Aynı durumdayım. Çıldırmak üzereyim o odanın kapısının önünden geçmek bile istemiyorumBadana ve uzun süre havalandırma çare olabilir.
Bana geçen gün bir misafir geldi 1saat oturdu. Koltukların kılıflarıni yikadim hala o koltuğa oturamıyorum odada koku var gibi geliyor. Pis desen değil temizlik değil Allahim sabir ver diyorum
Her yeri koklqyarak kaynagi aramaniz lazim.Baska turlu bulmaniz zor.Acaba eşyasını mı unuttu diye heryere baktım yok. İdrarını tutamayacak biri değildi. Kaldı ki sildim. Çıkması gerekmez miydi?
Badana yaptırmak,eğer mümkün değilse duvarları silebilirsini,Evimin bir odasında yaklaşık olarak 6 ay boyunca bir başkası misafir olarak kaldı. Şuan o oda çok fazla kokuyor gibi geliyor. Havalandırdım çıkmadı. Koku sıktım çıkmadı. Koltuğu sildim çıkmadı. Nasıl kokuyu çıkarabilirim yardımcı olur musunuz?
Ay bir saatte nasıl kokutabilir ya koltuğu
Paketten karbonatı olduğu gibi koltuğa döküp 5-6 saat sonra elektrik süpürgesiyle çekip alacak mıyız?Bir insan nasıl kokabilir ki gittikten sonra bile bütün eşyalara duvarlara kokusu sinsin? Nasıl bir insandı merak ettim açıkçası.
Mobilyaların kumaş kısımlarının üzerine bolca ve homojen bir şekilde karbonat döküp 5-6 saat bekletirseniz kokuyu emer. Olmuyorsa son çare mobilyaları atın.
İnşallah bir yolunu bulup, kurtulursunuz o kokudan artıkCamı, kapısı açık kaç gündür inanın dediğiniz gibi sildim hatta kurumak bilmedi koltuk
Onu da deneyeceğim. Eğer olmazsa boyatıcam başka çarem kalmadıBadana yaptırmak,eğer mümkün değilse duvarları silebilirsini,
Ben şekerli vanilin döküp denedim işe yaramadıPaketten karbonatı olduğu gibi koltuğa döküp 5-6 saat sonra elektrik süpürgesiyle çekip alacak mıyız?
Evet aynen öyle. Ama homojen bir şekilde yayın ve bolca dökün.Paketten karbonatı olduğu gibi koltuğa döküp 5-6 saat sonra elektrik süpürgesiyle çekip alacak mıyız?
Hanımefendi, öyle olmaz. Kötü kokular asidiktir genelde ve karbonat pH nötralizeri olarak iş görüyor, kötü kokuları emiyor. Tamamen kimyasal bir olay. Vanilin, deterjan vs bir şeyler döktüğünüzde kötü kokunun üzerine güzel koku eklemiş oluyorsunuz sadece, ikisi karışıyor.Ben şekerli vanilin döküp denedim işe yaramadı
Gecmeyen bir kokuysa aklima koltukta kurumuş kalmis idrar olma ihtimali geldi cunku uzun sure kalan idrar kokusu zor cikar.Hani cig yumurta kokusu da kumaslardan zor cikar silinse bile.Onun gibi. Koku nerede keskinlesiyor? Allah yardimciniz olsun benim de ben fqrketmeden evin banyosunda islak bez sıkisip kqlmis ve cok kokuyordu bulana dek ne caba vermistim ve hala burnuma gelir o pis koku, bir de kokulara acayip hassasimdir en ufak farkli kokuyu alirim.
GörümcemBen neden hala o odada kimin kaldığını merak ediyorum ya? Aslında yapı olarak hiç de bu tip detaylara takılan biri değilimdir.
Koku sahibi kimdi acaba? :)
Bana artık herşeyi kokuyor gibi gelmeye başladığı için buna ben bişey diyemeceğim. Yani sanki benim kıyafetimi bile aynı makina da yıkayınca deterjan ve yumuşatıcı olmasına rağmen benimkine bile işlemiş gibi hissediyorum bazenOdanın bi yerinde çorap falan mı unuttu acaba
Halı yıkamacılar koltukta yıkıyor onlara yıkatın. Tabi halılarıda. Duvarları boyatın.
Yerleri çamaşır suyuyla silin.
Camları bikaç gün daha açık tutun. Sonra da oda parfümü sıkın.
Nasıl birisiydi merak ettim. Kendiside kokar mı giysileri falan
İnşallah duvarlarınızda silinebilir bir boya mevcuttur. Eğer silinebilir bir boya mevcutsa. Kovasına limon kokulu bir bulaşık deterjanı ekleyerek mop ile 5 dakikada tüm duvarları silin. Koltuk siz tam silememiş olabilirsiniz. O yüzden bir firma çağırıp makine ile koltuğu temizletebilirsiniz. Ve son olarak perdeleri muhakkak yıkamalısınız. Parfüm sadece kokuyu maskeler. Bir müddet sonra aynı kokuyu alırsınız. O yüzden dediklerimi uygulamanız büyük ihtimalle kokuyu giderecektir.Evimin bir odasında yaklaşık olarak 6 ay boyunca bir başkası misafir olarak kaldı. Şuan o oda çok fazla kokuyor gibi geliyor. Havalandırdım çıkmadı. Koku sıktım çıkmadı. Koltuğu sildim çıkmadı. Nasıl kokuyu çıkarabilirim yardımcı olur musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?