafamçokkarıştı yani şimdi bunda bi risk yokmu diyosun sen cnm ???

aynı operasyonu bende kısmen geçirdim.benim sadece damağım yarılıp süt dişim çekildi.7 dikişle kapatmıştı sanırım o bölgeyi.1hafta boyunca sabitleyici bir damaklık takmıştım damağım düşmesin diye.benim o kadar zor olmamıştı 30-45 dakika arası bir sürede olmuştum.ben ameliyat gibi tamamen uyutulmadım dişçim sadece alıcağı dişin çevresini uyuşturmuştu.sonrasında da çok fazla acı çekmedim.beni alışık olmadığım için dikişler daha çok tedirgin etmişti..

teşekkür ederim.benimde öyleydi.zamanın akışına bırakın hiç düşünmeyin düşününce ister istemez geriliyorsunuz herşey bir anda olup bitsin.şimdi bugünden o güne dönüp bakıyorum da üstünden nerdeyse 2 sene geçmiş..size de şimdiden geçmiş olsun:)

Back