Doğuma Hazırlık Kozyatağı Central Hospital’de doğum yapanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
2016 ve 2018 yıllarında iki doğum yaptım. Birincisi epidural normal doğum, ikincisi epiduralsiz normal doğum oldu. Doktorum Cengizhan Kolata. Hala kadın doğum doktorumdur kendisi.

Ben kadın doğum servisinden, ebelerinden vs ne kadar memnun kaldıysam çocuk servisinden o kadar nefret ettim.

Prosedürler vs değişebiliyor, doktorunuzla ya da asistanıyla görüşürseniz ne hazırlamanız gerektiğini daha sağlıklı olur.

Memnun kalmasına çok sevindim. Peki sezeryan öncesinde sormam gereken bişeyler var mı doktora ya da hemşireye? Bir de gecelik mi kullanmıştı yoksa pijama takımı mı 😇
Pijama aldı o daha kullanışlı oldugu icin gecelik ayaklara dolanıyor cok ben de hamileyim ben de pijama önden düğmeli tercih ettim hastane aşırı sıcaktı onu da göz önünde bulundurun yandık odada biz :) kadın askılıyla duruyordu odada.Doktorunuzla konusmanız lazm doktorunz kim ne tiip anestezi alacaksınz dogum ne zaman planlanıyor ? hastanelik bir durum değil ancak sunu biliyorum yeni dogan yogun bakım ünitesi en kapsamlı hastanelerden biri

Pijama aldı o daha kullanışlı oldugu icin gecelik ayaklara dolanıyor cok ben de hamileyim ben de pijama önden düğmeli tercih ettim hastane aşırı sıcaktı onu da göz önünde bulundurun yandık odada biz :) kadın askılıyla duruyordu odada.Doktorunuzla konusmanız lazm doktorunz kim ne tiip anestezi alacaksınz dogum ne zaman planlanıyor ? hastanelik bir durum değil ancak sunu biliyorum yeni dogan yogun bakım ünitesi en kapsamlı hastanelerden biri
Lokal olucak muhtemelen, soracağım hepsini 😊sezeryanda sonda takılıyor diye gecelik önerileri çok okudum da ondan sormak istedim aslında ben de pijamayı tercih ederim

Lokal olucak muhtemelen, soracağım hepsini 😊sezeryanda sonda takılıyor diye gecelik önerileri çok okudum da ondan sormak istedim aslında ben de pijamayı tercih ederim
sonda takılıyor evet anesteziden sonra takılıyor sonda zaten sondayı odaya geldikten 1 saat sonra cıkartmşlardı genel anestezi ile dogum olmuştu ayılıp kendine gelene kadar sonda vardı sonda cıktı ondan sonra pijamayı giydirmiştk biz

Çok sevindim. ilk doğumum olcağı için tecrübesizim doğumdan önce sormam gereken ne gibi şeyler var?Mesela dependi bazı hastaneler kendileri veriyomuş burada veriyolar mı? ya da süt sağma makinesi getirmeme gerek var mı? Sezeryan olacağım muhtemelen neleri düşünmem lazım önceden bilmek istiyorum 🙏🏻
Umarım hepimiz sağlıklı doğumlar gerçekleştiririz
Merhaba
Orada doğum yapamadım ama brnce depend siz alın. Evde de ilk günler lazım olabilir

Birşey daha sormak istiyorum babayı doğuma alıyorlar mı biliyor musunuz?

2016 ve 2018 yıllarında iki doğum yaptım. Birincisi epidural normal doğum, ikincisi epiduralsiz normal doğum oldu. Doktorum Cengizhan Kolata. Hala kadın doğum doktorumdur kendisi.

Ben kadın doğum servisinden, ebelerinden vs ne kadar memnun kaldıysam çocuk servisinden o kadar nefret ettim.

Prosedürler vs değişebiliyor, doktorunuzla ya da asistanıyla görüşürseniz ne hazırlamanız gerektiğini daha sağlıklı olur.
Çocuk servisinden çok şikayet var ya, siz ne gibi kötü tecrübeler yaşadınız 🤦🏼‍♀️

Bende fatmanur hanıma gidiyorum memnunum. Tek sıkıntı randevuyu bir ay öncesinden almak gerekiyor. Haftaya doğum yapıcam centralda sonra taze taze deneyimlerimi paylaşırım 😊
Ah sağlıkla kucağınıza alın inşallah 😍 ben de Fatmanur hanıma gidiyorum, 6 aylığız henüz. Heyecanla bekleyeceğim doğum sonrası yorumlarınızı 😍😍😍

Merhaba aslında sormak istediğim şeyler var :) ilk doğumum olcağı için tecrübesizim doğumdan önce sormam gereken dikkat etmem gereken şeyler hakkında bilgi verir misiniz? Mesela dependi bazı hastaneler kendileri veriyomuş burada veriyolar mı? ya da süt sağma makinesi getirmeme gerek var mı? Sezeryan olacağım muhtemelen neleri düşünmem lazım önceden bilmek istiyorum 🙏
Merhaba depend ped vs onla veriyor ama sağma makinesi vermiyor. Emzirme konusunda ısrarcı bir hastane. Sağma makinesine gerek yok çünkü ilk gün gelen süt cok katı oluyor

Merhaba öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucqğınıza alın. Ben orda doğum yapmadım ama dorduğunuz sorular genel sezeryan soruları. Öncelikle ilk gelen sütü bebeğinizin emmesi çok önemli o yüzden ilk sütünüzü zaten nerde doğum yaparsanız yapın emzirerek vermeye çalışın.( küvez de kalma ya da sizin sağlık probleminiz yoksa ) hastaneler depend vermiyor hasta bezi veriyor genelde siz yanınıza depend alın. Yanınızda da 2 gecelik/pijama mutlaka bulundurun. İlk gün için gecelik 2.gün için pijama götürebilirsiniz örneğin.

Çocuk servisinden çok şikayet var ya, siz ne gibi kötü tecrübeler yaşadınız 🤦🏼‍♀️
Valla çocukla ilgili hiç iyi tecrübem olmadı diyebilirim :)

Oğlum 2,5 aylıkken yeşil kaka yapmaya başladı. Acile yatırıp damardan antibiyotik tedavisine başlamamız lazım dediler. Saçma sapan konuşmayın diye çocuğumu kapıp çıktım dışarı.

İkincisi yine oğlumu düşmeyen ateşle acile götürdük. Nöbetçi doktor ile takipli doktorumuz (özel muayenehane) iletişim halindelerdi. Akciğer röntgeni çekildi. Zatüre teşhisi kondu. Kendi doktorumuz ilaç verdi, iğneye başladık. Ertesi gün kendisine kontrole gittik ve muayenede zatüre belirtisi bulamadı. Hatalı röntgen çekmişler.

Kendim acil durumlarda gidiyorum ama çocuklarımı bu son olaydan sonra asla götürmüyorum. Yine de acil düşme yaralanma bir durum olsa, götürürüm çünkü evime yürüme mesafesi. Allah ne düşürsün, ne yokluğunu göstersin diyeyim sen anla :)

Ben de Fatmanur hanıma gidiyorum çok memnunum ben de sezaryen olacağım inşallah herşey yolunda gider eşimin abisi orda doktor olduğu için sık sık gittiğimiz bir hastane ben genel olarak herşeyden memnunum babam daha önce orda ameliyat oldu hiç sorun yaşamadık inşallah doğumda biz de yaşamayız

Merhaba aslında sormak istediğim şeyler var :) ilk doğumum olcağı için tecrübesizim doğumdan önce sormam gereken dikkat etmem gereken şeyler hakkında bilgi verir misiniz? Mesela dependi bazı hastaneler kendileri veriyomuş burada veriyolar mı? ya da süt sağma makinesi getirmeme gerek var mı? Sezeryan olacağım muhtemelen neleri düşünmem lazım önceden bilmek istiyorum 🙏🏻
Annenin tüm ihtiyacını karşılıyorlar. Her istediğimde depend vermişlerdi hatta odaya da fazla fazla bırakmışlardı. Bebek için bez siz götüreceksiniz ama onu vermiyorlar. Süt sağma makinesine gerek yok gerek olursa orada verirler zaten yenidoğana süt sağılmaz. Bol bol emzireceksiniz. Benim doktorum Figen hanımdı iki kızım da normal doğdu. Ebeleri hemşireleri cok yardımcıydılar.

Ben dısarıdan doktorumla 2021 de normal dogum yaptım. Hastanenin ekstra hiç bi artısı yok. Ebesi çok negatifti adı Burcuydu sanırım. Sürekli gelip gidip normal dogum yapamayacağıma dair inanclarını sancı sırasında paylasıp bir de acı çektiğim için prenses gibi mi dogum yapacaksın acı cekeceğini bilmiyor muydun gibi şeyler söyleyip beni germişti ama en komiği covid testim negatif çıkmıştı ve dopumhanede ıkınma esnasında maskemi çıkardığımda doktoruma aaa negatif mi maske cıkarıyor ama ? Dedi şaka gibi bi kadındı doktorum bile şaşırdı . Ayrıca hastame ne hastane cıkısı veriyor ne depend vs hiçbise yok. Dogum sonrası sünnet yaptırmıştık üroloji doktorunu hele asla önermem iletişimi baya sıkıntılı konuşmaya üşenen ve hastayla muhattap olmayı böyle ek iş gören birisi.

2. Dogumumu subatta memorial atasehirde dısarıdan doktorumla yaotım cok memnunum

Çok sevindim. ilk doğumum olcağı için tecrübesizim doğumdan önce sormam gereken ne gibi şeyler var?Mesela dependi bazı hastaneler kendileri veriyomuş burada veriyolar mı? ya da süt sağma makinesi getirmeme gerek var mı? Sezeryan olacağım muhtemelen neleri düşünmem lazım önceden bilmek istiyorum 🙏🏻
Umarım hepimiz sağlıklı doğumlar gerçekleştiririz
2021 Ağustosta doğum yaptım. Kendi götürdüğüm dependleri olduğu gibi eve geri getirdim çünkü onlardakini kullandım. Doğum servisi çok iyi, yeni doğan hemşireleri çok iyi. Spinal sezeryan oldum, ondan da memnunum. Doktorum Figen hanımdan da çok memnunum. Sadece doğumdan sonra gelen çocuk doktoru keşke "sütün yetmez mama ver" demeseydi.
Doğum tarihi belliyse odanızı da ayırtın, son dakikaya bırakmayın derim. İyi doğumlar: )

2021 Ağustosta doğum yaptım. Kendi götürdüğüm dependleri olduğu gibi eve geri getirdim çünkü onlardakini kullandım. Doğum servisi çok iyi, yeni doğan hemşireleri çok iyi. Spinal sezeryan oldum, ondan da memnunum. Doktorum Figen hanımdan da çok memnunum. Sadece doğumdan sonra gelen çocuk doktoru keşke "sütün yetmez mama ver" demeseydi.
Doğum tarihi belliyse odanızı da ayırtın, son dakikaya bırakmayın derim. İyi doğumlar: )
Teşekkür ederim 🙏🏻 Doğumdan önce odalara bakılabiliyor mu benim taa haziranda bi kaç haftadan önce ayarlarsam geç olmaz heralde? Bir de sezeryana eşinizi aldılar mı?

Teşekkür ederim 🙏🏻 Doğumdan önce odalara bakılabiliyor mu benim taa haziranda bi kaç haftadan önce ayarlarsam geç olmaz heralde? Bir de sezeryana eşinizi aldılar mı?
Yok eşimi almadılar. Bu arada doğuma giderken sedyeyi süren bir erkek görevli dedi ki bir telefon verin ben çekeyim içerde. Annem telefonunu verdi, oğlumun o kadar güzel ilk fotoğrafları oldu ki doğumhanede: )
Odaları görmüştük biz, ama çok önceden rezervasyon yoktu diye hatırlıyorum, bi görüşün isterseniz

Yok eşimi almadılar. Bu arada doğuma giderken sedyeyi süren bir erkek görevli dedi ki bir telefon verin ben çekeyim içerde. Annem telefonunu verdi, oğlumun o kadar güzel ilk fotoğrafları oldu ki doğumhanede: )
Odaları görmüştük biz, ama çok önceden rezervasyon yoktu diye hatırlıyorum, bi görüşün isterseniz
Eşi niye almıyolar ya 😞

Kızlar hastane icin bilgi sahibi degilim ancak pijama konusu gecmis önden dugmeli ve kisa kollu alin çünkü serum takildigi icin uzun kolla rahat olmuyo hemsireler özellikle belirtiyor bunu bende o sekilde aldim doguma giderken.depend mutlaka alın yaniniza sagma makinasi felan almayin ilk sut yogun formda ve emmesi icn israrci oluyo genelde ebeler ve sezeryan dogumda dikisler olduğu icin cocugu rahat kavrayamiyorsunz egilemiyorsunuz bu sebeple emzirme yastigi mutlaka bulundurun.. hepinize simdiden hayirli saglikli doğumlar💜🙏.. bol bol uyuyun sonrasi azcik firtinali geciyoo☺️☺️😀

X