Kötü muhit

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

whshw

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2024
13
5
1
30
Şuan dikmen çankayada kirada oturuyorum. Kiram 25 000 tl. Ailemin sincanda evi var ev eski 30 yıllık. Şuan 2.5 milyon birikmişimiz var beğendiğim evler 6 milyon civarlarında. Babamın evine taşınıp 4 yıl kadar altın biriktirip o teminatın üstüne birazda kredi çekip ev almak mantıklı mı sizce. Babamın evinde bedava oturacağız. Şuan oturduğum ev muhiti çok iyi çok nezih. Ankaralılar bilir sincan ise oldukça kötü bir muhit. Orda 4 yıl kadar oturma fikri içimi daraltıyor. Sizce ne yapmak lazım ? Çocuğum yok

Ben olsam biraz düşümü sıkıp istediğim evi almak için dişimi tırnağıma takardım

baban madem o evi sana vermeye hevesli o evi kiraya verse kirasini sana verse olmaz mi? en azindan kiraya odedigin para azalir
ben senin yerinde olsam giderdim. sincan evet kötü bir yer ama arkadasim orada tokide is nedeniyle - cocugu da orada. senede bir ben gidiyorum, masal adasi falan es dost bulusup zaman gecirilecek büyük bir yesil alan. öyle cok igrenc, cok yasanmayacak bir yer gibi durmuyor uzaktan. arkadaşımdan da duymadim "niye geldim, burasi şöyle kötü böyle kötü" diye yakinmalar...
ben olsam her ay 25bin kira verene kadar baba evinde bedava yaşamayı tercih ederdim muhiti kötü de olsa. Kendinizi odullendirmek icin yilda bir de bu 25 binin bir tanesiyle yurtdisi tatili yaparsiniz

Baba evinde bedava kalmak düşüncesi gayet cazip.
Bir arkadaşım akrabasının evinde bu şekilde kalarak İstanbul şartlarında daire sahibi oldu.
2 sene gibi kısa zamanda başarmıştı bunu, eşi ile birlikte çalıştıkları için.
Şimdi o ilk aldıkları daireyi de sattılar, çok daha iyi daha geniş rahat edecekleri başka daire aldılar.
Keyifleri gayet yerinde.

Hazır çocuk yokken bu işleri yapmak daha kolay.
Çocuk doğduktan sonra, onun ihtiyaçları hastalıkları, giderleri derken bakıyorsun ki kenara attığın meblağlar azalıyor.
Tavsiyem bu konuyu değerlendirin, sonra da gönlünüze göre bir eviniz olsun inşallah.

Keşke benim de olsa böyle fırsatım. Çocukluk ve ilk gençlik yıllarım Ankara’da geçti iyi bilirim Ankarayı. Sincan evet kötü yer. Ama kiracılıktan nefret ediyorum. Kuştepe, fikirtepe , esenyurt gibi asayiş problemi olan bir muhit olmadığı sürece kötü semte 4 yıl dişimi sıkardım ben.

Sincan selefi dolu doğru dürüst yürüyecek sokak yok ben olsam gitmezdim. Sincan'da değilim ama benim oturduğum semt de yürünecek yer bile değil maalesef. İyi düşünün

Şuan dikmen çankayada kirada oturuyorum. Kiram 25 000 tl. Ailemin sincanda evi var ev eski 30 yıllık. Şuan 2.5 milyon birikmişimiz var beğendiğim evler 6 milyon civarlarında. Babamın evine taşınıp 4 yıl kadar altın biriktirip o teminatın üstüne birazda kredi çekip ev almak mantıklı mı sizce. Babamın evinde bedava oturacağız. Şuan oturduğum ev muhiti çok iyi çok nezih. Ankaralılar bilir sincan ise oldukça kötü bir muhit. Orda 4 yıl kadar oturma fikri içimi daraltıyor. Sizce ne yapmak lazım ? Çocuğum yok
Siz bu konuyu "Kötü Muhit"geçen hafta da açmıştınız.

Babanızın evinin kira geliri ne kadar ve ailenizin evine geçerseniz ailenize kira ödeyecek misiniz?

Beğendiğiniz evi almayın da başka bir ev alın ilk etapta sonra satar üzerine koyar istediğiniz evi alırsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X