ben geçmiş hakkında düşünürken mesela şeyi düşünüyorum hep bazı büyüklerimde 13er-15er doğum var benim ailemde, aileler çok kalabalık, bu kadar insan 1 çadırda 1 çelkide (derme çatma ev) yaşarken nasıl sevişmişler, hayret ederim hep.
ha bizimkiler çooook çocuk sever. anneannem 11 tane doğurmuş arada eşi askere filan gitmiş mesela 5 sene doğumu olmamış. bir arada dursalar bi 11 daha doğururdu. hiç hastalanmadan, çökmeden, idrar tutamama vs sorunu olmadan, ayaküstü öldü, 80 küsür yaşında. ben o yaşam enerjisini, içindeki o sevgiyi, o dirayeti o (bana sonsuz gibi gelen) sebatı görüyorum mesela geçmişe bakınca.
şu konuda hak veriyorum evet, biz " ten uyumu, aşk falan diye kendimizi paralıyoruz" evet, sanmıyorum o kadınlara soran olduğunu ya da onların bizim kadar aşk meşk düşündüğünü.
o zaman sevişmek yemek içmek kadar sıradan, hissiz birşeymiş. karın doyurmak için yemek yemek gibi. uyumadan bi posta sevişiyorlarmış işte...ama bu "çatır çatır sevişiyorlarmış" demek değil ki...öyle çatır çatır sevişebilecek, erkekten talep edebilecek, tatmin olmazsa bozulacak filan o kadınlar? daha neler...
iyi ki ten uyumunu iyi ki aşkı biliyoruz yahu. hadi bu devirde herkesi kıskandın o kadıncağızları da kıskanma bari.